Вехабије у Бугојну

po malcolmu,a i drugim autorima,1/3 pravoslavnog stanovnistva austrijske krajine cinili su srbi,a ostalo vlasi. (vlaski statut vjerojatno i ne znas sta je)
Znam ja šta je, što mene ne pitaš?

books

Znam i ko su bili Iliri po bečkom dvoru, ko su bili Raci, Rajci i Grci, nesjedinjeni i sjedinjeni.

Poslednja izmena:
Ovo je naša postojbina, naša otadžbina i naša domovina. Ne znam kako to stoji kod vas , generalno , ako zagovarate povratak - što se ne bi vratili na Karpate, ili na ovim prostorima južnije i istočnije.
I Turci nisu došli tek tako - pomagali su srednjovjekovnim vladarima u međusobnim obračunima.
Moj ego je moj ego ,za razliku od tvoga - nije kolektivni.

To što si napisala "naša" znači dosta za početak.

Iskreno ti savetujem da se potrudiš i nađeš prave korene svoje porodice.
Biće ti to daleko pametnije od propagandnog agitovanja nepostojećim argumentima i iznošenjem praznih političkih teorija koje nemaju nikakvu istorijsku pozadinu.

naravno .Postojali su kao manjina ,i sad postoje u srbiji kao manjina ...ali tvrditi da su srbi iz krjine vlasi ,cak sam cuo da hrvati kazu da su i crnogorci vlaskog porekla ,sve samo da nisu srbi ...besmisleno je ...onda su i hrvati vlasi hahha ,ne hrvati bi trebali biti madzari onda:hahaha::hahaha:

Pa ima i Vlaha koji su ostali katolici, od njih su napravljeni Hrvati.
Odatle potiče tvrdnja da su svi bili Srbi.

To što si napisala "naša" znači dosta za početak.

Iskreno ti savetujem da se potrudiš i nađeš prave korene svoje porodice.
Biće ti to daleko pametnije od propagandnog agitovanja nepostojećim argumentima i iznošenjem praznih političkih teorija koje nemaju nikakvu istorijsku pozadinu.
Sigurno naša , ali mi nismo pravili Bošnjačku Republiku, znači i naša.
A što ti ne bi našao korijene svoje - ili ti je dovoljno - Srbi svi, i svuda ..
E kad vam se ne bude isplatilo da budete 'Srbi , svi i svuda' - počećete i da se bavite stvarnim korijenima, i istorijskim činjenicama.

Pa ima i Vlaha koji su ostali katolici, od njih su napravljeni Hrvati.
Odatle potiče tvrdnja da su svi bili Srbi.

dakle crnogorci su vlasi ,srpski krajisnici su vlasi ,bosanci su vlasi ....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: ne lupaj gluposti ,mozda se radi o nekim pojedinacnim primerima ,ali generalizovati stvari je glupo ....ako su tolki vlasi postali srbi ,van srbije ,kako to da ovi u sred srbije nisu postali srbi :hahaha::hahaha:

Poslednja izmena:
Pogledajte dokumentarac kosovski boj -najezda ...preporucujem ,a ova rasprava je njesra ..pozdrav :bye:

Vlaški Statut - Statuta Valachorum (original)

NOS FERDINANDUS SECUNDUS DIVINA FAVENTE CLEMENTIA, ELECTUS ROMANORUM IMPERATOR SEMPER AUGUSTUS, AC GERMANIAE, HUNGARIAE, BOHEMIAE, DALMATIAE, CROATIAE, SCLAVONIAE, ETC. REX, ARCHIDUX AUSTRIAE, DUX BURGUNDIAE, BRABANTIAE, STYRIAE, CARINTHIAE, CARNIOLAE, MARCHIO MORAVIAE, DUX LUCEMBURGAE, SUPERIORISQUE ET INFERIORIS SILESIAE, WIERTHEMBERGAE ET THEKAE, PRINCEPS SVEVIAE, COMES HABSPURGI, TYROLIS, FERRETI, KIBURGI, ET GORITIAE, LANDTGRAVIUS Alsatiae, Marchio Sacri Romani Imperii supra Anasum Burgoviae, ac utriusque Lusatiae, Dominus Marchiae Sclavonicae, Portus Naonis et SALINARUM.

Memoriae commendamus tenore praesentium, significantes, quibus expedit universis. Postquam ineffabili DEI Optimi Maximi munere, ad Maiestatis nostrae culmen sublimati, Reipublicae gubernacula gerimus, nil unquam antiquius, chariusve habemus, quam ut providentiae nostrae studia, in ea praecipue conferamus, quae ad Christianitatis augmentum, stabilimentumque cedere, ac cunctis ditionibus et populis, qui Clementiae et Sceptrorum Nostrorum parent Imperio, quoquomodo utilia esse possint. Unde cum tota Valachorum Communitas, quae ex Antecessorum Nostrorum Divae memoriae Rudolphi Secundi, et Matthiae Romanorum Imperatorum, et Hungariae Regum, concessionibus, et gratiis, iam a triginta ab hinc annis, in partibus Regni nostri Sclavoniae, inter Szavum et Dravum, domicilium habuerunt, nuper a Nobis etiam singulari Nostrae, Successorumque Nostrorum Legitimorum Hungariae Regum, protectionis et directionis Diplomate donati fuissent, Nos iam ulteriori benignitatis Nostrae cura, cum ipsorum Valachorum, tum totius Christianae Patriae commodo, et tranquillo, ac securo statui et conservationi, in aliis quoque, quae a benigna Directione nostra dependent, utiliter prospectum esse cupientes, eidem Valachorum Communitati, inter praedictos Szavum et Dravum commoranti, sequentes Legum et Statutorum Articulos, quorum norma imposterum vitam ducant, et gubernentur, secundum praesentem rerum statum et conditionem, clementer concedendos et sanciendos, praescribendosque duximus, ut nimirum Regna, ditionesque nostrae contra infensissimos Christiani nominis Turcas, ac alios hostes, non minus egregia, et fideli huius Populi militari opera, ac fortitudine, quam certarum etiam tramite, atque vi Legum, quarum observatione, inter eosdem Valachos, tam in toga, quam in sago iuxta Iustitiae et disciplinae incermenta, vel maxime Omnipotentis Gratia et Benedictio fructifere conciliari, ac bene Christianoque more recte vivendi ratio, salutariter conservari possit, tanto magis ac firmius munirentur, obvallarenturque.... itd.

