VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Mozda za tebe je sakriveno ..meni je sve jasno sto pise tamo :)
Pa ti si čoveče totalni šampion.Jedini, pored svih učenih teologa koje poznajem (nemoj misliti da tebe smatram bilo kakvim teologom), kome je sve jasno što "tamo" piše.Pa vi jeretici ste svi Bogom dani pa sve živo razumete.U tome i jeste vaš problem.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje.Čista znatiželja: Primetio sam da odavno nije bilo vas JS-ovaca da nas uveseljavate na forumu.:)Interesuje me, da li je razlog tome bio neki viši kurs iz misionarenja koji ste pohađali (moram priznati da ste sad prepredeniji u odgovorima ali i dalje predvidivi u namerama) ili ste imali misionarsku trip po Srbiji i belome svetu pa niste stizali da se konektujete na forum:think:.Znam da svako od vas ima neka zaduženja u okviru js jeresi pa mi čudno što vas nije bilo.
Znam Mona da ovo nije tema, al čisto me interesuje da li ste evoluirali:D

Poslednja izmena:
Pa ti si čoveče totalni šampion.Jedini, pored svih učenih teologa koje poznajem (nemoj misliti da tebe smatram bilo kakvim teologom), kome je sve jasno što "tamo" piše.Pa vi js ste svi Bogom dani pa sve živo razumete.U tome i jeste vaš problem.

Prvo ja nisam JS ...:manikir:

Pa nemoj ti krivo ..sto nekome Bog otvara oci i razum pa kapira vise od ostalih :mrgreen:

Trazi od Boga u molitvi da te uputi i otvori oci i dati razum da bi mogao i ti razumeti Bozije tajne i nameru iz Biblije :mazi:

:cao:

Lepo tamo pise :

Nije svakom dano da spozna tajne Kraljevstva Bozijeg, samo koga Bog odabere :lol: mislim da je Isus ovo rekao jednom :D

Gledacete i necete Videti, Slusacete a necete Razumeti ...to je ta prica sa vama koji ne verujete u Boga :lol:

Nista cudno :kafa:

Imam jedno pitanje.Čista znatiželja: Primetio sam da odavno nije bilo vas JS-ovaca da nas uveseljavate na forumu.:)Interesuje me, da li je razlog tome bio neki viši kurs iz misionarenja koji ste pohađali (moram priznati da ste sad prepredeniji u odgovorima ali i dalje predvidivi u namerama) ili ste imali misionarsku trip po Srbiji i belome svetu pa niste stizali da se konektujete na forum:think:.Znam da svako od vas ima neka zaduženja pa mi čudno što vas nije bilo.
Znam Mona da ovo nije tema, al čisto me interesuje da li ste evoluirali:D

Ма одакле им време, морају они да 9 сати да проповедају, је-еш ти и породицу и кућу, важно је да скупштина остане чиста и да се поделе Куле стражара. И још форум и интернет, ма какви то, немају времена ни да прдну :mrgreen: . Сад су се вероватно натоварили на нет јер су добили неки ``распуст`` отишли код породице да их виде, па имају времена да шире своје проповеди по нету. А и онако је ту Други Христов долазак, ето га само што није!

Poslednja izmena od moderatora:
mona:
Bozja namera je da savrseni ljudi zive vecno na Zemlju...
Kada je napune..
I ta Bozja namera ce se ostvariti u buducnosti...
Nakon sto Bog deluje i otkloni zlo sa Zemlje...
Uspostavice svoju vladavinu nad celom Zemljom, to je Bozje Kraljevstvo o kojem je Isus pricao dok je bio na Zemlji...
Za vreme te Bozje vladavine Bog ce uspostaviti savrsene uslove na Zemlji a ljude ce za 1000 god dovesti do savrsenstva...
Nakon toga ce moci da zive vecno na Zemlji...
Naravno potrebna je poslusnost Bogu da bi se dobio vecni zivot...

