Kerkyra
Legenda
- Poruka
- 63.936
Da, ali kao "odgovor" na prvobitan greh Adama i Eve, i osvrt na ljudsku smrtnost i nesavrsenost uopste, a ne konkretno i pojedinacno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako razumete suštinu onda ne morate da dodajete da starimo...
degradacija tela, uma i karaktera dolazi kao direktna posledica kršenja Božjih zakona!
Zar Bog ne pokazuje svoju veličinu kada prašta bezakonicima sve grehe i daje im večni život?
Da, ali kao "odgovor" na prvobitan greh Adama i Eve, i osvrt na ljudsku smrtnost i nesavrsenost uopste, a ne konkretno i pojedinacno.
Prvo moras da dokazes da Bog postoji, a onda da je to bas Hriscanski Bog.
Vi i ja nismo odgovorni za greh Adama, ali jesmo odgovorni u našim izborima!
Da li smo izabrali da poštujemo zakone zdravlja? Da li poštujemo sve Božje zapovesti?
Da li volimo istinu ili gajimo greh? Tu smo mi odgovorni!
Sotona je imao sve dokaze pa ipak je odlučio da izabere da krši Božji zakon! Tako isto i danas ljudi biraju da greše uprkos tome što razumeju da postoji Bog.
Tacno, ali "njeni andjeli" uopste ne mora da znaci da su pravi andjeli, vec mozda njene sluge na zemlji (ljudi koji rade pogresno, koji su zli, nepokajani itd.).
Ja ne razumem da postoji Bog, jer ne postoje dokazi, ni ti nemas dokaze, jer citiranje anonimnih spisa nije dokaz.
Čiji anđeli? Aždajini!
Ako su bili na nebu pa su zbačeni na zemlju, kako onda to mogu biti ljudi?
Ti bi mogao malo da se obrazujes pre nego sto se ubacis u diskusiju i nesto ustvrdis.
Spisi nisu anonimni i niko nije duzan nista da dokazuje.
Jevandjelja koja ti citas nisu originali, nego kopije kopija, a ni za originale nije sigurno ko ih je pisao.
E, kad ti kazes, onda sigurno to mora da bude tacno....nasuprot milionima i milijardama ljudi.
Koji ljudi govore da su jevandjelja originalna ?
Svi znaju da je najranije Jevandjelje napisano najmanje 80 godina pre kopije koju mi imamo danas, niko nema originale.
Ja ne znam koliko puta da ponovim - odakle znas da su to bas "pravi" andjeli a ne neki ljudi koji su lose radili?
Crkva ima originale i te originale citamo. Prvo Jevandjelje nastalo je 60-te godine Nove ere, ako ne i ranije, a od njih 4 tri su nastala za zivota "pisaca" odnosno Apostola, jedno kasnije.
Poštovana Kerkyra,
Ja volim da objašnjavam ako nešto nije jasno i neću se umoriti od objašnjavanja. Ali me interesuje da li se molite Bogu da biste mogli da razumete istinu? Ako to nemate običaj da radite, evo možete od sada da se pomolite za Svetog Duha da biste razumeli Božju reč. Samo kratko zatražite dar Svetog Duha od Oca u ime zasluga Isusa Hrista...
Oče naš, molim te da nam daš dar Svetoga Duha da bismo razumeli Tvoju reč. Ovo te molimo u ime zasluga Isusa Hrista.
Jednostavno, zar ne?
Piše da je Sotona zbačen na zemlju sa neba a tako i anđeli koji su se udržili sa njim u pobuni.
Rev 12:9 Tako je zbačena Velika aždaja, Stara zmija, zvana đavo i Satana, koja ceo svet dovodi u zabludu. Zbačena je na zemlju, a s njom i njeni anđeli.
Rat se vodio na nebu! Učesnici rata su bili anđeli...
Rev 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
Rev 12:8 I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
Rev 12:9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
Da li Vi sumnjate u Sveto pismo? Zašto toliko sumnji pokazujete?
...
Tako je, prvo JEvandjelje je nastalo oko 60-70 godine, kopija koju mi citamo je nastala desetinama godina posle.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel
stimates for the dates when the canonical gospel accounts were written vary significantly; and the evidence for any of the dates is scanty. Because the earliest surviving complete copies of the gospels date to the 4th century and because only fragments and quotations exist before that, scholars use higher criticism to propose likely ranges of dates for the original gospel autographs.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dating_the_Bible
Најстарији данас познати фрагмент је такозвани папирус п52, део Јеванђеља по Јовану (18, 31-33 и 18, 37-38), које се датира између 125 и 150. године, на грчком језику. Најстарија целовита јеванђеља налазимо у кодексу синајитикус и кодексу ватиканус из 4. века, оба написана на грчком језику.
Pa nije tacno...
(iz istog izvora...)
A da li sumnjate u Vaše oči kada čitate Božju reč?
Pa ovo ide u prilog onome sta ja pricam, vidis da se najstariji fragment datira na 125-150 godinu, iako je napisan mnogo ranije, a najstarija cela jevandjelja tek u 4 veku.
Zasto bih sumnjala?
Ono sto je sustina teme a to je da neki andjeli "beze" se pokazalo netacnim, vec da su zbaceni. Na stranu sto sumnjam u to vase tumacenje "Otkorvenja".
- - - - - - - - - -
Ne to se samo tamo nalazi, a napisana su mnogo ranije, naznacila sam kada i to su ta Jevandjelja, ta ista.
Jel se salis ? Pise ti lepo kada su jevandjelja napisana a kada su nadjeni najstariji fragmenti tih Jevandjelja, desetinama godina kasnije.