- Poruka
- 46.570
naravnoe mona el se sećaš onog mog posta od sinoć za koji si rekla da odgovor dolazi danas![]()
evo uskoro cu ti odgovoriti
malo je poduzi pa ce mi trebati vreme da odgovorim
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
naravnoe mona el se sećaš onog mog posta od sinoć za koji si rekla da odgovor dolazi danas![]()
evo uskoro cu ti odgovoriti
malo je poduzi pa ce mi trebati vreme da odgovorim
mislis ljudi su smislili Bozu nameru?Pa nije bog piso bibliju, ccc, čudi me da to nisi znala![]()
Kako da ne. Pre će biti da se sakrije.

Biblija ili Sveto pismo je jedno te isto... Zna se sta je kada se kaze Biblija... ali to i nije tema...Valjalo bi kad bi umjesto pojma Biblija svi koristili izvorni i tacniji naziv "Sveto pismo". Biblija je derivat grckog jezika koji oznacava knjigu.
mislis ljudi su smislili Bozu nameru?i ostavarivali je?

Pa ti si čoveče totalni šampion.Jedini, pored svih učenih teologa koje poznajem (nemoj misliti da tebe smatram bilo kakvim teologom), kome je sve jasno što "tamo" piše.Pa vi jeretici ste svi Bogom dani pa sve živo razumete.U tome i jeste vaš problem.Mozda za tebe je sakriveno ..meni je sve jasno sto pise tamo![]()
Biblija ili Sveto pismo je jedno te isto... Zna se sta je kada se kaze Biblija... ali to i nije tema...
Ne brini imam ja dobre vesti![]()

Interesuje me, da li je razlog tome bio neki viši kurs iz misionarenja koji ste pohađali (moram priznati da ste sad prepredeniji u odgovorima ali i dalje predvidivi u namerama) ili ste imali misionarsku trip po Srbiji i belome svetu pa niste stizali da se konektujete na forum
.Znam da svako od vas ima neka zaduženja u okviru js jeresi pa mi čudno što vas nije bilo.ahahaha verujem da si ga samo tako upraznjavao...a isterivanje djavla iz gresnica?Pa kada nisi nemoralan sto odbacujes biblijska nacela?
Seks nije grijeh ako ima dobru svrhu-dobijanje djece u braku.

LOL... a zar Bog nece suditi svakome?Nerealno je ignorisati Boziji gnev koji se obrusava na svaku nepravdu,i govoriti samo "Bog je ljubav"...Jel ovako treba da se ponaša jedan Hrišćanin?!
Jel su ovo vrednosti koje treba da promoviše Biblija?
Sve ukazuje na to da si ti u suštini jedan nesrećan i isfrustriran čovek, no offense.![]()
Pa ti si čoveče totalni šampion.Jedini, pored svih učenih teologa koje poznajem (nemoj misliti da tebe smatram bilo kakvim teologom), kome je sve jasno što "tamo" piše.Pa vi js ste svi Bogom dani pa sve živo razumete.U tome i jeste vaš problem.
mislim da je Isus ovo rekao jednom

Imam jedno pitanje.Čista znatiželja: Primetio sam da odavno nije bilo vas JS-ovaca da nas uveseljavate na forumu.Interesuje me, da li je razlog tome bio neki viši kurs iz misionarenja koji ste pohađali (moram priznati da ste sad prepredeniji u odgovorima ali i dalje predvidivi u namerama) ili ste imali misionarsku trip po Srbiji i belome svetu pa niste stizali da se konektujete na forum
.Znam da svako od vas ima neka zaduženja pa mi čudno što vas nije bilo.
Znam Mona da ovo nije tema, al čisto me interesuje da li ste evoluirali![]()
. Сад су се вероватно натоварили на нет јер су добили неки ``распуст`` отишли код породице да их виде, па имају времена да шире своје проповеди по нету. А и онако је ту Други Христов долазак, ето га само што није!