1. Kreptoman:
Zašto bog ima tu nameru?
Kako će bog delovati i u kom obliku?
Ako postoji zlo u ljudima, hoće li bog onda ubijati?
Da li će biti razmnožavanja ako se bude večno živelo, a ako će biti šta će se desiti kada se prostor na zemlji apsolutno ispuni ljudima?
Zašto je potrebna slepa poslušnost kad je upravo slobodna volja da promišlja svoje odluke ono što je Bog dao čoveku?
1. Odgovor:
Kao kada bi pitao zasto je Bog stvorio coveka…
Bog iz LJUBAVI sve stvara…
I naravno da sve sto stvara stvara sa srhom i namerom…
Kao sto sam vec napisala “Bozja namera je da savrseni ljudi zive vecno na Zemlju...”
Stvorio je coveka za Zemlju… premasavojim svojstvima… na njega je preneo Bozanska svojstva tj osobine… i covek je stovren da ih odrazava I da uci u vecnosti od Boga Tvorca.
Da bude sto vise blizak i slican njemu…
Kao sto sam vec napisala Bog ce delovati tako sto ce uspostaviti SVOJU vladavinu nad celim covecanstv9om… pre toga ce ukolniti ljudske vladavine I ocistice zlo sa Zemlje…
Ta intervencija uklanjanja zla sa Zemlje se zove Armagedon – Bozji rat…
Nakon toga sledi uspostava Bozje vladavine najpre 1000 god sa Isusom Hristom kao Kraljem te vladavine…Za vreme te 1000 god vladavine Bog ce covecanstvo dovesti do savrsenstva I nakon toga ce savrsen covek moci da zivi vecno..

Ljudi po besavrsenosti imaju to zlo u sebi manje vise, ali se mogu opredeliti da budu dobri ili zli, tj da slusaju Boga ili ne… To je stvar izbora i slobodne volje…
Covek se moze menjati i postati dobat ili zao… licna stvar…
Kao sto je u potopu unistio zle ljude tako ce I u Armagedonu…
Ali pre toga Bog uvek dajke sansu ljudima da se pokaju ostave zlo I prezive…
Nema ubijanja sto covek poseje to ce poznjeti… Vec Bozje presude…
Bog je stvorio ljude da budu dobri a ne zli…
Zli nemaju pravo na zlivot…
A razmnozavanje ide samo dok se Zemlja ne napuni sto je vec ucinjeno…
Sam logicno zakljudi dokle bi islo razmnozavanje…
A odakle ti to da treba biti slepo poslusan?
Zato je Bog I dao coveku slobodnu volju, da koristi razum… I da moze da sam odlucuje…
To ne znaci da ce Bog da tolerise zloupotrebu slobodne volje… sto vodi u zlo…
Sve sto Bog zeli coveku je dobro…
Pitanje je zasto neki odbacuju to i svesno izabiru zlo…
Bog uvek upozorava ljude na posledice izabira loseg puta… I zove na ispravan put i pokajanje…

mona:
SAVRSENSTVO

U opstem smislu podrazumeva..........

2. Kreptoman:

ok, nemam primedbi, malo bih drugačiju terminologiju koristio, al u redu.
.

2. Odgovor: Ok.

mona:

Znaci, Adam i Eva su stvoreni kao savrsena bica, sa slobodnom voljom, sa mogucnoscu vecnog zivota, sve dok bi postovali Bozji zakon...
Jer SVRSENSTVO podrazumeva VECNOST, LJudi su stvoreni kao savrsena bica da zive vecno na zemlji....
TEk zgresivsi protiv Boga izgubili su savrsenstvo i vecnost...

3. Kreptoman
Kako je moguće da savršeno biće napravi grešku kada je ono savršeno u svakom idejnom aspektu samoga sebe uključujući i pronicljivost i rezonovanje kao delove njega, savršenog subjekta?
Da se ne natežemo zapravo, kako su Adam i Eva mogli zgrešiti protiv boga kada su savršeni kakvi jesu mogli biti dovoljno naivni da naprave pogrešan izbor?

