večni život - Da li bi bio dosadan?

• Začetnik teme Začetnik teme čoli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Toliko razlicitih vidova "zabave" postoji.
Zabava, je, jednostavno, lepo provedeno vreme.
zabava je vreme provedeno u uzhivanju i neradjenju ichega dushekorisnog.

Dakle, svi mi koji trazimo malo hedonizma u zivotu, kroz zabavu, necemo zasluziti vecni zivot?
da.

Vala, nek i necemo. Al' cemo se barem naziveti.
~20 godina uzhivanja < vechnost muke

A ti, cim uletis u taj vecni zivot, lepo sedi, ekstazu na facu i gledaj kako je lepa bela svetlost oko Njega... i zakljuci "e, vala, nek sam se ratosiljao one 80-godisnje robije... sad mogu na miru da uzivam... u vecnosti."
posle smrti postoje opcije- "dosadni" raj (a iz hedonistichke perspektive jeste dosadan) ili pakao, i to je to.

Svako od nas je dobio 2 života, drugi je uslovan, ako ga želiš
Na hebrejskom se život kaže haim, sufiks im na kraju označava dualnost.
Na hebrejskom bi bilo glupo reći "Samo jednom se živi" ili "jedan je život", jel bi to zvučalo "samo jednom se žive 2 života" ili "samo je jedan 2 života"

Dakle čoveku je Tvorac dao izbor da li želi da živi sa njim večno, i posavetovao ga da taj život izabere. Drugi život se ne može zaslužiti niti kupiti, drugi život Bog nudi na dar.

Onaj ko u ovome životu ne može naći zadovoljstvo, neće ga naći ni u večnom životu.
Ako ti je dosadno u ovom životu, bilo bi ti dosadno i u večnom.
Ja lično prosto ne znam kako pored ovoliko mogućnosti koje čovek može da radi u životu ikada može da ti bude dosadno...ali dobro...ima nas raznih...

kupanje u moru jeste dushekorisno ako to radish iz zdravstvenih razloga, a ako "idesh na letovanje" onda nije.
piti hladnu vodu kada je vrucjina nije hedonizam, tako da jeste dushekorisno.
Shta je od sledecih tvrdnji tachno, pod uslovom da si ishao na more radi "zabave":
1.)necesh ici u Raj
2.)ako si se molio za oprost greha, ici cesh u Raj
2.a)ako se nisi molio, necesh ici u Raj
2.b)Isus Hrist je umro i time otpisao sve nashe stare sadashnje i buduce grehove tako da opet idesh u Raj

ako banalizujesh temu, neznachi da si u pravu. to shto cjemo sada da izdvojimo chinjenicu da zbog odlaska na more necjesh icji u pakao, nemenja chinjenicu da "idenje na more" nije dushekorisno.

edit: avatar nije ateistichki, nego humoristichki, velika je razlika. i bog ima smisla za humor.

i bog ima smisla za humor.
U to ne sumnjam.

487056235_eaf60e87d1.jpg

Ako sam dobro shvatio, osoba koja hoce da ide u Raj ne sme da uziva u svom zivotu.
Prednosti:
-vechnost u Raju, mogucnost da lichno upoznash Boga, Isusa i ostalu ekipu:worth:
Mane:
-shta ako nema Boga
-shta ako si verovao u pogreshnog Boga
-shta ako nema Raja
-shta ako ti bude dosadno u Raju(ipak je to vechnost)
-shta ako si se drzao pogreshnih pravila zbog(moguce) nesavrshenosti Biblije
-ceo zivot preveden bez zabave
-ceo zivot proveden misleci o sledecem postupku i da li cesh uzivati u njemu(naravno da to postaje navika, ali preispitivanje je ipak prisutno)
-ceo zivot morash da pamtish shta si zgreshio da bi se posle pokajao molitvom(ili bolje, odradish jednu molitvu na kraju dana za svaki sluchaj)
-zabavish se; umresh i ne uspesh na vreme da se pomolish za oprost greha
-...
Unapred se izvinjavam ako je sluchajno moj nachin izlaganja nekoga uvredio.

Back