VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

prvo da ti cestitam na prvom postu gde je ja bar pola tvojih reci :klap:
drugo da napomenem opet da je jako bezobrazno brisanje postova, a da ne pricam kako nije hriscanski, na kraju krajeva svi imamo slobodnu volju sto se odnosi i na slobodu pisanja. :roll:
a trece...
Na ovom nivou svesti, mi mozemo samo stremiti ka savrsenstvu i time se priblizavamo onome koji je jedino apsolutno savrsen, a to je Bog kao Stvoritelj svega.
ja se sa ovim slazem, za divno cudo...ne znam kada i da li se uopste moze dostici boziji novo svesti? ja mislim da moze i to u ovom zivotu. naravno ako postavis boga koji je jedini savrsen i koji kaze nemoj imati druge bogove osim emne, neces ni za ovog a ni za onog zivota dostici taj boziji nivo svesti.
Bog je savsen u apsolutnom smislu ,besmrtan, “oduvek je i zauvek” je… prebiva u vecnosti… Bog je ljubav.
da li covek moze da bude ljubav?

Jer SVRSENSTVO podrazumeva VECNOST, LJudi su stvoreni kao savrsena bica da zive vecno na zemlji....
TEk zgresivsi protiv Boga izgubili su savrsenstvo i vecnost...
uh, uh....znaci savrsenstvo je vecnost...znaci mi smo nesavrseni kao i adam i eva ok......
Adam bi bio nepotpun, tj nesavrsen, da nije imao mogucnostda bira izmedju poslusnosti i neposlusnosti.[/b]

Znaci, da to sto su ljudi stvoreni sa SLOBODNOM VOLJOM cini ih savrsenima[/b
],
znaci ljudi su ipak savrseni jer imaju slobodnu volju :confused: a adam je postao savrsen kad je dobio slobodnu volju, jer je PRE toga bio nesavrsen...:think: ja iz ovoga mogu samo da zakljucim dsa smo mi kao savrsena bica, kao sto sama kazes bogovi :lol:

Da nemaju sobodnu volju, ljudi bi bili time roboti... daleko od savrsenstva...

uhhh a da li bog ima slobodnu volju? moje misljenje je da ima, jer on ti je svojom slobodnom voljom podario slobodnu volju. i kad dodjes pred boziji sud bog ima slobodnu volju da ti sudi...mada sve ovo pada u vodu jer i mi smo savrseni, a SAVRSENSTVO PODRAZUMEVA VECNOST dakle vec smo vecni...posto imamo slobodnu volju i zbog toga smo savrseni..
uh mona, bolje se ti drzi citata :lol:

Ali Bog ce putem Bozje nebeske vladavine -Bozjeg kraljevstva, u buducnosti, za vreme te Hristove 1000 god. vladavine mira dovesti ponovo ljude do savrsenstva, tako da ce moci vecno da zive na zemlji, kao savrsena bica… cime ce biti ostvarena Bozja prvobitna namera…
e a ovo bih bas volela da mi objasnis svojim recima...e sad ako mi obrisete post posle ovolikog truda....bog nek vam sudi :lol:

Buduci da su ljudi bili smrtni vec u vrijeme Hrista koji je objecavao vjecni zivot za ljude, vjecni zivot, stoga, nije nista drugo nego zivot u raju, u carstvu u kom troje vlada a jedan vlada, u kom troje sudi a jedan sudi, u kom troje voli a jedan voli. U raju ljudi nemaju tijelo, samo dusu kao savrsenu formu koja moze da izdrzi teret vjecnog zivota.

Gluposti. Ne verujem u Raj i stroga načela propisana Biblijom, tj. ko zna koliko tačnom interpretacijom/prevodom iste.
Ali verujem u večni život, na neki način. Verujem da kada telo umre, poslednji put zatvorimo oči, to nije kraj naše svesti/duše.
Možda se ponovo rodimo, otvorimo oči i počnemo život iznova, bez sećanja na stari. I to je savršen koncept.
Ne verujem u neki izmišljeni Raj ili Pakao u kom smo svi natrpani zauvek. Nije logično.
F u c k, postajem Budista. :lol:
Držim se i Hrišćanskih načela - voli bližnjeg svog. Mislim da je to jedina stvar koja vam je potrebna iz Hrišćanstva.
Nisam religiozan. Paljenje sveća, crkva, slave, običaji, sve mi je to bezveze.
Ako bih se već držao Biblije, iskreniji je Judaizam.

