Колега, баш си неупућен у тему. Зашто би Цазинска Крајина била изоловано острво у мору??? Изнад су ти Банија и Кордун са Србима, лијево Лика са Србима, а испод српски дио Босанске Крајине. Ту Хрвата имаш нешто око Бихаћа и то је то. И ја сам са тих простора и код мене има Линића и Гредеља Муслимана, а знам да тих презимена има и код Хрвата, а не код Срба тако да је њихово поријекло јасно (нико од њих то неће признати али док су се могли изјашњавати само као Срби или Хрвати, сви су знали од кога су). Таквих има само спорадично, остали су настали од Срба. Они који су касније примили ислам (релативно недавно, прије пар генерација), остали су са презименима Милановић (сад је управо један давао изјаву везану за експлозију у Бугојну), Бранковић и сл. Они који су раније примили ислам презивају се Хасановићи, Суљановићи и сл. Само презиме је на "ић" тако да је врло јасно да нису Турци. И код Хрвата који су поријеклом покатоличени Срби има Јовановића, Јовића, Тадића и слично. Тога има доста у Херцеговини и у средњој Босни гдје су уочљива права српска имена као Милан, Јован, Божо... Нпр. хрватски политичар се зове Иво (код нас у БиХ мало је Ивана Срба премда су у Србији релативно чести) Миро Јовић. Ово Јовић му је остало од Јове, Јована, а не од Иве. Један број Срба има презимена као што су Аџић, Мемедовић па је јасно да су им преци некада примили ислам али су се опет вратили старој вјери, а презимена су остала. Све у свему, најчешће микс Срба разних врста.