1. Odgovor:mona:
Bozja namera je da savrseni ljudi zive vecno na Zemlju...
Kada je napune..
I ta Bozja namera ce se ostvariti u buducnosti...
Nakon sto Bog deluje i otkloni zlo sa Zemlje...
Uspostavice svoju vladavinu nad celom Zemljom, to je Bozje Kraljevstvo o kojem je Isus pricao dok je bio na Zemlji...
Za vreme te Bozje vladavine Bog ce uspostaviti savrsene uslove na Zemlji a ljude ce za 1000 god dovesti do savrsenstva...
Nakon toga ce moci da zive vecno na Zemlji...
Naravno potrebna je poslusnost Bogu da bi se dobio vecni zivot...
1. Kreptoman:
Zašto bog ima tu nameru?
Kako će bog delovati i u kom obliku?
Ako postoji zlo u ljudima, hoće li bog onda ubijati?
Da li će biti razmnožavanja ako se bude večno živelo, a ako će biti šta će se desiti kada se prostor na zemlji apsolutno ispuni ljudima?
Zašto je potrebna slepa poslušnost kad je upravo slobodna volja da promišlja svoje odluke ono što je Bog dao čoveku?
mona:
SAVRSENSTVO
U opstem smislu podrazumeva..........
2. Kreptoman:
ok, nemam primedbi, malo bih drugačiju terminologiju koristio, al u redu.
.
3. odgovor:mona:
Znaci, Adam i Eva su stvoreni kao savrsena bica, sa slobodnom voljom, sa mogucnoscu vecnog zivota, sve dok bi postovali Bozji zakon...
Jer SVRSENSTVO podrazumeva VECNOST, LJudi su stvoreni kao savrsena bica da zive vecno na zemlji....
TEk zgresivsi protiv Boga izgubili su savrsenstvo i vecnost...
3. Kreptoman
Kako je moguće da savršeno biće napravi grešku kada je ono savršeno u svakom idejnom aspektu samoga sebe uključujući i pronicljivost i rezonovanje kao delove njega, savršenog subjekta?
Da se ne natežemo zapravo, kako su Adam i Eva mogli zgrešiti protiv boga kada su savršeni kakvi jesu mogli biti dovoljno naivni da naprave pogrešan izbor?
Kontradiktornost savršenosti ideje i realnog objekta je konstantno pred nama u svačemu, počev od nas samih, kao što si i rekla savršenost je samo atribut apsoluta i to samo zato što nije ograničen kategorijama u kojima je ljudsko postojanje. Dakle savršenost čoveka nije konačna, to jest on je savršen prema trenutnoj ideji nesavršenog čoveka na jedan način ali u procesu dijalektike njega kao subjekta ideja savršenosti postaje dinamična te savršen u iskustvu ranije je nesavršen kasnije. Koristiš termin APSOLUTNA za savršenost apsoluta dok izbegavaš da za savršenost čoveka upotrebiš reč RELATIVNO, jer njenom upotrebom otkrivaš zavesu kojom si pokrila kvaziargument, RELATIVNOST SAVRŠENOSTI ČOVEKA JE U DIREKTNOJ VEZI SA IDEJOM SVRHE BIVSTVA SUBJEKTA KOJA JE DINAMIČNA U NJEGOVOM RAZVOJU.
4 odgovor:mona:
Stih iz Propovednika 7:29 kaze:“ Samo evo sto sam ipak nasao: Da je Bog stvorio ljude ispravne, ali oni mnoge krive puteve traze.”
Takodje 5. Mojsijevoj 32:4,5 stoji zapisano: “On je stena nasa! Savrseno je njegovo delo, i pravi su putevi njegovi; veran je on Bog, nema u njemu nepravde, pravedan je i istinit. Ako s’oni pokvarise, je li on zato kriv? Ne, to je njihovo nevaljalstvo; to je narod rdjav i pokvaren, nisu sinovi njegovi.”
4. kreptoman
volim kako je hrišćanstvo izmišljanjem đavola rešilo sve svoje probleme
Iako se to ovde direktno ne pominje, kaže se ako su se oni pokvarili, pitanje uzroka? pa mora da je đavo jer svaka posledica mora imati uzrok a ako su oni savršena bića BILI znači da u tom momentu nije bilo zla u njima.
To je opet priča za 10ogodišnjake.

mona :
Bog nije odgovoran ako se ljudi iskvare. Ljudi imaju vlastitu odgovornost za svoje postupke, ne postoji izgovor da se okrivi Bog.
U 5. Mojsijevoj 30:19,20 kaze: “svedocim vam danas nebom i zemljom da sam stavio pred vas zivot i smrt, blagoslov i prokletstvo. Izaberi zivot da zivis ti i potomstvo tvoje. Da ljubis Jehovu, Boga svoga, da slusas glas njegov, i da se njega drzis; jer od toga zavisi zivot tvoj, i produzenje dana tvojih…”
5. Kreptoman:
Slepa poslušnost zarad neke nesigurne buduće nagrade, pravi crkveni fazon, ipak treba da se zna ko je pisao te stvari, bog nije to je sigurno
.

