Slazem se potpuno. Rat bi bio zavrsen u najkracem roku, potpunim porazom Srba. Ali ni tu nema nikakve krivice obicnog vojnika u rovu, nego je to prije svega pitanje politike.. Kakva politika, takava i vojska, takvo i vodjenje rata.
To je ratna propaganda, doduse slaba i puna seprtljanstva i gluposti. Ja jos uvijek pamtim jedan "propagandni" trik koji se vrtio preko radija i televizije da "hrvatski oslobodilacki pokret u ime bratstva i jedinstva i zelje za jugoslavijom, priprema atnetat na Tudjmana i svrgavanje vlasti HDZ-a" ... Ovo je izaslo iz glave visokog oficira JNA - a da je izaslo iz necije guizice bilo bi pametnije smisljeno.. Kad sam ja to slusao u Benkovcu (taman sam se vratio sa Novigrada).. prvo sto mi je palo na pamet je bilo "dobro nas djavo odnjo, kad nas ovakvi vode" i to sam glasno rekao (vjerujem da je to neko nedje zabiljezio i stavio u dosije pod naznakom "ekstremni cetnik").
Opet, pitanje prije svega politike. Mi u Krajini nijesmo vodili sopstvenu politiku jos odkad je smaknut Raskovic.
Ko te pomaze ili "pomaze" (sto je isto), taj te i drzi u saci i odredjuje ti sta ces raditi. Politka koja je vodjena u Krajini je bila politika po diktatu Beograda i kao takva je posebno to bila u zadnjim danima rata, pocevsi od Vensovog plana pa do Koridora, zatim 1993 i Ravni kotara, Bihaca i onoga na kraju.