Kontradiktornost savršenosti ideje i realnog objekta je konstantno pred nama u svačemu, počev od nas samih, kao što si i rekla savršenost je samo atribut apsoluta i to samo zato što nije ograničen kategorijama u kojima je ljudsko postojanje. Dakle savršenost čoveka nije konačna, to jest on je savršen prema trenutnoj ideji nesavršenog čoveka na jedan način ali u procesu dijalektike njega kao subjekta ideja savršenosti postaje dinamična te savršen u iskustvu ranije je nesavršen kasnije. Koristiš termin APSOLUTNA za savršenost apsoluta dok izbegavaš da za savršenost čoveka upotrebiš reč RELATIVNO, jer njenom upotrebom otkrivaš zavesu kojom si pokrila kvaziargument, RELATIVNOST SAVRŠENOSTI ČOVEKA JE U DIREKTNOJ VEZI SA IDEJOM SVRHE BIVSTVA SUBJEKTA KOJA JE DINAMIČNA U NJEGOVOM RAZVOJU.
3. odgovor:
Kao sto napisah “ Adam i Eva su stvoreni kao savrsena bica, sa slobodnom voljom”
Savesenstvo ljude je moguce jedino ako oni imaju slobodnu volju, da mogu iz ispravnog motiva iz ljubavi da svojom voljom biraju dobro, jedino tako mogu odrazavati osobine tvorca…
Da nemaju slobodnu volju ne bi bili stvoreni prema bozanskim svojstvima…
JER BOG kao LJUBAV uvek izabira ono sto je u skladu sa njegovim osobinama…
Tako su I ljud istvoreni da mogu odrazavati osobine Tvorca…
I kao sto napisah jedino je Bog kao Tvorac apsolutno savrsen…
Sto bi logicno znacilo da su ljudi relativno savrseni u odnosu na Boga…
Kao I andjeli sto su savrseni a opet niza bica od Boga…
Savrsenstvo se posmatra u odnosu na svrhu…
Tako da se moze reci da su sva intaligentna Bozja stvorenja savrsena…
Bog bilo koja inteligentna bica da stvori bice izpod njega… I zato je nemoguce da budu isto ona apsolutno savrsena. Jasno? A mogu da izaberu dobro ili zlo, mogu da izaberu da zgrese ili da slusaju Boga, jer su tako stvoreni… sa slobodnom voljom…\Savrsenstvo ljudi podrazumeva posedovanje slobodne volje… a zbog toga tj ako je zlopupotrebe mogu zgresiti…
Logicno je…
Ljudi mogu biti besprekorni I pored nesavrsenosti I birati dobro…
Takodje I kao savrseni biraju…
Kao sto su to ucinili neki, birajuci dobro I Bozjeg puta I dobili besmrtnost ( na nebu) od Boga ali to je sad opsirna tema…
Prvo je to Isus Hrist nakon sto je pokazao bezgresnost dobio na nebu besmrtnost… kao i oni koju su ga sledili… ali samo odredjeni broj…
Ostali imaju Zemaljsko vaskrsenje kao nadu…
I sam znas da mozes da biras.. nisi kao kompljuter pa da te Bog primorava da radis sta on zeli…
A opet ljudi se mogu u vecnosti usavrsavati I dostici nivo Bozanskog… opet nikada nece biti Bogovi to je nemoguce jer su niza bica od Boga…
Kao sto rekoh Adam i Eva su imali slobodnu volju i zloupotrebili su je…
Slobodna volja podrazumeva mogucnost gresenja…
(Jedino Bog kao apsolut ne moze da gresi…)
Tako je rodjeno zlo…
Prvi uzrocnik zla j ejedan andjeo koji se pobunio I zloupotrebio svoju slobodnu volju…
On je zgresivsi protiv Boga postao Sotona Djavo… On je uzrocnik zla na Zemlji..
On je naveo Evu da zgresi… I on zavodi ljude da cine zlo I time ih odvaja od Boga i odvodi u smrt.itd…
A covek i kada dostigne savrsenost za onih 1000 godina Bozje vladavine, tj kada ga Bog dovede do tog stanja savrsenosti, u vecnosti ce se usavrsavati… na Zemlji…
Covek je savrsen onoliko koliko odrazava osobine Boga… koliko je blizu njega…
I kao sto rekoh sve sto nije apsolutno savrseno mora da je relativno.. to je jasno… sto bi naznacavala…

mona:

Stih iz Propovednika 7:29 kaze:“ Samo evo sto sam ipak nasao: Da je Bog stvorio ljude ispravne, ali oni mnoge krive puteve traze.”
Takodje 5. Mojsijevoj 32:4,5 stoji zapisano: “On je stena nasa! Savrseno je njegovo delo, i pravi su putevi njegovi; veran je on Bog, nema u njemu nepravde, pravedan je i istinit. Ako s’oni pokvarise, je li on zato kriv? Ne, to je njihovo nevaljalstvo; to je narod rdjav i pokvaren, nisu sinovi njegovi.”

