večni život - Da li bi bio dosadan?

• Začetnik teme Začetnik teme čoli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ti želim da živiš bar 120 godina (u zdravlju i veselju), ali ako bi tebi večnost bila dosadna, koliko ti godina života ne bi bilo dosadno? Ili možda planiraš da što pre sebi skratiš muke, da ti ne bude toliko dosadno, jel da? Verovatno si se šalila:whistling:

Zivot je neprekidno kretanje i promena. Vecni zivot u ovim nasim telima je prakticno nemoguc. Nisi bas definisao u kojim nasim godinama treba prakticno da se "zamrznemo"? Npr. u 120-oj ? :per:
Verujem da je zivot na neki nacin neunistiv, ali problem je sto niko nema pojma o tome kako bi taj vecni zivot u stvari izgledao.

Nije ona meni ništa objasnila...a to što nađem u Bibliji, ako nađem, ne bih možda znala da protumačim pravilno...pa bi lepo bilo da mi vas dvoje u kratkim crtama približite suštinu. :)
Ili Nikita ako može, njen odgovor me zanima.

Ako bi recimo neka granica "starenja " bila 30 godina....deca bi rasla, njihova deca, pa deca njihove dece...i tako u krug...svi bi znači u nekom periodu imali po 30-ak godina...e, pa tu malo dolazi do zabune...nećemo verovatno celu večnost provesti sa jednim partnerom...šta se dešava kad se svi onako "grupno" vremenom izmešamo? Ko je tu čiji roditelj i ko je čije dete...otprilike neki čukununuk može da ti rodi dete, realno, po toj logici.

NE znam, nisam toliko upucen gde to tacno pise, ali je Nikita sigurno upucena i ona ti to moze sigurno citirati odgovorajucim citatima iz Biblije. Znam samo da takvo tumacejne ima u odredjenim grupama vernika.
:bye:

NE znam, nisam toliko upucen gde to tacno pise, ali je Nikita sigurno upucena i ona ti to moze sigurno citirati odgovorajucim citatima iz Biblije. Znam samo da takvo tumacejne ima u odredjenim grupama vernika.
:bye:

Nikita je upućena u realnost isto koliko ja u fudbal...ne zanimaju me citati, u Bibliji se ne pominje ništa što bi imalo smisla sa njenim tumačenjem...

Nekima je dosadan i jalov i ovaj mali život, meni nije. Osećam da bi mi trebalo barem 300 god. samo da bih naučio neke osnovne stvari koje me zanimaju, recimo hoću da pročitam bibliju na izvornim jezicima (aramejskom, grčkom i hebrejskom). Zanima me i mnogo drugih stvari iz istorije religije, kažu kad bi čitao svaki dan samo jednu knjigu o religiji (a sve su podebele) ne bi ih sve pročitao za 500 god. a u međuvremenu bi neko napisao nešto novo. Život je tok i on nikad nije isti i ne može ti biti dosadan, osim naravno ako ste vi sami sebi dosadni, e onda već......:whistling:

Nekima je dosadan i jalov i ovaj mali život, meni nije. Osećam da bi mi trebalo barem 300 god. samo da bih naučio neke osnovne stvari koje me zanimaju, recimo hoću da pročitam bibliju na izvornim jezicima (aramejskom, grčkom i hebrejskom). Zanima me i mnogo drugih stvari iz istorije religije, kažu kad bi čitao svaki dan samo jednu knjigu o religiji (a sve su podebele) ne bi ih sve pročitao za 500 god. a u međuvremenu bi neko napisao nešto novo. Život je tok i on nikad nije isti i ne može ti biti dosadan, osim naravno ako ste vi sami sebi dosadni, e onda već......:whistling:

tako je anto:)))

ko zeli da razvija sebe i da koristi svoj mozak potrebno mu je vreme....

samo u vecnosti je moguce da se usavrsavamo ......

:heart:

tako je anto:)))

ko zeli da razvija sebe i da koristi svoj mozak potrebno mu je vreme....

samo u vecnosti je moguce da se usavrsavamo ......

:heart:

I koji je onda smisao tvog bitisanja ovde, na ovom komadu kamena oko koga se samo Sunce vrti? Cekanje armagedona?
Tek onda ces da krenes sa osnovama obrazovanja... jer sada nemas dovoljno vremena da naucis sve ono sto bi te uzdiglo kao individuu?
Umres, pa onda natenane?...

I koji je onda smisao tvog bitisanja ovde, na ovom komadu kamena oko koga se samo Sunce vrti? Cekanje armagedona?
Tek onda ces da krenes sa osnovama obrazovanja... jer sada nemas dovoljno vremena da naucis sve ono sto bi te uzdiglo kao individuu?
Umres, pa onda natenane?...

