Велика Србија данас

Да ли се залажете за Велику Србију ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
mađarski nacionalisti traže poništavanje trijanonskog sporazuma, nema tu dal je vide il ne vide, hrvatska je bila pod mađarskom krunom pre trijanona.

Hrvatska je bila posebna kraljevina, sjedinjena ne s Madjarskom, vec s njihovom krunom. To sami Madjari, cak i pristase desnice, priznaju. Dakle, nadji drugu zabavu. Ovdje nema pastete za tebe. :kafa:

Хрватску треба добрим делом делити између Мађарске, Италије и Србије, а нека им остане око Загорја...
Са БиХ је ситуација компликованија, мислим да су реалност три државе.
Мудром политиком, треба ићи ка уједињењу Црне Горе и Србије у унитарну државу, дакле паметном политиком обезбедити подршку већине грађанства за тако нешто.
Што се тиче Косова, за сада можемо контролисати 20 %, за остало чекати боља времена...
Плашим се да ће део српске Македоније отићи Великој Албанији, а остатак ће из страха од Велике Албаније сам поћи у загрљај нама...

Super forum. :super: Bas mi je drago da sam ovdje. Divno je vidjeti paradokse na djelu. Dok Srbi komadaju Hrvatsku u masti, drugi rasturaju Srbiju u stvarnosti. Ma to je za psiholosko proucavanje. Fenomen. :kafa:

Komadanje ovakve Srbije moze samo da bude dobro...nikako lose. Ja kao srpski nacionalista sam prvi za unistenje ovakve Srbije i ovakvog naroda u njoj. Ako vec ne valja, onda ne treba ni da postoji. Sto bi smo produzavali agoniju. Sto se tice Hrvatske, onda ce biti podeljena i nece postojati za 20 godina, bez obzira da li ce postojati Srbija ili ne.

Хрватску треба добрим делом делити између Мађарске, Италије и Србије, а нека им остане око Загорја...
Са БиХ је ситуација компликованија, мислим да су реалност три државе.
Мудром политиком, треба ићи ка уједињењу Црне Горе и Србије у унитарну државу, дакле паметном политиком обезбедити подршку већине грађанства за тако нешто.
Што се тиче Косова, за сада можемо контролисати 20 %, за остало чекати боља времена...
Плашим се да ће део српске Македоније отићи Великој Албанији, а остатак ће из страха од Велике Албаније сам поћи у загрљај нама...
Da smo u 1918-oj ,ovo gore bi bilo realno.
Sad smo u 2013-oj i sve je ne realno.
Dok mi pričamo o Velikoju Srbiji,ona je sve manja,a broj Srba se konstantno smanjuje.

Hrvatska je bila posebna kraljevina, sjedinjena ne s Madjarskom, vec s njihovom krunom. To sami Madjari, cak i pristase desnice, priznaju. Dakle, nadji drugu zabavu. Ovdje nema pastete za tebe. :kafa:

šta si sad reko matere ti, hrvatska sjedinjena ne s državom, nego pod krunom? a bre? :lol: koliko ja znam, hrvatska je imala status autonomne teritorije u sastavu kraljevine ugarske, koja je bila u sastavu u austro-ugarske. kad su rešavane mađarske granice u trijanonu, rešavano je i pitanje hrvatske. ergo, bili ste mađarska teritorija.

a sad ako ćeš ti da veruješ da bi mađari ako bi imali priliku da naprave veliku mađarsku, hrvatsku ostavili na miru, ti veruj, ja te ne mogu ubediti u suprotno.

šta si sad reko matere ti, hrvatska sjedinjena ne s državom, nego pod krunom? a bre? :lol: koliko ja znam, hrvatska je imala status autonomne teritorije u sastavu kraljevine ugarske, koja je bila u sastavu u austro-ugarske. kad su rešavane mađarske granice u trijanonu, rešavano je i pitanje hrvatske. ergo, bili ste mađarska teritorija.

a sad ako ćeš ti da veruješ da bi mađari ako bi imali priliku da naprave veliku mađarsku, hrvatsku ostavili na miru, ti veruj, ja te ne mogu ubediti u suprotno.

Citao sam njihove forume. Znam njihova stajalista, a ti ako hoces zivi u svojim iluzijama. Nada umire zadnja. :kafa:

A o povijesti nemas pojma. Hrvatska je bila pod Madjarskom tek od 1790. do 1848. i od 1868. do 1918. S tim da se u drugom slucaju opet radilo o realnoj uniji, a ne o sjedinjenju.

Poslednja izmena:

Ево ти један баналан пример: ако сте имали тако бајан статус, зашто онда нисте учествовали одвојено на ОИ(1896-1912). Док су Мађарска, Аустрија па чак и Бохемија наступале самостално?

Ево ти један баналан пример: ако сте имали тако бајан статус, зашто онда нисте учествовали одвојено на ОИ(1896-1912). Док су Мађарска, Аустрија па чак и Бохемија наступале самостално?

Što se tiče statusa Hrvatske u Habsburškoj Monarhiji, ona je bila jedina slavenska zemlja koja je bila priznata kao kraljevina čiji kralj je bio austrijski car, tako da je njezin položaj bio na višem stupnju suverenosti od npr. Češke, Slovačke, Galicije i drugih zemalja, ali je s druge strane bila podčinjena vlastima Ugarske i Austrije koje su bile vladajuće zemlje Carstva.

Češki je postao službeni jezik u Češkoj 1880, hrvatski je postao službeni jezik Banske Hrvatske 1847....

Velika_Madjarska_(pre_1918).PNG

Nebitno. Bitno je da smo imali vlastiti parlament, zakonodavstvo, sudstvo, upravu, školstvo, granice i vojsku. :kafa:

Back