Zašto sam iskuliran?
Toliko vam je nezanimljivo negiranje koncepta Raja? Odnosno rebirth kao koncept večnog života...
Ako niste gledali ovo, pod obavezno:

Izvadite nos iz Biblije i počnite da živite ovaj život kao da vam je svaki dan poslednji.
Šta ako je planeta Zemlja ustvari Raj, a ceo univerzum je svet koji je Bog stvorio? A vi čekate da umrete da biste otišli u Raj...
Fuckin' religious fanatics...

"Ne verujem u Raj i stroga načela propisana Biblijom"...

Pa naravno...za nemoralnog covjeka su biblijska nacela mnogo stroga i sputavajuca. Zato ih i odbacuje.

Otkud ti znaš da li sam ja moralan ili nemoralan?!
Mislim da sam objektivno dobar čovek i nemam nijedan porok.

Neke stvari koje Biblija smatra grehom negiraju ljudsku prirodu!
Sex i ostale stvari kojima ne škodiš drugima ni sebi nisu i ne mogu biti greh...

Otkud ti znaš da li sam ja moralan ili nemoralan?!
Mislim da sam objektivno dobar čovek i nemam nijedan porok.

Neke stvari koje Biblija smatra grehom negiraju ljudsku prirodu!
Sex i ostale stvari kojima ne škodiš drugima ni sebi nisu i ne mogu biti greh...

Pa kada nisi nemoralan sto odbacujes biblijska nacela?
Seks nije grijeh ako ima dobru svrhu-dobijanje djece u braku.

Buduci da su ljudi bili smrtni vec u vrijeme Hrista koji je objecavao vjecni zivot za ljude, vjecni zivot, stoga, nije nista drugo nego zivot u raju, u carstvu u kom troje vlada a jedan vlada, u kom troje sudi a jedan sudi, u kom troje voli a jedan voli. U raju ljudi nemaju tijelo, samo dusu kao savrsenu formu koja moze da izdrzi teret vjecnog zivota.

Kako pogresno rezonovanje :kafa:

Zar Bog koji je svemocan .nije u stanju naciniti ljudsko telo da traje vecno ?? :think:

Set se kako je Danilo bio u Peci uzarenoj i nista mu nije hvalilo ;)

Znaci Bog je kadar zastititi ljudsko telo od smrti i propadanja ..jer on ga je stvorio +

Adam je bio stvoren da zivi vecno a ne samo neko vreme :manikir:

Smrt tad nije postojala ..sve dok nije zgresio kad je pojeo voce sa zabranjenog drveta :)

U tom vrtu je postojalo jos nesto ....Drvo vecnog Zivota

I reče Gospod Bog: eto, čovjek posta kao jedan od nas znajući što je dobro što li zlo; ali sada da ne pruži ruke svoje i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do vijeka živi.1 Moj. 2:9, 1 Moj. 3:5

23 I Gospod Bog izagna ga iz vrta Edemskoga da radi zemlju, od koje bi uzet;

24 I izagnav čovjeka postavi pred vrtom Edemskim heruvima s plamenijem mačem, koji se vijaše i tamo i amo, da čuva put ka drvetu od života.
1 Moj. 3:8, Psal. 104:4, Jovan 14:6, Jevr. 1:7

Prema tome da je pojeo sa tog drveta vecno bi ziveo :hvala:

Ako je jedno drvo sposobno dati vecni zivot ljudima ..koliku tek moc ima Bog koji je to drvo stvorio ??? :cool:

Poslednja izmena:
Pa kada nisi nemoralan sto odbacujes biblijska nacela?
Seks nije grijeh ako ima dobru svrhu-dobijanje djece u braku.

Ne odbacujem ja ništa pozitivno iz Biblije: ljubav, vera, nada itd.
Upravo ljudi kao što si ti, druže, su loši Hrišćani. ;)

Gnev Božji
Нисам дошао да донесем мир него мач.
"Јер је Бог наш огањ који спаљује".
"Јер ће Господ судити огњем и мачем својим сваком телу".

Jel ovako treba da se ponaša jedan Hrišćanin?!
Jel su ovo vrednosti koje treba da promoviše Biblija?
Sve ukazuje na to da si ti u suštini jedan nesrećan i isfrustriran čovek, no offense. :bye:

Vecni zivot je pod okriljem Bozeg Kraljevstva ovde na Zemlji....
Samo odredjini broj ljudi vaskrsava na nebo da bi vladali sa Hristom...... i oni dobijaju besmrtnost...
To je pogresno shvatanje da je raj na nebu...
Raj je na Zemlji naravno....

