vegetarijanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme bo!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja nemam nishta protiv vegeterijanstva, ali poshtujem samo potpune vegeterijance, postoji gomila "vegeterijanaca" koji ne jedu meso, ali jedu jaja,sir,mleko itd. i nervira me stav ogromne vecine vegeterijanaca da riba nije meso. :roll::roll::?::?: pa je mogu jesti.
nikad ne bih mogao postati vegeterijanac

nauci da pravih razliku izmedju VEGANA I VEGETERIJANCA.:neutral::roll:

meni je uduvek bilo gadno da jedem svinjetinu, koju nikad nisam ni probala (probala sam sunku, ali nikad nesto drugo). kad vidim da neko jede necije usi, jezik bjak!:thumbdown: a posvadjla sam jednom sa tatom jer je pravio salatu od svinjeceg mozga!:thumbdown::thumbdown:
ne znam cemu seckaje necijeg mozga da bi se doslo do hrane.:neutral:

A cemu sakacenje necijih creva,jetre?Svede se na isto.

Elem,imma par rodjaka vegeterijanaca i kad sam videla sta sve jedu(i probala) nije uospte bilo lose.
Bila sam na slavi,i oni su imali svee posebno-pocevsi od pite,supe,glavnog jela i poslastica:D

Ali ne osecam potrebu da i ja postanem:mrgreen:

Nikad nisam pomisljala da li bih mogla da budem vegetarijanac,ali sada znam da ne bih... Meso inace obozavam,bez piletine nema sanse da izdrzim ni nedelju dana...Pored toga,obozavam i ribu da jedem,bas,bas...Nije mi bitno da li je vegetarijanstvo zdravo ili ne,ali ako volim meso i ako sam odrasla jeduci ga,i prija mi,nastavljam ovako.

ja ne bih mogla bez mesa kao prvo jer ga volim , a kao drugo jer nije zdravo ne jesti ga .
vegeterijancima svaka cast , medjutim mislim da je to malo i beskorisno kao i foliranje , jer sta , ono ako ne jedu meso spasice jadne zivotinje , a ostalih 98 % sveta boli uvo za to , pa da li su onda nesto time postigli ! ? mozda , dve - tri zive svinje . . . . .

A ko je dokazao da nije zdravo ne jesti ga?! Isto koliko vi " ne-vegetarijanci " mislite da je to nezdravo, toliko i mi vegetarijanci smatramo da je to mnogo zdraviji način života, tako da o tome ne vredi raspravljati. A i doktori su potvrdili da nije štetno ako se ostalo jede normalno, i da ima dosta zamene za meso. Tako da vam ne vrede vaša pre-seravanja da nije zdravo. Ako ne želite i ne možete da budete vegetarijanci jednostavno nemojte - niko vas ne tera da se opravdavate. :roll:

Danas vegetarijanaca u procentima ima mnogo više nego što ti misliš. A i nije svima njima cilj da preplave svet i da sačuvaju sve životinje. I njih baš boli uvo za onih tvojih " 98% sveta koje boli uvo ". Ko da će oni njih da teraju? Da nisi možda razmislila o tome da oni jednostavno ne žele da budu deo tog sra.nja?
Ja sam lično vegetarijanka skoro godinu dana i osećam se mnogo bolje nego pre i fizički i psihički. A i super je kada možeš da uradiš nešto lepo i sebi i drugima......

al ti je argument. kao da civilizacija počiva na snazi želuca.
možda su kanibali najcivilizovaniji? il svinje, one mogu da smažu komplet fiću.

sva_svoja_u_svom_svetu:
A ko je dokazao da nije zdravo ne jesti ga?!
šta će ti dokaz. evo ti moj burazer od strica koji se fura sa makrobiotikom pa izgleda ko duh, da ne pominjem da je sa 32 godine pogubio sve zube. moj rođeni brat bi isto tako prošao bez mesa, verovatno, jer se tu radi o nekim čudesima, bilirubinima, mislim.
nije ni vegeterijanstvo za svakoga.
ne postoji univerzalni princip. svako mora da nađe šta mu odgovara i da sklopi sve faktore. krvna grupa, telesna konfiguracija, sklonost ka gojenju, lični afiniteti, pa sve do klimatskih faktora (nije ista hrana u hladnoj i vetrovitoj vojvodini ili kišnom i vlažnom japanu, npr.)
ignorisati sve te stvari i misliti meso je kul il veganstvo je kul, je neozbiljno mantranje i zaluđivanje.