vidi iz kojeg katuna su ti preci..... pa nam se javi sa pitanjima

dakle crnogorci su vlasi ,srpski krajisnici su vlasi ,bosanci su vlasi ....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: ne lupaj gluposti ,mozda se radi o nekim pojedinacnim primerima ,ali generalizovati stvari je glupo ....ako su tolki vlasi postali srbi ,van srbije ,kako to da ovi u sred srbije nisu postali vlasi :hahaha::hahaha:
Pa pitaj njih, valjda im ljepše bilo da budu Srbi .. a i od svojih se tako odvojili ..

Vlaški Statut - Statuta Valachorum (original)

NOS FERDINANDUS SECUNDUS DIVINA FAVENTE CLEMENTIA, ELECTUS ROMANORUM IMPERATOR SEMPER AUGUSTUS, AC GERMANIAE, HUNGARIAE, BOHEMIAE, DALMATIAE, CROATIAE, SCLAVONIAE, ETC. REX, ARCHIDUX AUSTRIAE, DUX BURGUNDIAE, BRABANTIAE, STYRIAE, CARINTHIAE, CARNIOLAE, MARCHIO MORAVIAE, DUX LUCEMBURGAE, SUPERIORISQUE ET INFERIORIS SILESIAE, WIERTHEMBERGAE ET THEKAE, PRINCEPS SVEVIAE, COMES HABSPURGI, TYROLIS, FERRETI, KIBURGI, ET GORITIAE, LANDTGRAVIUS Alsatiae, Marchio Sacri Romani Imperii supra Anasum Burgoviae, ac utriusque Lusatiae, Dominus Marchiae Sclavonicae, Portus Naonis et SALINARUM.

Memoriae commendamus tenore praesentium, significantes, quibus expedit universis. Postquam ineffabili DEI Optimi Maximi munere, ad Maiestatis nostrae culmen sublimati, Reipublicae gubernacula gerimus, nil unquam antiquius, chariusve habemus, quam ut providentiae nostrae studia, in ea praecipue conferamus, quae ad Christianitatis augmentum, stabilimentumque cedere, ac cunctis ditionibus et populis, qui Clementiae et Sceptrorum Nostrorum parent Imperio, quoquomodo utilia esse possint. Unde cum tota Valachorum Communitas, quae ex Antecessorum Nostrorum Divae memoriae Rudolphi Secundi, et Matthiae Romanorum Imperatorum, et Hungariae Regum, concessionibus, et gratiis, iam a triginta ab hinc annis, in partibus Regni nostri Sclavoniae, inter Szavum et Dravum, domicilium habuerunt, nuper a Nobis etiam singulari Nostrae, Successorumque Nostrorum Legitimorum Hungariae Regum, protectionis et directionis Diplomate donati fuissent, Nos iam ulteriori benignitatis Nostrae cura, cum ipsorum Valachorum, tum totius Christianae Patriae commodo, et tranquillo, ac securo statui et conservationi, in aliis quoque, quae a benigna Directione nostra dependent, utiliter prospectum esse cupientes, eidem Valachorum Communitati, inter praedictos Szavum et Dravum commoranti, sequentes Legum et Statutorum Articulos, quorum norma imposterum vitam ducant, et gubernentur, secundum praesentem rerum statum et conditionem, clementer concedendos et sanciendos, praescribendosque duximus, ut nimirum Regna, ditionesque nostrae contra infensissimos Christiani nominis Turcas, ac alios hostes, non minus egregia, et fideli huius Populi militari opera, ac fortitudine, quam certarum etiam tramite, atque vi Legum, quarum observatione, inter eosdem Valachos, tam in toga, quam in sago iuxta Iustitiae et disciplinae incermenta, vel maxime Omnipotentis Gratia et Benedictio fructifere conciliari, ac bene Christianoque more recte vivendi ratio, salutariter conservari possit, tanto magis ac firmius munirentur, obvallarenturque.... itd.

vidi iz kojeg katuna su ti preci..... pa nam se javi sa pitanjima

bolje ti svoje preispitaj ,ja sam za moje siguran ...i sto bi tebe ista pitao :hahaha::hahaha::hahaha:

Sigurno naša , ali mi nismo pravili Bošnjačku Republiku, znači i naša.
A što ti ne bi našao korijene svoje - ili ti je dovoljno - Srbi svi, i svuda ..
E kad vam se ne bude isplatilo da budete 'Srbi , svi i svuda' - počećete i da se bavite stvarnim korijenima, i istorijskim činjenicama.

Imaš li ti bilo kakvu istorijsku činjenicu iz validnog verodostojnog izvora a koji opravdava postojanje muslimana na Srpskoj zemlji a da to nije otimačina, ubijanje, proterivanje ili nasilna promena vere?

Sve ostalo što si do sada napisala vredi koliko i jedna velika 0 (nula).

Back