4. kreptoman
volim kako je hrišćanstvo izmišljanjem đavola rešilo sve svoje probleme
Iako se to ovde direktno ne pominje, kaže se ako su se oni pokvarili, pitanje uzroka? pa mora da je đavo jer svaka posledica mora imati uzrok a ako su oni savršena bića BILI znači da u tom momentu nije bilo zla u njima.
To je opet priča za 10ogodišnjake.
4 odgovor:

Izmisljanjem Djavola?
Da poznajes Bibliju znao bi da je on stvarna duhovna osoba… pali andjeo ili bivsi andjeo heruvim, kako hoces…
Bog je stovrio I andjele, rimember…
Ne resavaj use problemi time vec se stvaraju…
Ali Bog ce otkloniti to zlo i inusitice u buducnosti Sotonu Djavola I demone…
Pokvarili su se kao sto su se I ljudi pokvarili…
Srce moze da s emenja da covek postane dobar ili zao…
Tako I andjeli imaju slobodnu volju I mogucnost izbora I gresenja…
Da se ne ponavljam…
Kada je neko savrsen u tom trenutku u njemu nema zla…
Jedan andjeo je postao ponosan… iskvario se SAM I postao je zao…To je Sotona Djavo…
On je uizrocnik zla…
Sam je nastao zao zloupotrebivsi slobodnu volju…Zato ce biti I unisten… jer Bog ne tolerise zlo… Nije ga stvorio I unistice ga jednom zauvek…
Da i 10 godisnjaci mogu razumeti Bobliju ako koriste razum… :mrgreen:

mona :
Bog nije odgovoran ako se ljudi iskvare. Ljudi imaju vlastitu odgovornost za svoje postupke, ne postoji izgovor da se okrivi Bog.
U 5. Mojsijevoj 30:19,20 kaze: “svedocim vam danas nebom i zemljom da sam stavio pred vas zivot i smrt, blagoslov i prokletstvo. Izaberi zivot da zivis ti i potomstvo tvoje. Da ljubis Jehovu, Boga svoga, da slusas glas njegov, i da se njega drzis; jer od toga zavisi zivot tvoj, i produzenje dana tvojih…”

5. Kreptoman:
Slepa poslušnost zarad neke nesigurne buduće nagrade, pravi crkveni fazon, ipak treba da se zna ko je pisao te stvari, bog nije to je sigurno

5 odgovor:: Bog ne trazi slepu poslusnot jer bi i to bio greh…
Vec koriscenje razuma i da iz ljubavi ljudi izaberu dobro, Bozanski put na kojem nema nimalo zla…
Ko bira zlo imace posledice…na to Bog upozorava..
A I sami vidimo danas posledice ljudskog zla, pohlepe, nasilja i nemorala…
Ne moze covek biti srecan ako ne sledi Boga i put ljubavi i dobra…

Jer sve funkcionise po zakonu uzroka i posledice…
Pa ga ni ljudi ne mogu izbeci…

Takodje crkveni fazon me ne zanima nego Bozji :).
A Biblija je Bozja rec. To je dokazano… njeno bozansko nadahnuce…
Zasto uopste raspravljas oko necega sto nije Bozja rec…
Smesno. :mrgreen:
Postoji hiljade dokaza Bozanskog nadahnuca Biblije…
Samo treba biti orvorenog uma i srca i istraziti i prihvatiti dokaze..

Nadam se da sam ti dobro objasnila :)

:heart:

Poslednja izmena:
Ма одакле им време, морају они да 9 сати да проповедају, је-еш ти и породицу и кућу, важно је да скупштина остане чиста и да се поделе Куле стражара. И још форум и интернет, ма какви то, немају времена ни да прдну :mrgreen: . Сад су се вероватно натоварили на нет јер су добили неки ``распуст`` отишли код породице да их виде, па имају времена да шире своје проповеди по нету. А и онако је ту Други Христов долазак, ето га само што није!
Upravo tako.Mada, ja mislim da njima misionarenje po forumima (a ima ih ko mrava na svakom) predstavlja obavezan deo dnevnih, a za ove naše forumske i noćnih, aktivnosti.Verovao ili ne oni imaju priručnike sa već pripremljenim odgovorima na pitanja za svaku situaciju u kojoj se mogu naći tako da je svrsishodna upotreba mozga za tu delatnost svedena na minimum.Al to i jeste cilj njihovih vođa:Brainwashing.

