vegetarijanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme bo!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam vegetarijanka..ne jedem meso i ne jedem hranu koja se kuva sa mesom..ne volim jaja ali jedem sir i pijem mleko.
Moze da se zivi bez mesa. Ja jednostavno ne mogu da pojedem meso jer mi bude odmah muka..
Ne mogu da jedem nesto sto je pre bilo zivo...
i ponosna sam na sebe i super se osecam ;)

Ja sam vegetarijanka..ne jedem meso i ne jedem hranu koja se kuva sa mesom..ne volim jaja ali jedem sir i pijem mleko.
Moze da se zivi bez mesa. Ja jednostavno ne mogu da pojedem meso jer mi bude odmah muka..

Boze,strasno,mislim postujem tosto ti radis i nista ne kazem da je to strasno vec komentar da ti bude muka jel je to bilo zivo,COVECE VI NE MOZETE DA SHVATITE DA JE TAKAV LANAC ISHRANE NA SVETU:roll::thumbdown:

Poslednja izmena od moderatora:

ne volim ni ja jaja, svejedno svaka cast.:super:

Boze,strasno,mislim postujem tosto ti radis i nista ne kazem da je to strasno vec komentar da ti bude muka jel je to bilo zivo,COVECE VI NE MOZETE DA SHVATITE DA JE TAKAV LANAC ISHRANE NA SVETU:roll::thumbdown:

Pa ako je takav lanac ishrane na svetu, onda nas treba da jedu medvedi, ali nas ne jedu.
Chovek stoga ima razum(neko vishe, neko manje) da se izdigne iznad prirodnog lanca ishrane radi lichne satisfakcije.

Pa onda je i ljude jesti normalno, i oni su meso, chak i imaju ukus svinjetine.

Uostalom, nije neki greh pojesti meso neke zhivotinje koja je vecj uginula prirodnom smrcju.
Ali istrazhi na youtubeu snimke iz klanica uz Aleka Boldvina kao naratora, i videcjesh koliko su sve te zhivotinje muchene da bi ih na kraju zaklali. E, to vecj nije normalno. Chak ni ne zhive na otvorenom, ne pomeraju se, ne mogu ni da stoje na nogama jer im dodaju proteine da bi im meso brzhe raslo.

Poslednja izmena:
Pa ako je takav lanac ishrane na svetu, onda nas treba da jedu medvedi, ali nas ne jedu.
Chovek stoga ima razum(neko vishe, neko manje) da se izdigne iznad prirodnog lanca ishrane radi lichne satisfakcije.

Da, ali ne ide lanac ishrane tako...a i desilo se mnogo puta da medved pojede coveka http://www.myexit.org/node/36843 ....ali to ipak nije stalno i (hvala bogu) nije cest slucaj... Mada postoji lanac ishrane koji je odredjen koja ce zivotinja koju da pojede, npr: Riba jede crva, ne moze crv da pojede ribu:confused jer tako ti pricas kad kazes da neka zivotinja pojede coveka!;)
Dosta sam izlupetao, ali mi se spava pa jedva znam sta pricam:lol::lol::lol:

Uostalom, nije neki greh pojesti meso neke zhivotinje koja je vecj uginula prirodnom smrcju.
Ali istrazhi na youtubeu snimke iz klanica uz Aleka Boldvina kao naratora, i videcjesh koliko su sve te zhivotinje muchene da bi ih na kraju zaklali. E, to vecj nije normalno. Chak ni ne zhive na otvorenom, ne pomeraju se, ne mogu ni da stoje na nogama jer im dodaju proteine da bi im meso brzhe raslo.

Da, to je bilo na filmu o ukusu:roll:

Pa kako ti ocekujes da ubiju zivotinju? Da je pomaze i da ugine? Znam da ima mnogo ruznih ubistava i stvarno prezirem to! Ali nije svuda to slucaj...to se npr desava u Kini, ali ovo nije Kina... Ne mogu sad da objasnjavam, odoh da spavam!!!

:sad2::sad2:

I biljke su ziva bica, sve dok ne oberes neku vocku, izvadis krompir iz zemlje, uberes lubenicu... To sto se biljka ne dere i ne kuka, ne znaci da je to ne boli... Ako ste vec krenuli u tom pravcu... A da li biljke krvare... odgovor nadjite u cinjenici da izlucuju sokove ksko bi zacelile nastalu ranu... Plus, zivotinje imaju osecaj za zivot, i mnoge zivotinje su biljojedi... to nema veze sa stanjem svesti vec sa fizickim potreba organizma...