Upravo tako.Mada, ja mislim da njima misionarenje po forumima (a ima ih ko mrava na svakom) predstavlja obavezan deo dnevnih, a za ove naše forumske i noćnih, aktivnosti.Verovao ili ne oni imaju priručnike sa već pripremljenim odgovorima na pitanja za svaku situaciju u kojoj se mogu naći tako da je svrsishodna upotreba mozga za tu delatnost svedena na minimum.Al to i jeste cilj njihovih vođa:Brainwashing.Ма одакле им време, морају они да 9 сати да проповедају, је-еш ти и породицу и кућу, важно је да скупштина остане чиста и да се поделе Куле стражара. И још форум и интернет, ма какви то, немају времена ни да прдну. Сад су се вероватно натоварили на нет јер су добили неки ``распуст`` отишли код породице да их виде, па имају времена да шире своје проповеди по нету. А и онако је ту Други Христов долазак, ето га само што није!
Hahahahaha, otkud tebi da ja ne verujem u Boga???Možda zato što se suprotstavljam tebi i dragoj ti ljubimici?Prvo ja nisam JS ...![]()
Pa nemoj ti krivo ..sto nekome Bog otvara oci i razum pa kapira vise od ostalih![]()
Trazi od Boga u molitvi da te uputi i otvori oci i dati razum da bi mogao i ti razumeti Bozije tajne i nameru iz Biblije![]()
![]()
Lepo tamo pise :
Nije svakom dano da spozna tajne Kraljevstva Bozijeg, samo koga Bog odaberemislim da je Isus ovo rekao jednom
Gledacete i necete Videti, Slusacete a necete Razumeti ...to je ta prica sa vama koji ne verujete u Boga![]()
Nista cudno![]()
Kao kada bi pitao zasto je Bog stvorio coveka…
Bog iz LJUBAVI sve stvara…
Stvorio je coveka za Zemlju… premasavojim svojstvima… na njega je preneo Bozanska svojstva tj osobine… i covek je stovren da ih odrazava I da uci u vecnosti od Boga Tvorca.
Da bude sto vise blizak i slican njemu…
Kao sto sam vec napisala Bog ce delovati tako sto ce uspostaviti SVOJU vladavinu nad celim covecanstv9om… pre toga ce ukolniti ljudske vladavine I ocistice zlo sa Zemlje…
Ta intervencija uklanjanja zla sa Zemlje se zove Armagedon – Bozji rat…
Nakon toga sledi uspostava Bozje vladavine najpre 1000 god sa Isusom Hristom kao Kraljem te vladavine…Za vreme te 1000 god vladavine Bog ce covecanstvo dovesti do savrsenstva I nakon toga ce savrsen covek moci da zivi vecno..
A odakle ti to da treba biti slepo poslusan?
Zato je Bog I dao coveku slobodnu volju, da koristi razum… I da moze da sam odlucuje…
To ne znaci da ce Bog da tolerise zloupotrebu slobodne volje… sto vodi u zlo…
Sve sto Bog zeli coveku je dobro…
Pitanje je zasto neki odbacuju to i svesno izabiru zlo…
Bog uvek upozorava ljude na posledice izabira loseg puta… I zove na ispravan put i pokajanje…

3. odgovor:
Kao sto napisah “ Adam i Eva su stvoreni kao savrsena bica, sa slobodnom voljom”
Savesenstvo ljude je moguce jedino ako oni imaju slobodnu volju, da mogu iz ispravnog motiva iz ljubavi da svojom voljom biraju dobro, jedino tako mogu odrazavati osobine tvorca…
Da nemaju slobodnu volju ne bi bili stvoreni prema bozanskim svojstvima…
JER BOG kao LJUBAV uvek izabira ono sto je u skladu sa njegovim osobinama…
Tako su I ljud istvoreni da mogu odrazavati osobine Tvorca…
I kao sto napisah jedino je Bog kao Tvorac apsolutno savrsen…
Sto bi logicno znacilo da su ljudi relativno savrseni u odnosu na Boga…
Kao I andjeli sto su savrseni a opet niza bica od Boga…
Savrsenstvo se posmatra u odnosu na svrhu…
Tako da se moze reci da su sva intaligentna Bozja stvorenja savrsena…
Bog bilo koja inteligentna bica da stvori bice izpod njega… I zato je nemoguce da budu isto ona apsolutno savrsena. Jasno? A mogu da izaberu dobro ili zlo, mogu da izaberu da zgrese ili da slusaju Boga, jer su tako stvoreni… sa slobodnom voljom…\Savrsenstvo ljudi podrazumeva posedovanje slobodne volje… a zbog toga tj ako je zlopupotrebe mogu zgresiti…
Logicno je…
Kontradiktornost savršenosti ideje i realnog objekta je konstantno pred nama u svačemu, počev od nas samih, kao što si i rekla savršenost je samo atribut apsoluta i to samo zato što nije ograničen kategorijama u kojima je ljudsko postojanje. Dakle savršenost čoveka nije konačna, to jest on je savršen prema trenutnoj ideji nesavršenog čoveka na jedan način ali u procesu dijalektike njega kao subjekta ideja savršenosti postaje dinamična te savršen u iskustvu ranije je nesavršen kasnije. Koristiš termin APSOLUTNA za savršenost apsoluta dok izbegavaš da za savršenost čoveka upotrebiš reč RELATIVNO, jer njenom upotrebom otkrivaš zavesu kojom si pokrila kvaziargument, RELATIVNOST SAVRŠENOSTI ČOVEKA JE U DIREKTNOJ VEZI SA IDEJOM SVRHE BIVSTVA SUBJEKTA KOJA JE DINAMIČNA U NJEGOVOM RAZVOJU.
Covek je savrsen onoliko koliko odrazava osobine Boga… koliko je blizu njega…
I kao sto rekoh sve sto nije apsolutno savrseno mora da je relativno.. to je jasno… sto bi naznacavala…
Izmisljanjem Djavola?
Da poznajes Bibliju znao bi da je on stvarna duhovna osoba… pali andjeo ili bivsi andjeo heruvim, kako hoces…
Bog je stovrio I andjele, rimember…
Ne resavaj use problemi time vec se stvaraju…
Ali Bog ce otkloniti to zlo i inusitice u buducnosti Sotonu Djavola I demone…
Pokvarili su se kao sto su se I ljudi pokvarili…
Srce moze da s emenja da covek postane dobar ili zao…
Tako I andjeli imaju slobodnu volju I mogucnost izbora I gresenja…
Da se ne ponavljam…
Kada je neko savrsen u tom trenutku u njemu nema zla…
Jedan andjeo je postao ponosan… iskvario se SAM I postao je zao…To je Sotona Djavo…
On je uizrocnik zla…
Sam je nastao zao zloupotrebivsi slobodnu volju…Zato ce biti I unisten… jer Bog ne tolerise zlo… Nije ga stvorio I unistice ga jednom zauvek…

