Velik je vas bog

Ultimativno, postojanje zla je pitanje slobodne volje velikog kreatora koji je stvorio sistem u kojem postoji mogućnost postojanja zla.
To je identična situacija kao kada bi se proizvođač oružja čudio što je njihovim oružjem, koje ima samo jednu namenu, neko ubijen.
I onda, mi glupi ljudi umesto da strpamo u zatvor proizvođače oružja, nama su krivi ljudi do kojih je to oružje došlo, kriva nam je posledica a ne uzrok.
Mislim, tako je postavljena ta vaša biblijska priča.

Poslednja izmena:
Koji stih u Otkrivenju navodi da je Pavle lazni prorok?

Nije otkrivenje, ali recimo...

1 Ako ustane među vama prorok ili koji sne sanja, i kaže ti znak ili čudo,
2 Pa se zbude taj znak ili čudo koje ti reče, i on ti kaže: Hajde da idemo za drugim bogovima kojih ne znaš, i njima da služimo,
3 Nemoj poslušati šta ti kaže taj prorok ili sanjač, jer vas kuša Gospod Bog vaš da bi se znalo ljubite li Gospoda Boga svog iz sveg srca svog i sve duše svoje.
4 Za Gospodom Bogom svojim idite, i Njega se bojte; Njegove zapovesti čuvajte, i glas Njegov slušajte, i Njemu služite i Njega se držite.

Zapravo, poenta stiha je u:

Nemoj poslušati šta ti kaže taj prorok ili sanjač, jer vas kuša Gospod Bog.

Taj stih ti objašnjava da NEMA proroka i neće ih biti. Upravo na njega, Pavla, je Judejski bog upozoravao, kao i njemu slične...
Hrišćanstvo je zasnovano na lažnom proroku, na kojeg direktno bog upozorava...hrišćanstvo je samo produžetak, nastavak judaizma, Judaizam v2.0, nadogradnja postojećeg.
Isto što je Džozef Smit za mormonizam, to je Pavle za Hrišćanstvo... Lažni prorok koji pravi produžetak religije i navodi vodu na svoju vodenicu, iako je explicitno rečeno da proroka neće biti.

Ali može kod vas sve u religijama, da kažete da poštujete božiju reč i onda je direktno svoji činjenjem ne poštujete...

Poslednja izmena:
Zapravo, poenta stiha je u:

Nemoj poslušati šta ti kaže taj prorok ili sanjač, jer vas kuša Gospod Bog.

Taj stih ti objašnjava da NEMA proroka i neće ih biti.

Nisi dobro rastumacio Cvrle.
Bog je imao svoje proroke i sve ostale za sluzbu:
Efescima 4: 11 I On je dao jedne apostole, a jedne proroke, a jedne jevanđeliste, a jedne pastire i učitelje,

U V Mojsijevoj se ponavljaju zakoni u vezu idolopoklonstva jevreja, jer su oni nekada davno bili mnogobosci.Kada ih je Bog izabrao za svoj narod, onda im je zabranio idolopoklonstvo.Upozorava na lazne proroke, koji zavode narod njegov izabrani.

Poslanica Efežanima ne spada u Toru, već u jeres (po osnovnom učenju) ... knjige se čitaju od početka a ne od kraja...

Iz tog razloga ne vidiš Jevreje da su se konvertovali u Hrišćanstvo...ili Islam. Zato što slušaju ono za šta veruju da je reč božija i apsolutna. Jasno ko dan.

Poslednja izmena:
Hrišćani nemaju potrebu da osporavaju postavljača teme, jer postojanje zla jeste pitanje slobodne volje stvorenja a ne nemogućnosti Boga da je silom zaustavi.

Greh je kada neko pokušava da "brani" Boga a zapravo govori suprotno otkrivenjima Božjim"

Niko nista ovde ne govori suprotno, vec je oprezan u (vasem ili bilo kojem) tumacenju Otkrovenja koje namecete.

Poslednja izmena:
Sotona, anđeli, Bog pa još Božji sin, Duh Sveti, ebo te ovo je još gore od gospodara prstenova i Hari Potera zajedno.

da biblija ne postoji i sada da je neko napise tesko da bi bila bestseler.

- - - - - - - - - -

Ultimativno, postojanje zla je pitanje slobodne volje velikog kreatora koji je stvorio sistem u kojem postoji mogućnost postojanja zla.
To je identična situacija kao kada bi se proizvođač oružja čudio što je njihovim oružjem, koje ima samo jednu namenu, neko ubijen.
I onda, mi glupi ljudi umesto da strpamo u zatvor proizvođače oružja, nama su krivi ljudi do kojih je to oružje došlo, kriva nam je posledica a ne uzrok.
Mislim, tako je postavljena ta vaša biblijska priča.

pa dobro nije bas da smo samo zli , ima tu i drugih osobina.

mada je zlo jedna od vodecih

Koji stih u Otkrivenju navodi da je Pavle lazni prorok?

Ne pise lazni proroci vec specificno lazni apostoli.

2:2 "Znam tvoja djela i trud tvoj i strpljivost tvoju, i da ne možeš podnositi zlih, i iskušao si one, koji govore, da su apostoli, a nijesu, i našao si ih kao lašce."
Koga sigurno znamo da je crkva u Efezu odbila? Pavla. Sam je napisao u svojim pismima.

A postoji i ovo:
Mateja 7:15 "Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze u ovčjem runu, a iznutra su grabežljivi vukovi."

Postanak 49:27 "Benjamin je vuk grabežljivi, jede grabež ujutro, dijeli plijen uveče."

Poslanica Rimljanima 11:1 "Pitam, dakle, nije li Bog odbacio židove, svoj narod? Nipošto! Sjetite se da sam i ja židov, Abrahamov potomak, iz Benjaminova plemena."

Poslednja izmena:
Ne pise lazni proroci vec specificno lazni apostoli.

2:2 "Znam tvoja djela i trud tvoj i strpljivost tvoju, i da ne možeš podnositi zlih, i iskušao si one, koji govore, da su apostoli, a nijesu, i našao si ih kao lašce."
Koga sigurno znamo da je crkva u Efezu odbila? Pavla. Sam je napisao u svojim pismima.

A postoji i ovo:
Mateja 7:15 "Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze u ovčjem runu, a iznutra su grabežljivi vukovi."

Postanak 49:27 "Benjamin je vuk grabežljivi, jede grabež ujutro, dijeli plijen uveče."

Poslanica Rimljanima 11:1 "Pitam, dakle, nije li Bog odbacio židove, svoj narod? Nipošto! Sjetite se da sam i ja židov, Abrahamov potomak, iz Benjaminova plemena
."

Bibliju su pisali jevreji i važi samo za jevreje. :rtfm:

Back