VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Da razjasnimo nesto ... pravim vernicima je vazno da u Bozjim ocima cine dobra dela prvenstveno ..jer od njega ocekuju platu i nagradu i na nebesima skupljaju blago svoje umesto na zemlji :manikir:

Kako je isus rekao:

Kada cinis dobro delo ne trubi pred sobom kao sto to cine licimeri ...

Neka nezna tvoja leva ruka sta cini desna ..

etc. :)

A vi krisom cinite dobra dela?Nije nego!
Cim ti ocekujes PLATU,veci sam vernik onda ja od tebe,jer kad nesto nekom dobro ucinim,to je iz srca,i ne ocekujem nagradu,ni od onog kom sam ucinila ni od Boga!

Da razjasnimo nesto ... pravim vernicima je vazno da u Bozjim ocima cine dobra dela prvenstveno ..jer od njega ocekuju platu i nagradu i na nebesima skupljaju blago svoje umesto na zemlji :manikir:

Kako je isus rekao:

Kada cinis dobro delo ne trubi pred sobom kao sto to cine licimeri ...

Neka nezna tvoja leva ruka sta cini desna ..

etc. :)

да ли ти сматраш да чиниш добро дело проповедајући по крстарици?

A vi krisom cinite dobra dela?Nije nego!
Cim ti ocekujes PLATU,veci sam vernik onda ja od tebe,jer kad nesto nekom dobro ucinim,to je iz srca,i ne ocekujem nagradu,ni od onog kom sam ucinila ni od Boga!

A sto moram svima da javim i da se hvalim kako sam nesto dobro ucinio i tim ponizim onog kome cinim uslugu ?? zar to nije licimerno :kafa:

Plata je sama po sebi nagrada od Boga koji je radosno daje ...a i sam je nudi svako ko cini dobro :)

Prema tome nema tu niceg loseg ...a dobro cinim iz :heart: ..ne iz pohlepe ili da mi se to nekako vrati materijalno ...sto svaki covek na zemlji ocekuje :)

Nije to licemerno nego Bog zna nagraditi one koji cine dobra dela radi njega ;)

Nagrada nije Zemaljska ..Novci Hrana kola stan etc. ..nego Vecni zivot :D

kad činiš dobro delo radi nagrade to prestaje biti dobro delo, jer suštinski nije dobro iako ima za posledicu dobar rezultat. Fali momenat ljudskosti u celom procesu kada se čini radi nagrade koja god ona bila.
Večni život nije nikakva nagrada, barem ne današnjem čoveku. Veća bi nagrada bila samospoznaja boga u čoveku, al to protivreči vašoj IDEJI boga.

A sto moram svima da javim i da se hvalim kako sam nesto dobro ucinio i tim ponizim onog kome cinim uslugu ?? zar to nije licimerno :kafa:

Plata je sama po sebi nagrada od Boga koji je radosno daje ...a i sam je nudi svako ko cini dobro :)

Prema tome nema tu niceg loseg ...a dobro cinim iz :heart: ..ne iz pohlepe ili da mi se to nekako vrati materijalno ...sto svaki covek na zemlji ocekuje :)
Pa ti pohrlio,posto je radosno daje.
Ne trazis ti materijalno,vec vecnost,znaci ipak nesto hoces.Tu je licemerje!Jer nesto ocekujes,necemu se nadas,a to ondak nije od srca!

kad činiš dobro delo radi nagrade to prestaje biti dobro delo, jer suštinski nije dobro iako ima za posledicu dobar rezultat. Fali momenat ljudskosti u celom procesu kada se čini radi nagrade koja god ona bila.
Večni život nije nikakva nagrada, barem ne današnjem čoveku. Veća bi nagrada bila samospoznaja boga u čoveku, al to protivreči vašoj IDEJI boga.

Nisam rekao da cinim zbog nagrade :P

Nego da nagrada sama po sebi dolazi ako dobro cinis :D

Ako je Bog ponudio velikodusno nagradu ..zasto je odbijati i praviti se pravedniji od Boga time ??

Zar Bog nije procenio da je to uredu ?? :ceka:

Izvrcete reci a sustinu ne kapirate i dalje :D

Pa ti pohrlio,posto je radosno daje.
Ne trazis ti materijalno,vec vecnost,znaci ipak nesto hoces.Tu je licemerje!Jer nesto ocekujes,necemu se nadas,a to ondak nije od srca!

Pa nas kako ..niko nije duzan da nekom ucini nesto ...

A zar nebi bilo nepravedno da ja svakom cinim ono sto Bog kaze a da on meni nista neda za to m ?? :ceka:

Pa i Bog zna da plati svoje radnike ...nisu uzaludne sluge :lol:

Jok,mora biti mnoooogo smajlica,da ti skrenu paznju od nebuloznog odgovora!

проблем је што једноставно питање је шкакљиво јер да је рекао "да,чиним добро дело" посрао би се на оно што је цитирао Исуса да се не труби око тога
лицемерје је то

Pa nas kako ..niko nije duzan da nekom ucini nesto ...

A zar nebi bilo nepravedno da ja svakom cinim ono sto Bog kaze a da on meni nista neda za to m ?? :ceka:

Pa i Bog zna da plati svoje radnike ...nisu uzaludne sluge :lol:

вала боље хришћанску веру разуме Канаринка која је атеиста него ви квазихришћани.
лицемерно

Јер ако љубите оне који вас љубе, какву плату имате? Не чине ли то и цариници?

И кад се молиш Богу, не буди као лицемери, који радо по зборницама и на раскршћу по улицама стоје и моле се да их виде људи. Заиста вам кажем да су примили плату своју.

Back