Večiti romantičari

"Sve oko nas, i mi sami, bilo je toplo i slano. A unutra, u poljupcu - prijatno sveže.To je,zauvek, ukus ljubavi. Slana svežina."
tumblr_pkoqgaM3sG1snklfuo1_540-001.jpg

tumblr_ohluz7gaSX1vzqmg1o1_400[1].jpg

..."
Pišem tek da znaš da više neću pisati.
Možda odavno ne čitaš? ...
Pišem ti poslednji put,
da stavim tačku na prazan list.
Kraj priče ne znači da je opet kraj sveta.
Prepoznaćeš nas nekad u tuđim slovima,
ali to nećemo biti mi,
to neka druga nekom drugom neće verovati na reč.
Pišem ti poslednji put,
da ne bude da nas nije bilo.
Pisaće ti drugi, al’ nećeš imati šta da čitaš.
Ovako se više ne piše, ovako se više ne čita " G.T

Onaj ko je sposoban da oseća, zna da je moguće uživati čak i pre nego što dotakne drugu osobu. Reči, pogledi, sve to sadrži tajnu plesa. Najveće zadovoljstvo nije u seksu,već u strasti. Kada je strast velika, seks dolazi da bi dovršio ples, ali on nikad nije bitan. Onaj ko je zaljubljen vodi ljubav čak i kada to ne radi. Kada se tela susretnu, to je samo prelivanje čaše.

1567940572549.png

tumblr_o51oobMMFj1spygklo1_400[1].jpg

Jedno srce nije povezano s drugim samo kroz harmoniju. Ona su, zapravo, uvezana dublje putem njihovih rana. Bol je povezan sa bolom, lomnost sa lomnošću. Ne postoji tišina bez plača nepravde, niti zaborav bez krvoprolivanja, nema saglasja bez prolaska kroz bolne gubitke. To je ono što leži u korijenu istinske harmonije.

Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodočašća

"Na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo da je na sred neke pustinje ili u sred velikog grada. A kada se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj. Samo postoji taj trenutak i ta neverovatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista ruka, ruka koja je stvorila po jednu dušu blizanku za svaku osobu i koja je u njima probudila ljubav bez koje ni jedan san ljudske rase ne bi imao smisla."
Paulo Koeljo

1568446865184.png

Možda me sad vidiš po posljednji put
upamti dobro svaku boru na mom licu,
sve su to uspomene na vrijeme
koje sam protraćio živeći između dva sna.

Jedan sam sanjao o sreći,
o životu kakav bih mogao imati pored tebe,
o jutrima u kojima me pospanim očima
gledaš dok ti donosim kafu,
o danima u kojima mi se krv u žilama
ledila od straha da ću se probuditi.
Ljubav-Piksabej.jpg

Back