Prvo ja nisam JS ...:manikir:

Pa nemoj ti krivo ..sto nekome Bog otvara oci i razum pa kapira vise od ostalih :mrgreen:

Trazi od Boga u molitvi da te uputi i otvori oci i dati razum da bi mogao i ti razumeti Bozije tajne i nameru iz Biblije :mazi:

:cao:

Lepo tamo pise :

Nije svakom dano da spozna tajne Kraljevstva Bozijeg, samo koga Bog odabere :lol: mislim da je Isus ovo rekao jednom :D

Gledacete i necete Videti, Slusacete a necete Razumeti ...to je ta prica sa vama koji ne verujete u Boga :lol:

Nista cudno :kafa:
Hahahahaha, otkud tebi da ja ne verujem u Boga???Možda zato što se suprotstavljam tebi i dragoj ti ljubimici?
Pa da.Upravo si izvukao citat koji se odnosi na tebe:Gledacete i necete Videti, Slusacete a necete Razumeti
A ti si kao odabran???
Pa nije naš Bog sebičan da samo odabere pojedince.Zašto da ostatak propadne ako je sve do Božjeg izbora.Prema tvom razmišljanju (koje ima logičku pogrešku), Bog unapred osuđuje ljude tako što će neke od njih lišiti razumevanja reči njegove.Ajd ti lepo razmsli o tome.
Probaj da umesto preterane upotrebe smajlija poradiš na svojim literarnim sposobnostima.Biće ti od koristi.

Poslednja izmena:
Kao kada bi pitao zasto je Bog stvorio coveka…
Bog iz LJUBAVI sve stvara…

ako je po bibliji bog stvorio sve, pa i ljubav, zašto je odabrao ljubav kao glavni motiv svog stvaranja i postojanja?
S druge strane, ako je ljubav postojala pre njega, znači da on nije bog jer postoji princip iznad njega po kom on deluje.
Korišćenje emocije kao motiva božjeg je klizav put.

Stvorio je coveka za Zemlju… premasavojim svojstvima… na njega je preneo Bozanska svojstva tj osobine… i covek je stovren da ih odrazava I da uci u vecnosti od Boga Tvorca.
Da bude sto vise blizak i slican njemu…
Kao sto sam vec napisala Bog ce delovati tako sto ce uspostaviti SVOJU vladavinu nad celim covecanstv9om… pre toga ce ukolniti ljudske vladavine I ocistice zlo sa Zemlje…

Znači bog je materijalan to jest postoji u prostoru. Ako je bog stvorio čoveka prema svojim svojstvima, znači takođe da je bog u čovečjem obliku. To nisam znao. Jedno pitanje, gde trenutno bog obitava, mislim dok još nije na zemlji, ima li neko određeno mesto u vasioni?

Ta intervencija uklanjanja zla sa Zemlje se zove Armagedon – Bozji rat…
Nakon toga sledi uspostava Bozje vladavine najpre 1000 god sa Isusom Hristom kao Kraljem te vladavine…Za vreme te 1000 god vladavine Bog ce covecanstvo dovesti do savrsenstva I nakon toga ce savrsen covek moci da zivi vecno..

bog je savršen > bog je stvarao čoveka prema sebi > čovek je savršen al ne kao bog (pravi razlog nikad nisi navela) > čovek iskoristi svojstvo dato od strane boga > čovek gubi savršenstvo (opet iz neznatnog razloga, jer se ništa nije izgubilo, to je samo priča koju pričaš 10 puta na ovoj temi) > bog izvrši genocid nad svim zlim ljudima > ostatak rase sluša boga > ostatak rase postaje savršen i živi večno.

Ja apsolutno mogu da nađem 5 razloga zašto je ova priča loša i puna nedostataka, ali ako ti to ne vidiš svojim očima ja stvarno nemam motiva.

A odakle ti to da treba biti slepo poslusan?
Zato je Bog I dao coveku slobodnu volju, da koristi razum… I da moze da sam odlucuje…
To ne znaci da ce Bog da tolerise zloupotrebu slobodne volje… sto vodi u zlo…
Sve sto Bog zeli coveku je dobro…
Pitanje je zasto neki odbacuju to i svesno izabiru zlo…
Bog uvek upozorava ljude na posledice izabira loseg puta… I zove na ispravan put i pokajanje…

a jel ti vidiš šta govoriš zapravo? :)
Bog je dao čoveku slobodnu volju, ali ta slobodna volja može da se koristi samo dotle dok čovek čini pravi izbor svaki put (po božjem merilu), onog momenta kad se taj izbor ne svidi bogu to se zove zloupotreba :)
Hebote, ko komunizam :)

