Velik je vas bog

Kakvo je to zaključivanje?

Zašto bi Bog ratovao sa vernim anđelima ako se oni nisu prvo pobunili protiv Njegovog autoriteta?

Prvo je došlo do otvorene pobune, a zatim je nastao rat na nebu.

Nije jasno ciji su to bili andjeli i da li su uopste bili andjeli:

И би збачена велика аждаја, стара змија, звана ђаво и сатана, која заводи сав свет, она би збачена на земљу и њени анђели беху збачени с њом

Zato se olako i ne upusta u tumacenje Otkrovenja.

Na kraju krajeva Otkrovenje je pisano kao ono sto ce tek da bude, a ne sto je bilo (do tad), tako da ova borba tek predstoji (procitati Uvod).

Poslednja izmena:
Evo šta nam Bog govori...

Rev 1:1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
Rev 1:2 Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide.
Rev 1:3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.

Zašto onda hrišćani ne čitaju i ne slušaju reči proroštva?

Poslednja izmena:
Nisu nadjeni originali, to sto je napisano su kopije kopija desetinama godina nakon originala, o tome ja pricam.

Odakle ti to? Dala sam link kad je sta nastalo od Jevandjelja.

- - - - - - - - - -

Umesto da hrišćanin čita Božju reč sa molitvom, on priznaje da je ne razume, ali istovremeno osporava to razumevanje drugim hrišćanima!?

Zašto takve predrasude? Otkud ta odbojnosti prema istini?

Vidi, razumi ti to kako hoces, mene ostavi na miru.

Rev 12:1 I znak veliki pokaza se na nebu: žena obučena u sunce, i mesec pod nogama njenim, i na glavi njenoj venac od dvanaest zvezda.
Rev 12:2 I beše trudna, i vikaše od muke, i mučaše se da rodi.
Rev 12:3 I pokaza se drugi znak na nebu, i gle, velika crvena aždaha, koja imaše sedam glava, i deset rogova; i na glavama njenim sedam kruna;
Rev 12:4 I rep njen odvuče trećinu zvezda nebeskih, i baci ih na zemlju. I aždaha stajaše pred ženom koja htede da se porodi, da joj proždere dete kad rodi.
Rev 12:5 I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom.
Rev 12:6 A žena pobeže u pustinju gde imaše mesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvesta i šezdeset dana.
Rev 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
Rev 12:8 I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
Rev 12:9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
Rev 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.
Rev 12:11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti.
Rev 12:12 Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Rev 12:13 I kad vide aždaha da zbačena bi na zemlju, gonjaše ženu koja rodi muško.
Rev 12:14 I ženi dana biše dva krila orla velikog da leti u pustinju na svoje mesto, gde će se hraniti vreme i vremena i po vremena, sakrivena od lica zmijinog.
Rev 12:15 I ispusti zmija za ženom iz usta svojih vodu kao reku, da je utopi u reci.
Rev 12:16 I pomože zemlja ženi, i otvori zemlja usta svoja, i proždre reku koju ispusti zmija iz usta svojih.
Rev 12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

Odakle ti to? Dala sam link kad je sta nastalo od Jevandjelja.

Ja ne mogu da verujem da i dalje ne kapiras, evo sta pise

Најстарији данас познати фрагмент је такозвани папирус п52, део Јеванђеља по Јовану (18, 31-33 и 18, 37-38), које се датира између 125 и 150. године, на грчком језику. Најстарија целовита јеванђеља налазимо у кодексу синајитикус и кодексу ватиканус из 4. века, оба написана на грчком језику.

Sto znaci da je nasjatriji fragment je deo Jevandjelja po jovanu koji je napisan ovde pise oko 30 godine, a papirus koji je nadjen se datira na oko 125-150 godine nove ere. Najstarija potpuna jevandjelja su tek iz cetvrtog veka.

Ja ne mogu da verujem da i dalje ne kapiras, evo sta pise

Најстарији данас познати фрагмент је такозвани папирус п52, део Јеванђеља по Јовану (18, 31-33 и 18, 37-38), које се датира између 125 и 150. године, на грчком језику. Најстарија целовита јеванђеља налазимо у кодексу синајитикус и кодексу ватиканус из 4. века, оба написана на грчком језику.

