Велика Србија данас

Да ли се залажете за Велику Србију ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A i ti što su glasali protiv sve sama jeres latinska i kuga agarjanska.

Sa druge strane, vidim da ima i par nacionalno svesnih Srba katolika i Srba muslimana, što je svakako za pohvalu.

Je li to negde srpstvo propisano kao zalaganje za Veliku Srbiju? Je li u ustavu drzave Srbije stoji nesto o Velikoj Srbiji sto mora da se postuje?

Ladno ce velikosrpski sanjari iz fotelje da dredjuju sta i ko je izdajnik haha. Praksa je pokazala zapravo da su takvi najveci neprijatelji srpstva, sto je veca zelja za velikom Srbijom, Srbija sve manja.

Ја сам гласао за да, иако се сад не залажем за то. Мислим свиђа се мени идеја, али не можемо да сачувамо ни ову Србију, становништво нам се смањује у огромном броју...

Zato i ide pjesma Spremte se spremte....znači ne odma nego prvom dobrom prilikom da svi budete spremni sa vojskovođom Azatothom i mladim pomagaćem Grobarom Šljivančaninom....
Recimo da sad probate kad nas je zatrpo snijeg....

Ја сам гласао за да, иако се сад не залажем за то. Мислим свиђа се мени идеја, али не можемо да сачувамо ни ову Србију, становништво нам се смањује у огромном броју...

Znači tebi je u redu nasilno prisvajati tuđe zemlje i prisiljavati druge narode da to prihvate, samo da vi budete zadovoljni? I ne vidiš tu nikakav problem? :think:

Je li to negde srpstvo propisano kao zalaganje za Veliku Srbiju? Je li u ustavu drzave Srbije stoji nesto o Velikoj Srbiji sto mora da se postuje?

Ladno ce velikosrpski sanjari iz fotelje da dredjuju sta i ko je izdajnik haha. Praksa je pokazala zapravo da su takvi najveci neprijatelji srpstva, sto je veca zelja za velikom Srbijom, Srbija sve manja.

Žalosno, ali istinito. Upravo ti veliki 'domoljupci' rade najveću štetu srpskom narodu i Srbiji, ne shvaćajući svoju duboku zabludu.

Poslednja izmena:
Svjet je bipolaran i jedina dokazana super sila je SAD. Nato savez je dokazano anti-pravoslavni. Posto je ta bipolarnost ugrozena od rusije normalno je da se nesto kao "veliku srbiju" ili bolje reci vise srpskih drzava moraju sprjecavati, i ako bi na to po zakonu imali pravo,imali bi pravo na Srbiju,RS,RSK, ako se gleda kako albanci imaju pravo na Kosovo.

Danas na balkanu imamo 2 Albanske Drzave od koji je jedna ustvari srpska, Hrvatsku Drzavu koja ubuhavta Srpsku Krajinu, BiH koja broji dovoljno Srba da bi imali drzavnu nadleznost ali Bosnjaci dominiraju u svim vaznim stvarima kao Policija, Vojska, Sud.

SAD je nasa Vlada, nasilu, a oni su opasni za pravoslavlje, gdje god mogu nametnuce anti-ruske drzave, suprotno od onog sto bi bile srpsko vodjene drzave.

Balkan je vec rjesen u korist drugije, a istina preokrenuta.

Poslednja izmena:
Zato i ide pjesma Spremte se spremte....znači ne odma nego prvom dobrom prilikom da svi budete spremni sa vojskovođom Azatothom i mladim pomagaćem Grobarom Šljivančaninom....
Recimo da sad probate kad nas je zatrpo snijeg....

Мислим да си ме погрешно разумео. Мислим да прво требамо да ојачамо економију, да људи буду запослени и да могу да живе нормално. Уз јаку економију можемо да издвајамо паре за демографију и да појачамо наталитет, и у Србији и свугде где има Срба. Значи Срби на Космету, у ЦГ, у РС, у Хрватској. Уз јаку економију можемо створити и јаку војску. Тада се може лобирати за независну Републику Српску, Црногорци би нам тад сами пришли, на Космету би чекали да буде однос 50-50 и онда би завели терор Албанцима, а у Крајини би ваљда Срби временом постали већина. Ако не постану ј6г... Наравно за то требаш имати праву власт и то траје десетинама година.

Мислим да си ме погрешно разумео. Мислим да прво требамо да ојачамо економију, да људи буду запослени и да могу да живе нормално. Уз јаку економију можемо да издвајамо паре за демографију и да појачамо наталитет, и у Србији и свугде где има Срба. Значи Срби на Космету, у ЦГ, у РС, у Хрватској. Уз јаку економију можемо створити и јаку војску. Тада се може лобирати за независну Републику Српску, Црногорци би нам тад сами пришли, на Космету би чекали да буде однос 50-50 и онда би завели терор Албанцима, а у Крајини би ваљда Срби временом постали већина. Ако не постану ј6г... Наравно за то требаш имати праву власт и то траје десетинама година.