ja sam lično mnogo naklonjeniji voću i povrću nego mesu.

al ti je argument. kao da civilizacija počiva na snazi želuca.
možda su kanibali najcivilizovaniji? il svinje, one mogu da smažu komplet fiću.
Argument mi je sasvim odgovarajući. Da se se ljudi pre par hiljada godina hranili samo voćem i povrćm, em nas ne bi bilo ovoliko, em bi bili mnogo bolešljiviji.

Nego je fora u tome što danas klinke izigravaju diplomirane lekare i nutricioniste, sve one kao najbolje znaju šta je nazdravije. A u stvari sve one se proseravaju najstrašnije. I da, ovo neka shvate kao uvredu.

Argument mi je sasvim odgovarajući. Da se se ljudi pre par hiljada godina hranili samo voćem i povrćm, em nas ne bi bilo ovoliko, em bi bili mnogo bolešljiviji.
a šta, ti si neki medicinar koji je proučavao istoriju, i može da ocenjuje i alternativni razvoj istorije?
čovečanstvo je uvek raslo linearno, a "ovoliko" nas je zahvaljujući eksponencijalnom rastu koji je započeo u XIX veku, a razlozi nemaju veze sa ishranom već sa ovladavanjem prirodom, tehnologijom, kapitalizmom, razvojem država, industrijskom revolucijom, otkrićima u medicini.
kad nađeš dokaze za tvoju tvrdnju da bi nas "bilo manje" ili da bismo bili "bolešljiviji" da ne jedemo meso, onda se javi. do tada, praksa preostalih plemena koji žive na primitivan način te opovrgava. Bušmani, npr, jedu samo bilje i neke orahe, što ih ne sprečava da se "razmnožavaju" i da imaju očekivani životni vek od oko 50 godina, što je veoma solidno za život u divljini bez savremene medicine, i sl.

Nego je fora u tome što danas klinke izigravaju diplomirane lekare i nutricioniste, sve one kao najbolje znaju šta je nazdravije. A u stvari sve one se proseravaju najstrašnije. I da, ovo neka shvate kao uvredu.[/QUOTE]

Da, ali su te "klinke" kako ih ti nazivaš po svemu sudeći zrelije od tebe.
p.s. Tesko da ćeš tako nekoga uvrediti jer svako ko je imalo pametniji od tebe neće to primiti k' srcu.. ;)

Nego je fora u tome što danas klinke izigravaju diplomirane lekare i nutricioniste, sve one kao najbolje znaju šta je nazdravije. A u stvari sve one se proseravaju najstrašnije. I da, ovo neka shvate kao uvredu.

Mogu svi da lupaju sta hoce, ali si ovo tacno rekao!!!!:ok::ok::ok:
Svaka cast!!!!!!!!!:worth::worth::worth:

Izvini @ngel@, ali meni se cini da ni ti do skorije nisi znala razlike ismedju ovoga.;)

tacno.:) ne znam zasto sam ranije i sama bila protiv svaga toga, a sad sam vege. ne znam ni ja, mnogo menjam misljenje....................... tacno je i da postoji rizik od anemije bla bla bla.........
uglavno sad je stvarno mnogo bolje, probaj te da jedan dan budete vege.:D
naravno roditelji ce da se protive, ali to je vasa odluka.:D

Ja suvishe volim meso,piletina,teletina,riba....
Mislim,u sustini mi je ok mi je kad je neko vegeterijanac....
Ali ipak,priroda je takwa,ubijamo zivotinje da bi ih jeli...
Lanac ishrane....

Back