3. odgovor:
Kao sto napisah “ Adam i Eva su stvoreni kao savrsena bica, sa slobodnom voljom”
Savesenstvo ljude je moguce jedino ako oni imaju slobodnu volju, da mogu iz ispravnog motiva iz ljubavi da svojom voljom biraju dobro, jedino tako mogu odrazavati osobine tvorca…
Da nemaju slobodnu volju ne bi bili stvoreni prema bozanskim svojstvima…
JER BOG kao LJUBAV uvek izabira ono sto je u skladu sa njegovim osobinama…
Tako su I ljud istvoreni da mogu odrazavati osobine Tvorca…
I kao sto napisah jedino je Bog kao Tvorac apsolutno savrsen…
Sto bi logicno znacilo da su ljudi relativno savrseni u odnosu na Boga…
Kao I andjeli sto su savrseni a opet niza bica od Boga…
Savrsenstvo se posmatra u odnosu na svrhu…
Tako da se moze reci da su sva intaligentna Bozja stvorenja savrsena…
Bog bilo koja inteligentna bica da stvori bice izpod njega… I zato je nemoguce da budu isto ona apsolutno savrsena. Jasno? A mogu da izaberu dobro ili zlo, mogu da izaberu da zgrese ili da slusaju Boga, jer su tako stvoreni… sa slobodnom voljom…\Savrsenstvo ljudi podrazumeva posedovanje slobodne volje… a zbog toga tj ako je zlopupotrebe mogu zgresiti…
Logicno je…

ti apsolutno ništa nisi pobila od onoga što si citirala ovom pričom, čak se nisi ni dotakla mog argumenta već vrtiš i dalje ono što sam ja ranije pobio.
Citiraću samog sebe PONOVO
Kontradiktornost savršenosti ideje i realnog objekta je konstantno pred nama u svačemu, počev od nas samih, kao što si i rekla savršenost je samo atribut apsoluta i to samo zato što nije ograničen kategorijama u kojima je ljudsko postojanje. Dakle savršenost čoveka nije konačna, to jest on je savršen prema trenutnoj ideji nesavršenog čoveka na jedan način ali u procesu dijalektike njega kao subjekta ideja savršenosti postaje dinamična te savršen u iskustvu ranije je nesavršen kasnije. Koristiš termin APSOLUTNA za savršenost apsoluta dok izbegavaš da za savršenost čoveka upotrebiš reč RELATIVNO, jer njenom upotrebom otkrivaš zavesu kojom si pokrila kvaziargument, RELATIVNOST SAVRŠENOSTI ČOVEKA JE U DIREKTNOJ VEZI SA IDEJOM SVRHE BIVSTVA SUBJEKTA KOJA JE DINAMIČNA U NJEGOVOM RAZVOJU.

Dakle relativnost savršenosti čoveka nije u odnosu na boga već u odnosu na ideju koju on ima u datim momentima. Nije mnogo komplikovana priča.
Čak je hegel pričao o logičkom procesu kretanja ideje u svojoj metafizici, trojstvo teza antiteza sinteza u kom se biće razvija negacijom samog sebe, gde je krajnji cilj samospoznaja apsoluta. Ideja se razvija!

Covek je savrsen onoliko koliko odrazava osobine Boga… koliko je blizu njega…
I kao sto rekoh sve sto nije apsolutno savrseno mora da je relativno.. to je jasno… sto bi naznacavala…

problem je što se ja načelno mogu složiti sa gornjom rečenicom, samo što ti i ja podrazumevamo 2 maksimalno različite stvari pod tim.
A ovo dole, da al si omašila relativnost, što sam objasnio.

Izmisljanjem Djavola?
Da poznajes Bibliju znao bi da je on stvarna duhovna osoba… pali andjeo ili bivsi andjeo heruvim, kako hoces…
Bog je stovrio I andjele, rimember…
Ne resavaj use problemi time vec se stvaraju…
Ali Bog ce otkloniti to zlo i inusitice u buducnosti Sotonu Djavola I demone…
Pokvarili su se kao sto su se I ljudi pokvarili…
Srce moze da s emenja da covek postane dobar ili zao…
Tako I andjeli imaju slobodnu volju I mogucnost izbora I gresenja…
Da se ne ponavljam…
Kada je neko savrsen u tom trenutku u njemu nema zla…
Jedan andjeo je postao ponosan… iskvario se SAM I postao je zao…To je Sotona Djavo…
On je uizrocnik zla…
Sam je nastao zao zloupotrebivsi slobodnu volju…Zato ce biti I unisten… jer Bog ne tolerise zlo… Nije ga stvorio I unistice ga jednom zauvek…

Ali apsolutno nemam komentar na ove bajke, zapravo mogu samo da čestitam onome ko te je ubedio u ovo, uradio je sjajan posao majke mi :)

Da i 10 godisnjaci mogu razumeti Bobliju ako koriste razum…

Da, čak i oni mogu, a ti nisi razumela kako treba, ironično. Ovo nije uvreda, samo je neverovatna količina sadržaja koji si ti doslovno shvatila iz dotične knjige. SVET NIJE SF FILM.

