Велика Србија данас

Да ли се залажете за Велику Србију ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A vidiš, kad ti ja kažem da Hrvati ne vole ustaše, onda ti to zvuči nevjerojatno. Ja možda robujem stereotipima, ali ni ti nisi daleko.

Eto, dodjosmo do cuvenih etiketa! Srbi - pijane bradonje koljaci, Hrvati - ustase sa maljem u ruci! Jedina razlika je sto si ti ovde nesvesno zastupas hrvatski narod, i cinis sve kako bi razbio predrasude o njemu..... a ovamo podrzavas generalizacije o srpskom narodu. Ne samo ti, nego gomila drugih hrvatskih forumasa. Otuda ovoliki broj provokacija i zatvorenih tema. Ukratko.... "gleda majmun sebe u zrcalo" sindrom!

Eto, dodjosmo do cuvenih etiketa! Srbi - pijane bradonje koljaci, Hrvati - ustase sa maljem u ruci! Jedina razlika je sto si ti ovde nesvesno zastupas hrvatski narod, i cinis sve kako bi razbio predrasude o njemu..... a ovamo podrzavas generalizacije o srpskom narodu. Ne samo ti, nego gomila drugih hrvatskih forumasa. Otuda ovoliki broj provokacija i zatvorenih tema. Ukratko.... "gleda majmun sebe u zrcalo" sindrom!

isto radiš i ti, ar ne?

Па тим слепцима је и гибаница погрдна реч, те их пусти нек они једу своје "штрукле"...

Nije.

Samo je kod nas gibanica nešto drugačija.

medjimurska-gibanica-by-supetarka-6a5f81444114cca81f3ef85ac5b4f9c1_view_l.jpg

I vase, i nase i crnogorsko... sto se tice verovanja, daj molim te, veruju samo mitomani, a takvih je malo....

Pa koliko vidim, pripadnici i simpatizeri svih radikalnih partija u Srbiji (SRS, SNS, DSS, Dveri, Obraz, Naši, SNP1389, Zavetnici, ... ko bi ih sve popamtio) lože se na nekakve srpske zemlje, nebeski narod, mitomaniju i slične gluposti.

A to nije baš mali broj.

Pa koliko vidim, pripadnici i simpatizeri svih radikalnih partija u Srbiji (SRS, SNS, DSS, Dveri, Obraz, Naši, SNP1389, Zavetnici, ... ko bi ih sve popamtio) lože se na nekakve srpske zemlje, nebeski narod, mitomaniju i slične gluposti.

A to nije baš mali broj.

Ti bas budno pratis politicku situaciju u Srbiji, cim znas za postojanje pomenutih desnicarskih organizacijai i stranaka. Lepo je sto se "zanimas" za komsije. Medjutim, nalazim za shodno da ti ukazem na pogresnu percepciju. Iz grupe izbaci Obraz, koji je ukinut! Uskoro sledi ista kazna Nasim, SNP1389 koji se koliko znam integrisao u pomenute. SRS nije ni presao cenzus i stranka je fatkticki mrtva! DSS na celu sa neobavestenim Kostunicom je, slozices se daleko od radikalne struje. Dveri su mala stranka, koja se zalaze sa tradicionalne srpske vrednosti.(vera, porodica, postovanje, dobrosusedski odnosi i sl). Sto se tice SNS-a, nisam glasao za njih, ali se ispostavilo da nisam ni morao. Osim par cehova, vode istu politiku kao prethodnici. Evropske integracije, borba protiv korupcije, smehotresan plan "KIM i Evropa", reforme ovo ono..... jedina razlika je sto se Toma u par navrata izlanuo. Znas na sta mislim.... sve je to po meni benigno. Transformisani radikali, dokaz da su i oni podlozni promenama!

Poslednja izmena:
Daljim poreklom sam iz krajeva koji su zapadno od RS i Srbije pa naravno da sam za Veliku Srbiju.

Ali:

Prvo ima da se pobrinemao da nam je natalitet toliki da održimo sadašnju populaciju. Drugo: da razvijemo ekonomiju na bilo koji način (sada smo zemlja nisko plaćene radne snage i zašto ne bi ekonomiji pristupili kao Kina?). Treće: nema Velike Srbije bez opšteg rata sa Hrvatskom i ne treba ni da ga ga ni započinjemo ako nismo ujedinjeni, ako nismo dobro naoružani, ako nismo sigurni da možemo prije sukoba na stvoju stranu privoliti muslimane, ako je Hrvatska u NATO a mi nismo,...

Hebi ga, puno toga "ako". A šta je najgore, malo toga "ako" će da se desi. Sreća naša da Hrvatska stoji loše u ekonomiji, imali bi veelikih problema i za Republiku Srpsku.

Znači realan cilj je: jačanje srpske ekonomije + čuvanje institucija, samoodrživosti Republike Srpske i čekanje... Posle bi nekako moglo da dođe bar do neformalnog ujedinjenja Srbije i RS.

Недавно је једна моја другарица на свом профилу окачила вест. Отворио сам вест и вест је била са сајта Српске радикална странке.
Бацио сам мало поглед на сајт и учио цитат: "Концепт Велике Србије је смисао постојања Српске радикалне странке"-Др Војислав Шешељ.
Какве су данас, браћо Срби и сестре Српкиње, перспективе идеје Велике Србије, као државе која би обухватала Србе Православце, Србе римокатолике, Србе исламске вероисповести, Србе атеисте и агностике и мањинске заједнице.
Територијално, Велика Србија обухвата: Македонију, Србију са обе покрајине, Црну Гору, целу Босну и Херцеговину (РС али и друге градове попут Сарајева, Зенице, Тузле, Мостара...), Републику Српску Крајину али и друге делове Хрватске попут рецимо Далмације, Ђакова итд.

Грубо гледано, реч је о линији Охрид-Огулин-Карлобаг-Карловац-Вировитица

Да ли смо ми, како протиче време, све даље од те линије или можемо да се надамо, да ће, ако ништа, бар наши потомци то остварити.
Свакако да подржавам неки облик уједињења српских држава, ако ништа барем онај са Републиком Српском и Македонијом, ако могућности допусте и више.
Поставићу и анкету.

Ovako je trebalo da bude posle Prvog Svetskog Rata ali se iz nekog čudnog razloga srpska ideja sa početka 20.veka pretvorila u jugoslovensku ideju.
Šta se dogodilo sa srpskom elitom pa da umesto brige o sopstvenoj državi i narodu vodi računa o tuđima narodima u zajedničkoj državi ?

Danas su malo verovatne i praktično nemoguće, da je srednji vek pa bi moglo ovako jako teško.

Srbija je Srbija poštujem i podržavam je onakvu kakva je danas i nište više, budite zadovoljni i čuvajte ona Vama treba a meni ?????
Sbako ko puškom pređe Drinu u ime "Velike Srbije" izaziva rat a u njemu ginu i Srbi.
Boli curac normalnog čovjeka iz Niša u Srbiji za čaovkejom u Sarajevu u BiH a i normalnog u Sarajevu za Nišom.
Tom projektu "Velike Srvije" suprostavit če se svi normalni u samoj Srbiji a to bi moguće bio građanski rat između normalnih i nenormalnih Srba.

Back