vegetarijanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme bo!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa bila sam na pretragama...
nashli su josh hiljadu nekih stvari,a ovo je jedna od njih.

sad sam u fazi da pijem kupinovo vino i slichno,da mi se krvna slika poboljsha,jer je u qrcu.
ionako sam anemichna.

Kao sto rekoh, korelacija ne znaci kauzacija.

Jednostavno ne mogu dokazati da su problemi nastali zbog nedostatka 'mesa' u ishrani, ili pak mogu? (mozda postoji neko novo cudo od dijagnostickog aparata?) Ima anemicnih ljudi koji jedu meso.

Poslednja izmena:
Pa,jedan od razloga jeste,sigurno.
Mah,svashta sam radila sa svojim sistemima organa pa su i to pronashli kao razlog.
Necju da detaljishem.
Rekli su mi da moram ubaciti crveno meso u ishranu. :-|

To je samo savet lekara (koji pokusava da otkrije uzrok problema), ali to jos uvek ne znaci da je uzrok tvojih problema nedostatak 'mesa' u ishrani. Promena ishrane ce reci sve.

Hteo sam samo da pojasnim neke stvari, kako neki ljudi ne bi koristili tvoji slucaj kao argument protiv vegetarijanske ishrane.

Poslednja izmena:
To je samo savet lekara (koji pokusava da otkrije uzrok problema), ali to jos uvek ne znaci da je uzrok tvojih problema nedostatak 'mesa' u ishrani. Promena ishrane ce reci sve.

Hteo sam samo da pojasnim neke stvari, kako neki ljudi ne bi koristili tvoji slucaj kao argument protiv vegetarijanske ishrane.

Naaravno,to je bio savjet.

Da,nije mi to ni bila namjera,samo sam rekla ;)

Ovih dana populana je Kineka hrana, na zalost ne mogu pronaci link u kojem dodaju gde su negativne strane.
Dobre odlike je sto se jede dosta biljne hrane ali nedostaje proteina, zink i jos nekoliko minerala, pa su pogotovo sportistima dodavali meso i mleko (morali su da paze da ne preteraju sa zapadnjackom dijetom).

"Low protein diet" - se prepisuje onima sa bolesnim bubrezima i jetrom.

Interesantno je da se i u kultovima prelazi na dijetu niskim na proteinima, sto dovodi do smanjenja intelegencije.

@Krepto, nema gotivnije kuhinje od kineske, veruj mi na rech (OK, znam da ih idealizujem stalno ali hlebiga!)

Peking Vuka Karadzica 2 181-931 9-23
Shang Hai Ustanicka 149 4888-407 12-24

Imash i Makao kod nashe gimnazije, ali nije neshto!

Ima i u Mekenzijevoj Cheng Du i u Nushitjevoj Wok ali oni su vishe Fast food fora!

Obozavam Chineseeee:D
Prolecne rolnicee

Ako budete imali prilike (i naravno para, poshto nije bash jeftin) da odete u restoran "Peking": ovo je moja najtoplija preporuka:

-predjelo: Proletjne rolnice i chaj od jasmina,

-supa: Bistra supa sa vishe ulozaka
Ovo pishe u jelovniku kunem vam se
ili Supa sa spanatjem, mrkim, kineskim pechurkama i biljkom S'Tzai,

-salate: Salata od bambusa, i salata od morskih algi,

-glavno jelo: Pachetina u sosu od bambusa i crnih, kineskih pechuraka/hrskavo pechena pachetina sa pohom od kikirikija i kineskog badema/prasetina u slako-kiselom sosu sa ananasom.

-pirinach: Pirinach sa zumancem jajeta i povrtjem ili obichan beli

-dezert: Kompot od Li Chai-a ili Pohovane bananae u sosu od chokolade!

Back