5 odgovor:: Bog ne trazi slepu poslusnot jer bi i to bio greh…
Vec koriscenje razuma i da iz ljubavi ljudi izaberu dobro, Bozanski put na kojem nema nimalo zla…

Ako je bog dao slobodnu volju, morao je biti spreman na njeno korišćenje. Zamisli roditelja koji da detetu čokoladu u ruke, a onda prebije dete jer je jelo čokoladu? Nema logike.

Postoji hiljade dokaza Bozanskog nadahnuca Biblije…
Samo treba biti orvorenog uma i srca i istraziti i prihvatiti dokaze..

Ja sve dokaze prihvatam, samo što ih ne vidim nigde, daj neki :)

Nadam se da sam ti dobro objasnila

ih super je :D

Ne znam zasto da diskutujemo ako je tebi Biblija bajka :confused:
Sto se tice nadahnuca Biblije imas teme koje se bave time...
pa nadji dokaze...
Biblija je istorijski tacna, naucno tacna...
Sva njena prorocanstva su ispunjena do tancina...
takodje postoje arheoloski dokazi...
Sacuvana je vekovima...
Pisali su je ljudi koji su ziveli u razlicito vreme i jedni druge su citirali...
Ima jedinstven sklad i ukazuje na postojanje jednog pisca...
itd...

”Bibliju ne treba shvaćati ozbiljno.“ To je jedan sveučilišni profesor rekao jednoj iskrenoj mladoj ženi.
”Jeste li ikada pročitali Bibliju?“ upitala je ona.
Iznenađen, profesor je morao priznati da nije.
”Kako možete iznositi tako snažno uvjerenje o knjizi koju nikada niste pročitali?“
Ono što je rekla imalo je smisla. On je odlučio pročitati Bibliju i tada stvoriti mišljenje o njoj.

Bog je dao slobodnu volju i naravno da je bio spreman na njeno koriscenje...

Takodje ima i zna nacin kako da otkloni posledice greha.... i da ljude ponovo dovede do savrsenstva...

Tako je, Bog je dao slobodnu volju ljudima da je koriste u okvirima Bozjeg zakona:)

Tebi je prica puna nedostataka jer je ne kapiras.
ja sam se potrudila da ti objasnim....

Bog nije materijalan vec je duhovno bice i ima duhovno telo...
Kao sto andjeli imaju duhovna tela...
Zar je bitno gde Bog obitava... ne znam mu lokaciju, negde u univerzumu....

Bog nije stvorio ljubav, vec je BOg LJUBAV.
Bog je oduvek i zauvek..
Nije odabrao ljubav kao motiv vec je to prirodno jer je on ljubav....
Bozanska lubav agape je nacelna ljubav a ne puka emocija...

itd :aha:

Poslednja izmena:
Hahahahaha, otkud tebi da ja ne verujem u Boga???Možda zato što se suprotstavljam tebi i dragoj ti ljubimici?
Pa da.Upravo si izvukao citat koji se odnosi na tebe:Gledacete i necete Videti, Slusacete a necete Razumeti
A ti si kao odabran???
Pa nije naš Bog sebičan da samo odabere pojedince.Zašto da ostatak propadne ako je sve do Božjeg izbora.Prema tvom razmišljanju (koje ima logičku pogrešku), Bog unapred osuđuje ljude tako što će neke od njih lišiti razumevanja reči njegove.Ajd ti lepo razmsli o tome.
Probaj da umesto preterane upotrebe smajlija poradiš na svojim literarnim sposobnostima.Biće ti od koristi.

Pa da verujes u Boga nebi se suprostavljao Bozjoj reci ili Bibliji :mrgreen:

Zato sto ..sve ono sto napisem ovde je iz Biblije ..mozda drugacije receno .ali isto u sustini :manikir:

Ne znam ..mozda jesam mozda nisam ..ne tvrdim :D

Pa jeste Bog nije sebican ali ljudi jesu :lol: Mnogo je pozvanih a malo je odabranah ..ako si cuo za to ;)

Ne osudjuje Bog ljude unapred ..nego se ljudi sami osudjuju time sto se rugaju Bogu i njegovoj reci koju salje ljudima :)

Evo razmislio sam i kazem ti : Bog ne prima svakog k sebi jer poznaje ljudsko srce svakog coveka i zna dali ce neki covek njemu iskreno sluziti i voleti ga ili ce to samo ciniti zbog ljude oko njega ili iz neke koristi :hvala:

I ne budi licimer toliki da gledas u slovne greske ..ovde pricamo o mnogo vecem nego sto su to pisljiva slova :mrgreen:

Poslednja izmena:
LOL... a zar Bog nece suditi svakome?Nerealno je ignorisati Boziji gnev koji se obrusava na svaku nepravdu,i govoriti samo "Bog je ljubav"...