Da je Bog hteo da ljudi zive na Nebu ..nebi ih ni stvarao na Zemlji ..vec bi bili kao Andjeli koje je vec bio stvorio predhodno :lol:

I ovo pobija sve iluzije o tome kako ljudi idu na nebo kad umru :)

Od praha si stvoren i u prah se vracas ..rekao je Bog

Nije reko na Nebo ides :manikir:

Zemlju nebi ni stvarao da je nije hteo naciniti kao Raj za ljude koje je stvorio :D

Da je Bog hteo da ljudi zive na Nebu ..nebi ih n stvarao na Zemlji ..vec bi bili kao Andjeli koje je vec bio stvorio predhodno :lol:

I ovo pobija sve iluzije o tome kako ljudi idu na nebo kad umru :)

Od praha si stvoren i prah se vracas ..rekao je Bog

Nije reko na Nebo ides :manikir:

Zemlju nebi ni stvarao da je nije hteo naciniti kao Raj za ljude koje je stvorio :D
Da, to ne treba prevideti...

Ljudi su stvoreni da zive u raju na Zemlji vecno...

tek kasnije u novom zavetu govori o nebeskom vaskrsenju za neke... ne za sve...
vecina ljudi ima nadu vaskrsenja na Zemlji.......

Kako pogresno rezonovanje :kafa:

Zar Bog koji je svemocan .nije u stanju naciniti ljudsko telo da traje vecno ?? :think:

Set se kako je Danilo bio u Peci uzarenoj i nista mu nije hvalilo ;)

Znaci Bog je kadar zastititi ljudsko telo od smrti i propadanja ..jer on ga je stvorio +

Adam je bio stvoren da zivi vecno a ne samo neko vreme :manikir:

Smrt tad nije postojala ..sve dok nije zgresio kad je pojeo voce sa zabranjenog drveta :)

U tom vrtu je postojalo jos nesto ....Drvo vecnog Zivota

I reče Gospod Bog: eto, čovjek posta kao jedan od nas znajući što je dobro što li zlo; ali sada da ne pruži ruke svoje i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do vijeka živi.1 Moj. 2:9, 1 Moj. 3:5

23 I Gospod Bog izagna ga iz vrta Edemskoga da radi zemlju, od koje bi uzet;

24 I izagnav čovjeka postavi pred vrtom Edemskim heruvima s plamenijem mačem, koji se vijaše i tamo i amo, da čuva put ka drvetu od života.
1 Moj. 3:8, Psal. 104:4, Jovan 14:6, Jevr. 1:7

Prema tome da je pojeo sa tog drveta vecno bi ziveo :hvala:

Ako je jedno drvo sposobno dati vecni zivot ljudima ..koliku tek moc ima Bog koji je to drvo stvorio ??? :cool:

Otkud ti, ili mi svi obicni ljudi znamo zasto Bog ne zadrzava u ljudima njihovo tijelo? Bog je beskrajno mudar i njegovi postupci cesto su ljudima neshvatljivi. Mozda ces shvatiti jednom kada mu se budes pridruzio u carstvu nebeskom. Ipak, Bog je vec dokazao da ima moc da materijalno zastiti od vremena i ucini ga vjecnim, U raju je Hrist zadrzao svoje tijelo, samo Hrist u raju ima tijelo.

Da, to ne treba prevideti...

Ljudi su stvoreni da zive u raju na Zemlji vecno...

tek kasnije u novom zavetu govori o nebeskom vaskrsenju za neke... ne za sve...
vecina ljudi ima nadu vaskrsenja na Zemlji.......

Da ..samo odredjen broj ide na Nebo ..a ne SVAKO ko umre ..kako vecina veruje :)

To su oni suvladari koji ce vladati sa Hristom 1000 god ...;)

Vecni zivot je pod okriljem Bozeg Kraljevstva ovde na Zemlji....
Samo odredjini broj ljudi vaskrsava na nebo da bi vladali sa Hristom...... i oni dobijaju besmrtnost...
To je pogresno shvatanje da je raj na nebu...
Raj je na Zemlji naravno....

raj nije ni na nebu ni na zemlji, raj je u nekoj dimenziji koja nema dodirnih tacaka sa ove nase tri dimenzije. Pakao je u srcu zemlje, po ucenjima mnogo vecih filozofa od mene i tebe.

Otkud ti, ili mi svi obicni ljudi znamo zasto Bog ne zadrzava u ljudima njihovo tijelo? Bog je beskrajno mudar i njegovi postupci cesto su ljudima neshvatljivi. Mozda ces shvatiti jednom kada mu se budes pridruzio u carstvu nebeskom. Ipak, Bog je vec dokazao da ima moc da materijalno zastiti od vremena i ucini ga vjecnim, U raju je Hrist zadrzao svoje tijelo, samo Hrist u raju ima tijelo.

Ako od ovo gore nisi nista ukapirao ..uzalud da ti objasnjavam vise :manikir:

Back