Nisam ti ja kriva sto ne mozes da skapiras tako lake stvari

kao sto je vecni zivot...

i svrha zivota

Nisam ti ja kriva sto ne mozes da skapiras tako lake stvari

kao sto je vecni zivot...

i svrha zivota

Kapiram ja pojam vecnog zivota, al' u teoriji.
U praksi je i vise nego jasno da ga nema. Barem ne u ovoj dimenziji.
Ti ne umes to da objasnis. Kao ni mnoge druge kudikamo lakse stvari.

Svrha zivota je razlicita od coveka do coveka.
Moja je, recimo, da kazem na samrtnoj postelji da mi je zivot bio ispunjen, i da sam taj krug zatvorio. Da umrem sa smeskom u uglu usta.
A bice ispunjen ako budem sebi napravio raj na zemlji, ili barem nesto priblizno tome, ne obaziruci se mnogo na to sta pise u nekoj knjizi koju su pisali pismeni, a diktirali nepismeni... i koju tumaci sto religija i isto toliko njhovih podvrsta na dve hiljade nacina.
Jer, po toj knjizi, trebalo bi da se lisim svoga hedonizma, da bi MOZDA dobio vecni zivot u kome cu moci da uzivam ceo zivot jeduci, recimo, baklave koje obozavam...
A ja hocu da ih jedem samo kad se meni cefne, i da se mirno pozdravim sa ovim svetom kad mi dodje vreme.

Hajde sad ti.

Objasni/dokazi da postoji vecni zivot.
Iznesi svoju svrhu zivota.

Ti tvoji odgovori sa visine samo govore o tvom neznanju, vise nego o upucenosti u ono sto kuckas. To nije lakonski, vec krajnje laicki...

ne zelim da ti se obracam bye :cao:

ko si ti da ti ista objasnjavam

kako ja dozivljavam vecni zivot to je moja stvar :)

To si rekla vec nebrojeno puta... al' se opet vracas. Dozvoli da te ni sada ne shvatim ozbiljno.

Standardan odgovor. Repeat.

Naravno, a ovo je tema o tome, i ti lamentiras nad njom dok te neko ne pita da to konkretizujes. A onda ide stani-pani, jer to zahteva smislenu komunikaciju.
Tvoj problem je u tome sto ne umes da odgovoris. Onda sledi uobicajeno "necu da se igram sa tobom".
Evo, ja tebi odgovorih onako narodski kakvo je moje shvatanje.
Ti, sa celom Biblijom proucenom uzduz i popreko ne umes da mi objasnis kako to ti shvatas?... A da to objasnjenje ima barem neku potporu u zdravom razumu?...

:super:
Nije ni potrebno :lol: sve je jasno - put ka tvom večnom životu:
torbica, sandale i trk na deset sa lukom za "dž" i neizostavno viva armagedon :super:

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Ja i dalje tvrdim da je ogromnoj vecini "svedoka" ta JS atraktivna kao pomodarstvo... k'o shalvare s pocetka devedesetih...
Pa se samo tako deklarisu. K'o da je to za ponos, sta li...

A kad priupitas nesto konkretno o vecnom zivotu, k'o da sa freskom pricas...

ne nego me shvati ozbiljno da necu da ti se obracam:)

Pokusavao sam da te shvatim ozbiljno diskusije radi, a nisam hteo da ta sitna neozbiljnost baci raspravu u takve vode...
Ali, avaj, jalova rabota: ubaciti tebe i ozbiljnost u istu recenicu je nemoguca misija.

ako te zanima vecni zivot sam razmisli o njemu :)

Ti k'o zlatna ribica... :super:
Tacno u 19.32h sam "razmislio" o njemu... naglas. I to si i ti bila "prisutna" u raspravi...
(Da sam hteo sam da razbiram o tome, ne bih ni kuckao po forumu, zar ne?... Negde bi tihovao k'o dr. Dabic...)
I zakljucih da mi treba neko upucen u to, pa da mi objasni.
I totalno pogresno zakljucih.

ooo znaci imamo strucnjaka za fudbal:mrgreen:

rece neko ko nije otvorio Bibliju :aha:

Opet nisi skontala...nema veze, imaš vremena..čitavu večnost.

Odakle ti ovo da nisam otvorila Bibliju?
Da li si ti otvorila išta osim Biblije i lektire?

Na pitanje odgovaraš nebulozama, na komentare-nemaš pojma, šta da ti pričam kad ne razumeš, ili nemam sad vremena, žurim...to su tvoji odgovori. Žalosno...

S ozirom da moja pitanja nisu zasnovana samo na Bibliji...možda te to buni?

Back