Po njima Bog treba samo da ih Voli dok ga oni vredjaju svaki dan ..znas ..i da im se plasi i uslisava sve zelje ..i cak da oni komanduju Bogu sta da radi ...lol:

Ljudi mogu sva zla da cine i Bog treba samo da im oprosti uz jedan oce nas i oni su cisti opet :mrgreen:

Koja fantazija :rotf:

E takav bi bio ok Bog :mrgreen:

Cim sudi nevalja :aha:

Pa da verujes u Boga nebi se suprostavljao Bozjoj reci ili Bibliji :mrgreen:

Zato sto ..sve ono sto napisem ovde je iz Biblije ..mozda drugacije receno .ali isto u sustini :manikir:

Ne znam ..mozda jesam mozda nisam ..ne tvrdim :D

Pa jeste Bog nije sebican ali ljudi jesu :lol: Mnogo je pozvanih a malo je odabranah ..ako si cuo za to ;)

Ne osudjuje Bog ljude unapred ..nego se ljudi sami osudjuju time sto se rugaju Bogu i njegovoj reci koju salje ljudima :)

Evo razmislio sam i kazem ti : Bog ne prima svakog k sebi jer poznaje ljudsko srce svakog coveka i zna dali ce neki covek njemu iskreno sluziti i voleti ga ili ce to samo ciniti zbog ljude oko njega ili iz neke koristi :hvala:

I ne budi licimer toliki da gledas u slovne greske ..ovde pricamo o mnogo vecem nego sto su to pisljiva slova :mrgreen:
Dakle ti i dalje ne shvataš.Ja se ni jednoj reči iz Svetog pisma nisam i neću se protiviti ali pogrešnom tumačenju (a to je tvoj problem: Možda drugačije rečeno ali isto u suštini) ću se suprostavljati, pogotovo akd neko piše o sebi sa tolikim ubeđenjem kako je jedino on pozvan da razume reč Božju.
Kažeš:Ne osudjuje Bog ljude unapred ..nego se ljudi sami osudjuju time sto se rugaju Bogu i njegovoj reci koju salje ljudima :)

To nema veze sa onim što sam ti napisao. Ne možeš reći da Bog daje privilegije pojedincima tako da samo oni razumeju tekst Svetog pisma, naravno utrpavajući sebe u kontekst te priče.To je u neku ruku vrsna egocentričnost.

Ne osudjuje Bog ljude unapred..nego se ljudi sami osudjuju.

Šta mogu zaključiti.Prvo kažeš da Bog ne osuđuje ljude unapred (prema toj izjavi možemo zaključiti da Bog ipak osuđuje ljude ali ne unapred) a onda kažeš ljudi se sami osuđuju.
Ne osuđuje Bog ljude uopšte već poštuje njihovu slobodnu volju pa ko voli nek izvoli.

Mnogo je pozvanih a malo je odabranah ..ako si cuo za to

Pretpostavljam da si ti jedan od malobrojnih izabranih?

Bog ne prima svakog k sebi jer poznaje ljudsko srce svakog coveka i zna dali ce neki covek njemu iskreno sluziti i voleti ga ili ce to samo ciniti zbog ljude oko njega ili iz neke koristi

Ajd ipak se ti vrati na reviziju napisanog jer opet ideš u smeru totalnog predodređenja.To više liči na Islam nego na Hrišćanstvo.
Ako je Bog bezuslovna (apsolutna) ljubav,a jeste, kako se onda usuđuješ tako što napisati.Pričaš o Bogu kao da si ti njegov Bog pa znaš koga Bog prima a koga ne. Iz premise apsolutne ljubavi sledi da Bog ostavlja mogućnost svim ljudima da se okrenu njemu a svi su pozvani na pokajanje.Bog poznaje ljdsko srce i lepo kažeš da zna(citiram):...da li ce neki covek njemu iskreno sluziti i voleti ga ili ce to samo ciniti zbog ljude oko njega ili iz neke koristi... ali što je još važnije (i naj važnije) Bog ostavlja mogućnost promene u pozitivnom smeru i mogućnost spasenja svakog pojedinca.

Poslednja izmena:

Back