- Poruka
- 38.576
Хтео сам да објасним неке чињенице ово нашем покрштеном пријатељу,
A tko je pokrstio prvog Srbina i pretvorio ga u Hrvata?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Али знатно пре тога.
A vidiš, kad ti ja kažem da Hrvati ne vole ustaše, onda ti to zvuči nevjerojatno. Ja možda robujem stereotipima, ali ni ti nisi daleko.
То све говори о вама. Тако раде новокомпоновани народи.
Eto, dodjosmo do cuvenih etiketa! Srbi - pijane bradonje koljaci, Hrvati - ustase sa maljem u ruci! Jedina razlika je sto si ti ovde nesvesno zastupas hrvatski narod, i cinis sve kako bi razbio predrasude o njemu..... a ovamo podrzavas generalizacije o srpskom narodu. Ne samo ti, nego gomila drugih hrvatskih forumasa. Otuda ovoliki broj provokacija i zatvorenih tema. Ukratko.... "gleda majmun sebe u zrcalo" sindrom!
Mi ako ništa,barem imamo šta da prizivamo...
"Gde je Karađorđe tvojega naroda,
pokaži mi tvoje termopilske klance"
isto radiš i ti, ar ne?
A tko je pokrstio prvog Srbina i pretvorio ga u Hrvata?
![]()
Istina.
Vi starokomponovani otkidate na gusle i deseterac.![]()
Imate da prizivate trećerazrednog pjesnika sumnjive kvalitete?
Da mi je znati sta imate protiv naseg etno blaga zvanog gusle?!
Da mi je znati sta imate protiv naseg etno blaga zvanog gusle?!
Zavisi od kriticara. Neko je toliko bijasiran i ostrascen da ne moze razluciti, sta je dobro a sta lose!
Ništa.
To je i naše etno blago, poznatije kod nas kao lijerica.
Problem je što vi onom čiči guslaru sve vjerujete šta on spjeva.![]()
Па тим слепцима је и гибаница погрдна реч, те их пусти нек они једу своје "штрукле"...
Nije.
Samo je kod nas gibanica nešto drugačija.
![]()
I vase, i nase i crnogorsko... sto se tice verovanja, daj molim te, veruju samo mitomani, a takvih je malo....
Kad vec odosmo na klupu, firtule su zakon!![]()
Pa koliko vidim, pripadnici i simpatizeri svih radikalnih partija u Srbiji (SRS, SNS, DSS, Dveri, Obraz, Naši, SNP1389, Zavetnici, ... ko bi ih sve popamtio) lože se na nekakve srpske zemlje, nebeski narod, mitomaniju i slične gluposti.
A to nije baš mali broj.
Mi ako ništa,barem imamo šta da prizivamo...
"Gde je Karađorđe tvojega naroda,
pokaži mi tvoje termopilske klance"
Недавно је једна моја другарица на свом профилу окачила вест. Отворио сам вест и вест је била са сајта Српске радикална странке.
Бацио сам мало поглед на сајт и учио цитат: "Концепт Велике Србије је смисао постојања Српске радикалне странке"-Др Војислав Шешељ.
Какве су данас, браћо Срби и сестре Српкиње, перспективе идеје Велике Србије, као државе која би обухватала Србе Православце, Србе римокатолике, Србе исламске вероисповести, Србе атеисте и агностике и мањинске заједнице.
Територијално, Велика Србија обухвата: Македонију, Србију са обе покрајине, Црну Гору, целу Босну и Херцеговину (РС али и друге градове попут Сарајева, Зенице, Тузле, Мостара...), Републику Српску Крајину али и друге делове Хрватске попут рецимо Далмације, Ђакова итд.
Грубо гледано, реч је о линији Охрид-Огулин-Карлобаг-Карловац-Вировитица
Да ли смо ми, како протиче време, све даље од те линије или можемо да се надамо, да ће, ако ништа, бар наши потомци то остварити.
Свакако да подржавам неки облик уједињења српских држава, ако ништа барем онај са Републиком Српском и Македонијом, ако могућности допусте и више.
Поставићу и анкету.