Vegetarijanstvo moze biti veoma opasno, jer s vremenom, ako ne odmah moze izazvati velike posledice po stabilnost organizma... Stvar je u tome da ni u cemu ne treba preterivati...

I biljke su ziva bica, sve dok ne oberes neku vocku, izvadis krompir iz zemlje, uberes lubenicu... To sto se biljka ne dere i ne kuka, ne znaci da je to ne boli... Ako ste vec krenuli u tom pravcu... A da li biljke krvare... odgovor nadjite u cinjenici da izlucuju sokove ksko bi zacelile nastalu ranu... Plus, zivotinje imaju osecaj za zivot, i mnoge zivotinje su biljojedi... to nema veze sa stanjem svesti vec sa fizickim potreba organizma...

Vegetarijanstvo moze biti veoma opasno, jer s vremenom, ako ne odmah moze izazvati velike posledice po stabilnost organizma... Stvar je u tome da ni u cemu ne treba preterivati...

:klap: :klap: :klap: :klap: :klap: Napokon!:super:

Vegan - voce/povrce, zitarice , nejedu meso, ribu, jaja, mleko, med u bilu kom obliku (takodje izbegavaju vunu, svilu.... Bilo kakav oblik zivotinjskog iskoristavanja) - smatram ih militantnim vegeterijancima
Vegeterijanci - voce/povrce/zitarice/semenke da ali ih ima vise podvarijanata u zavisnoti da li jedu meso(crveno i belo), ribu, jaja, mleko i mlecni proizvodi, med
  1. Lacto-ova vegeterijanci - meso/riba ne, jaja, mleko, med da
  2. lacto vegetrijanci - mleko i med da ostalo ne
  3. ova vegeterijanci - jaja i med da ostalo ne

Ostali oblici pretezne ishrane biljnog porekla:
  1. Fruitarianism - voce, semenke i ostali delovi biljaka koje mogu da se skupe bez ostecivanje biljke
  2. semi-vegeterijanci - pretezno biljke, najcesce iskljucuju crveno meso, a ostalo je dozvoljeno u malim kolicinama
    -Pescetarianism, jedu ribu i ostale morske plodove
    -Polotarianism, jedu samo zivinu
  3. Flexitarianism - biljna hrana vise od 50%, ostalo zavisi sta se moze naci, tradicije, religije

Raw foodism ili rawism, vecina hrane neobradjena (pasterizovana ili kuvana) to ukljucuje mleko, jaja, ribu, meso
Palelitska dijeta - pokusavas da se hranis kao pecinski covek, meso bez aditiva (najcesce lovjene zivotinje), jaja, pecurke, voce, izbegava se sve sto se uzgaja (biljnog i zivotinjskog porekla), nema limita na kuvanu hranu

Ja sam za fleksitarijance. Solja pirinca ili hleb, solja povrca i meso (ne vise od dlana), jaja, ribu ....

Ima li ovde neko ko je vegetarijanac?Sta mislite o tome, ako to niste da li biste mogli to postati?

ja nemam nishta protiv vegeterijanstva, ali poshtujem samo potpune vegeterijance, postoji gomila "vegeterijanaca" koji ne jedu meso, ali jedu jaja,sir,mleko itd. i nervira me stav ogromne vecine vegeterijanaca da riba nije meso. :roll::roll::?::?: pa je mogu jesti.
nikad ne bih mogao postati vegeterijanac

ok ali ja se jednostavno tako osecam..ne zelim jedem nesto takvo...zasto bih? onda bi trebali i medjusobno da se jedemo sve je to meso...

meni je uduvek bilo gadno da jedem svinjetinu, koju nikad nisam ni probala (probala sam sunku, ali nikad nesto drugo). kad vidim da neko jede necije usi, jezik bjak!:thumbdown: a posvadjla sam jednom sa tatom jer je pravio salatu od svinjeceg mozga!:thumbdown::thumbdown:
ne znam cemu seckaje necijeg mozga da bi se doslo do hrane.:neutral:
a najvese me nerviraju oni sto nose krzno! na moru sam pitala jednog prodavca kako mu nije zao.:neutral: meni je zao da nosim kozne patike itd...

Back