Večiti romantičari

Zemlje , ljubavi i sigurnosti.

" Bio je to samo njeov osmeh, ništa više. Nije sve ispravio. Nije ništa ispravio. Samo osmeh. Sitnica.
List u šumi koji drhti pošto je preplašena ptica poletela.
Ipak, prihvatiću ga. Široko otvorenih ruku. "
download.jpg

tumblr_npslr6VumT1u1cvx2o1_500[1].jpg

Prijatnost mirisa u zadovoljstvu,spušta mi otežale kapke.
Udahnem duboko miris,raspoznam notu, ispružim dlan,da dodirnem..Na dlanu neočekivana toplina.
Laki stisak koji me povede ,tišinom osmeha.Malim ulicama šarenih fasada.Zajedno.
Ruka u ruci.Osmeh u osmehu.Iskre u očima.Mirisi...
Istovremeni pokret slobodne ruke.Vrhovi prestića na mojoj usnici,moji na tvojoj...Tvoji skliznu niz lice..Lahor na nama.Mrsi pa upliće nam kosice,praveći blistav deo niti,koji presijava.Čudesno..Zlatoliko..
Stopalima isprepletanih koraka,koji pomalo zastaju tek da se usne sretnu,idemo ka mestu posebne tišine uzdaha.
Kiša se svlačila zavodljivo
Udahnem duboko miris tebe...
Miris se razlije...Otvoreni kapci izmedju trepuša upijaju obrise..Dišem te,dok toplina dlanova isijava vrelinu,neugasle čežnje...Šapat nisko,niže od raštrkanih oblačaka koji putuju..

“Dala si ime mojoj duši. Na tren sam u agoniji, a na tren pun nade. Molim te reci mi da nisam zakasnio, i da su ova dragocena osećanja uzajamna. Nudim ti se opet, pružajući ti svoje srce sada još više nego pre kada si ga zamalo uništila, pre osam i po godina. I nemoj slučajno da kažeš da sam te zaboravio i da mi muškarci zaboravljamo lakše i pre od žena. Volim samo tebe. Tako je oduvek bilo.

93125d0d2551dcc4bd79e33cc5bc61bf.jpg

tumblr_pyhpkdRiG41rswzcao1_540[1].jpg

Od svega što se u glavi krije,
od svih čuda što se tu množe,

poljubac je najdivnije
čudo što ti se desiti može.

Kad se, kružeći ovim svemirom
bezbrojnih srca, putanjom dugom,

dva srca ozare istim nemirom
i oglednu se jedno u drugom,

tada i glave malo zastanu
s krunicama od rosnog klasja,

a usnice se sretnu i planu
plamičkom poljupca što svet obasja.

I tako kroz dva tela poteče
svetlost što stvara novu planetu,

jer, poljubac je, kao što reče
pesnik, najlepši susret na svetu!

Dobrica Eric.

Ljudi ne vole sami sebe.Definitivno.. To im ne pada na pamet. Lako je voleti neprijatelja; ali je vrlo teško voleti samoga sebe.
Dobro poznajete svoju ličnost,znate sebe... kako biste mogli da se volite? Međutim, osoba koja može da voli samu sebe,
može da voli i druge ljude. Kad zavolite sami sebe, onda ćete biti dužni..bićete sposobni da volite svoje neprijatelje i sve
druge ljude. Ako možete da volite sami sebe, onda ispunjavate osnovni uslov ljubavi.. Samo iz takve ljubavi izranja mir.
To je ulaz ....
25f056d74bbea271045f7692dbc893c7.jpg

Back