Sto znaci da je nasjatriji fragment je deo Jevandjelja po jovanu koji je napisan ovde pise oko 30 godine, a papirus koji je nadjen se datira na oko 125-150 godine nove ere. Najstarija potpuna jevandjelja su tek iz cetvrtog veka.

Pa nemoguce je da su iz 4. veka kad su pisana u prvom. Tako lepo i pise da su pisana tj. nastala u prvom (link sam dala, da ne ponavljam). I sta je to na kraju uopste bitno? Bitno je da su verna, prava i da su takva kakvim ih citamo i danas.

Pa nemoguce je da su iz 4. veka kad su pisana u prvom. Tako lepo i pise da su pisana tj. nastala tad i tad (link sam dala, da ne ponavljam). I sta je to na kraju uopste bitno? Bitno je da su verna, prava i da su takva kakvim ih citamo i danas.

Pa iz cetvrtog veka su kopije originala koji je napisan 4 veka ranije, ti si sama kopirala to. Napisana su oko 30 godine, a mi imamo kopiju iz najmanje 125 godine, sto znaci da ne mozes da znas da li su verna.

Pa iz cetvrtog veka su kopije originala koji je napisan 4 veka ranije, ti si sama kopirala to. Napisana su oko 30 godine, a mi imamo kopiju iz najmanje 125 godine, sto znaci da ne mozes da znas da li su verna.

A ne. To su ta ista, samo su tada nadjena...

Zaista vise ne vidim svrhu ove rasprave kad se i naucnici slazu kada su pisana, sto znaci da su to ta i da ih niko nije preinacio.

A ne. To su ta ista, samo su tada nadjena...

Zaista vise ne vidim svrhu ove rasprave kad se i naucnici slazu kada su pisana, sto znaci da su to ta i da ih niko nije preinacio.

Slazu se kada su pisana, ali kako moze da bude pisano oko 30 godine, a najstariji papirus koji imamo je iz 125-150 godine, kako moze onda da bude original, nije nadjen tada nego je datiran na te godine ?

Slazu se kada su pisana, ali kako moze da bude pisano oko 30 godine, a najstariji papirus koji imamo je iz 125-150 godine, kako moze onda da bude original, nije nadjen tada nego je datiran na te godine ?

Pa to je napisano tako da zaista zbunjuje. Zato i treba ostaviti sumnje po strani i rukovoditi se time kada su pisana, a za to se svi slazu, tako da i nije bitno ovo ostalo.
Vi ste došli na forum da diskutujete.

Sami ste krenuli da iznosite sumnje da li su zaista neki anđeli krenuli za Sotonom. Ja sam pružio biblijske stihove koji to potvrđuju.

Nisu krenuli, vec su zbaceni, i nije proslo vreme, vec buduce ("ce biti zbaceni", jer je rec o prorostvu) i zato je sve ovo smesno sto pisete i sto se stavljate na stranu postavljaca teme.

Sa Vama sam razgovor zavrsila.

Poslednja izmena:
Poštovani LazaB,

Ova tema se ne bavi raspravom o verodostojnosti Biblije i molim Vas da prestanete da spamujete temu!

Ako hoćete da budete pošteni, onda prihvatite argumente...

a ako Vas argumenti ne interesuju već hoćete samo da osporavate Tvorca i Njegovu reč, onda zapravo svesno spamujete temu!

Poslednja izmena:
Poštovani LazaB,

Ova tema se ne bavi raspravom o verodostojnosti Biblije i molim Vas da prestanete da spamujete temu!

Ako hoćete da budete pošteni, onda prihvatite argumente...

Znaci i ti se slazes samnom, jer u klipu isto kaze da su kopije., i poredjenje sa drugim istprijskim dogadjajima je smesno, jer da bi prihvatio neki drugi dogadjaj, ne moram da verujem u cuda i natprirodne stvari kao sto moram ako poverujem u kopije biblije.

Back