Da i 10 godisnjaci mogu razumeti Bobliju ako koriste razum…
5 odgovor:: Bog ne trazi slepu poslusnot jer bi i to bio greh…
Vec koriscenje razuma i da iz ljubavi ljudi izaberu dobro, Bozanski put na kojem nema nimalo zla…
Postoji hiljade dokaza Bozanskog nadahnuca Biblije…
Samo treba biti orvorenog uma i srca i istraziti i prihvatiti dokaze..

Nadam se da sam ti dobro objasnila

Hahahahaha, otkud tebi da ja ne verujem u Boga???Možda zato što se suprotstavljam tebi i dragoj ti ljubimici?
Pa da.Upravo si izvukao citat koji se odnosi na tebe:Gledacete i necete Videti, Slusacete a necete Razumeti
A ti si kao odabran???
Pa nije naš Bog sebičan da samo odabere pojedince.Zašto da ostatak propadne ako je sve do Božjeg izbora.Prema tvom razmišljanju (koje ima logičku pogrešku), Bog unapred osuđuje ljude tako što će neke od njih lišiti razumevanja reči njegove.Ajd ti lepo razmsli o tome.
Probaj da umesto preterane upotrebe smajlija poradiš na svojim literarnim sposobnostima.Biće ti od koristi.
Mnogo je pozvanih a malo je odabranah ..ako si cuo za to

LOL... a zar Bog nece suditi svakome?Nerealno je ignorisati Boziji gnev koji se obrusava na svaku nepravdu,i govoriti samo "Bog je ljubav"...

Dakle ti i dalje ne shvataš.Ja se ni jednoj reči iz Svetog pisma nisam i neću se protiviti ali pogrešnom tumačenju (a to je tvoj problem: Možda drugačije rečeno ali isto u suštini) ću se suprostavljati, pogotovo akd neko piše o sebi sa tolikim ubeđenjem kako je jedino on pozvan da razume reč Božju.Pa da verujes u Boga nebi se suprostavljao Bozjoj reci ili Bibliji![]()
Zato sto ..sve ono sto napisem ovde je iz Biblije ..mozda drugacije receno .ali isto u sustini![]()
Ne znam ..mozda jesam mozda nisam ..ne tvrdim![]()
Pa jeste Bog nije sebican ali ljudi jesuMnogo je pozvanih a malo je odabranah ..ako si cuo za to
![]()
Ne osudjuje Bog ljude unapred ..nego se ljudi sami osudjuju time sto se rugaju Bogu i njegovoj reci koju salje ljudima![]()
Evo razmislio sam i kazem ti : Bog ne prima svakog k sebi jer poznaje ljudsko srce svakog coveka i zna dali ce neki covek njemu iskreno sluziti i voleti ga ili ce to samo ciniti zbog ljude oko njega ili iz neke koristi![]()
I ne budi licimer toliki da gledas u slovne greske ..ovde pricamo o mnogo vecem nego sto su to pisljiva slova![]()