Недавно је једна моја другарица на свом профилу окачила вест. Отворио сам вест и вест је била са сајта Српске радикална странке.
Бацио сам мало поглед на сајт и учио цитат: "Концепт Велике Србије је смисао постојања Српске радикалне странке"-Др Војислав Шешељ.
Какве су данас, браћо Срби и сестре Српкиње, перспективе идеје Велике Србије, као државе која би обухватала Србе Православце, Србе римокатолике, Србе исламске вероисповести, Србе атеисте и агностике и мањинске заједнице.
Територијално, Велика Србија обухвата: Македонију, Србију са обе покрајине, Црну Гору, целу Босну и Херцеговину (РС али и друге градове попут Сарајева, Зенице, Тузле, Мостара...), Републику Српску Крајину али и друге делове Хрватске попут рецимо Далмације, Ђакова итд.
Грубо гледано, реч је о линији Охрид-Огулин-Карлобаг-Карловац-Вировитица
Да ли смо ми, како протиче време, све даље од те линије или можемо да се надамо, да ће, ако ништа, бар наши потомци то остварити.
Свакако да подржавам неки облик уједињења српских држава, ако ништа барем онај са Републиком Српском и Македонијом, ако могућности допусте и више.
Поставићу и анкету.