Dobro je imati dugoročni plan. Jedino me u tvom planu čudi da bi zavodio teror. Valjda si mislio na humanu reintegraciju ili zajednički suživot pun ljubavi i dobrih želja. A natalitetno stići Albance je yeben posao. Nema tu čekanja treba raditz:mrgreen:

Svjet je bipolaran i jedina dokazana super sila je SAD. Nato savez je dokazano anti-pravoslavni. Posto je ta bipolarnost ugrozena od rusije normalno je da se nesto kao "veliku srbiju" ili bolje reci vise srpskih drzava moraju sprjecavati, i ako bi na to po zakonu imali pravo,imali bi pravo na Srbiju,RS,RSK, ako se gleda kako albanci imaju pravo na Kosovo.

Danas na balkanu imamo 2 Albanske Drzave od koji je jedna ustvari srpska, Hrvatsku Drzavu koja ubuhavta Srpsku Krajinu, BiH koja broji dovoljno Srba da bi imali drzavnu nadleznost ali Bosnjaci dominiraju u svim vaznim stvarima kao Policija, Vojska, Sud.

SAD je nasa Vlada, nasilu, a oni su opasni za pravoslavlje, gdje god mogu nametnuce anti-ruske drzave, suprotno od onog sto bi bile srpsko vodjene drzave.

Balkan je vec rjesen u korist drugije, a istina preokrenuta.

Bipolaran znaci da ima dve sile a ne jednu. Ako hoces reci da je jedno polaran onda reci - unipolaran.

Dobro je imati dugoročni plan. Jedino me u tvom planu čudi da bi zavodio teror. Valjda si mislio na humanu reintegraciju ili zajednički suživot pun ljubavi i dobrih želja. A natalitetno stići Albance je yeben posao. Nema tu čekanja treba raditz:mrgreen:

Број Албанаца је све мањи, иако и даље имају позитивни наталитет, мада то сад није ни близу ономе од пре. Исељавају се доста због чега их је све мање. А ово за терор... Како они према нама тако ми према њима. Увео бих неку организацију која као нема везе с државом, а која би их терорисала, упадала им у куће и терала их да иду одавде.

Број Албанаца је све мањи, иако и даље имају позитивни наталитет, мада то сад није ни близу ономе од пре. Исељавају се доста због чега их је све мање. А ово за терор... Како они према нама тако ми према њима. Увео бих неку организацију која као нема везе с државом, а која би их терорисала, упадала им у куће и терала их да иду одавде.

Na KiM je proterano 300 hiljada srba dok je nelegalno useljeno 400 hiljada albanaca

dxmgxl.png
Ovakva drzava bi trebala da bude cilj,prema kome bi trebali da stremimo u narednih 40 godina.

Нису то туђе земље, то су српске земље.

Српске историјске земље, попут Космета, Црне Горе, централне Србије и Босне. Срем, Банат, Бачка и Крајина су по мени другачије приче.

U redu je što izdvojio Krajinu, jer to područje zbilja nema veze sa srpskim zemljama u političkom smislu. Međutim, kada govorimo o BiH, čisto u historiografskom smislu, neki njeni dijelovi su dio hrvatskih povjesnih zemalja, mada rijetko kome u Hrvatskoj pada na pamet svojatati ta područja.

Недавно је једна моја другарица на свом профилу окачила вест. Отворио сам вест и вест је била са сајта Српске радикална странке.
Бацио сам мало поглед на сајт и учио цитат: "Концепт Велике Србије је смисао постојања Српске радикалне странке"-Др Војислав Шешељ.
Какве су данас, браћо Срби и сестре Српкиње, перспективе идеје Велике Србије, као државе која би обухватала Србе Православце, Србе римокатолике, Србе исламске вероисповести, Србе атеисте и агностике и мањинске заједнице.
Територијално, Велика Србија обухвата: Македонију, Србију са обе покрајине, Црну Гору, целу Босну и Херцеговину (РС али и друге градове попут Сарајева, Зенице, Тузле, Мостара...), Републику Српску Крајину али и друге делове Хрватске попут рецимо Далмације, Ђакова итд.

Грубо гледано, реч је о линији Охрид-Огулин-Карлобаг-Карловац-Вировитица

Да ли смо ми, како протиче време, све даље од те линије или можемо да се надамо, да ће, ако ништа, бар наши потомци то остварити.
Свакако да подржавам неки облик уједињења српских држава, ако ништа барем онај са Републиком Српском и Македонијом, ако могућности допусте и више.
Поставићу и анкету.

Генерално сам за Већу Србију од ове колика је данас. Норамално сматрам да су КиМ саставни део Србије.
Са друге стране мислим да су Шешељеве границе мегаломанске. Уосталом лако је било Шешељу да из сигурне Батајнице Србује.
Уосталом ако сви који су, нажалост, побегли из РСК, РС и КиМ не желе да се враћају тамо одакле су дошли, чему онда Велика Србија....

Back