Ванда
Elita
- Poruka
- 18.051
Misliš li da ne bi šerpicom podgrevao bazen da je stvarno iz Bg a ne iz Brusa?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Misliš li da ne bi šerpicom podgrevao bazen da je stvarno iz Bg a ne iz Brusa?
Slažem se!Jedini pedigre koji uvažavam: inteligencija+ljudskost.
Pa, otišla sam da spavam, ne sedim do gluvih doba za kompom ko vinego di nam nestade autorka imam pitanjce
sta su gradjani a sta provincijalci...mislim da mi objasni naslov izgleda sam malko otupavela, oce to od ovog smoga
Ma, bila sam u dubokom snuPa to i ja pitala...al' joj nesto upalo u oko...malo je prevrtala, stize ona.... sigurno vadi....![]()
Daj, objasni čemu ovolika negativnost?Srbija radi, Beograd se gradi
Upravo sam dosao kuci iz Beograda i mogu da vam kazem samo jedno - treba ga sravniti sa zemljom
onda sve to lepo izorati, politi naftom, zapaliti pa opet dinamitom dici u vazduh.
Da se sa Meseca vidi crna rupa! Ne bi zalio truda i detaljisanja oko toga uopste...
Незнам које су ти побуде да отвараш овакву тему. Малограђанштина,таштина,препотентност,мазохизам, ....
Очигледно да су набројане и остале (негативне) особине у теби самој па сада сва дрхтиш од узбуђења шта се дешава са коментарима и како се ,,закрвиле'' стране како ти сама рече.Прочитао сам коментаре само на овој првој страни и могу да предпоставим како ће се коментарисати надаље.
Моје мишљење не истичем јер по овом питању уопште немам ама баш никакво мишљење.
Već jesusve ce polako da propadne
sve ce da unakaze
Hahaha! Ne znam.Misliš li da ne bi šerpicom podgrevao bazen da je stvarno iz Bg a ne iz Brusa?
Slažem se!oni koji su iz Bg-a(ili nekog drugog večeg grada) i smatraju da su samo zbog toga iznad ljudi koji su sa sela ili iz nekog manjeg grada su veći malograđani od tih seljaka koji žive na selu...
treba biti i veliki čovek a ne samo živeti u velikom gradu...![]()
Nisam, samo gledamo iz druge perspektiveAl si ti neobavestena![]()
Ja mislim da su srećniisto važi i za ljude iz malih mesta koji misle da su Beograđani loši i uobraženi ljudi samo zato što žive u njemu...![]()
Slažem se
I ja sam na najmanje takvih naišla...
Varaš se! Ima hiljadu više prednosti velikog grada i da živiš u vuko*ebini, bilo bi ti jasno... Da je tako kao što kažeš, Beograđani bi se selili u Kuršumliju, Aleksinac, Veliku Planu, Tutin... a ne obratno
Iz te perspektive ne možeš da sagledaš situaciju...
Zato što vidim da svako ko je odavde otišao tamo živi, a mi što smo ostali životarimo
a jel se status Beograđanina stiče rođenjem u tom gradu il životom u tom gradu...ili u oba slučaja
?
Ko je supermoderator spamer-hedonista je bilo jasno odmak, al ostade enigma od sinoćke ko je spamer- večiti miljenik zelenih, plavih i ostalih obojenih.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12257642&postcount=145
Šta te muči, cakani?!
Provincija je u glavi.
A onaj ko misli da će rešiti svoj status i životne probleme preseljenjem u veći grad - nek izvoli.
Veći grad je veća džungla i teža borba za opstanak.
Meni je i NS postao prebukiran. Nekada je bio divan gradić.
Onda su ga divljaci (građevinci) preorali uzduž i popreko i prave od njega još jedan Beograd.![]()
Ima toga, ali je uglavnom laž. Jer, ako prizna da živi možda i gore nego u rodnom mestu, nije uspeo, nije dostigao cilj.
Inače, ja sam rodjena beogradjanka. I moji roditelji, i njihovi roditelji, generacijama unazad. Pa šta? Zašto bi to bilo kome smetalo? Zašto to smeta mom svekru, koji, evo, već treću godinu mog braka sa njegovim sinom, ne može da svari da mu je snaja beogradjanka. Zakazan datum venčanja, pozvani ljudi, sve sredjeno, a on i dalje , ko švaba tra-la-la - nemoj, sine, beogradjanku, ne valja ti to, nećeš sa njom lepo živeti, nećeš se sa njom 'leba najesti, loše su to žene, pokvarene...I što je još gore, da mu je unuka rodjena u Beogradu. Ne znam, jednostavno ne znam.
Udala sam se, napustila Beograd, došla u manji grad, samo da živim sa čovekom koga volim. Mogla sam da insistiram da živimo u Beogradu, i uspela bih u tome, ali čemu? Svekar mi je invalid, zaova mi je invalid. Nisam mogla da odvojim jedino zdravo muško u kući od njih, onda ne bi imao ko da ih pogleda, da im pruži ruku kad zatreba. NI sina ni snaje ne bi bilo tu, a ovako smo tu. I opet ne valjam. Zašto? Gluposti, pa beogradjanka sam!
Nije bitno što sam im uvek tu, kao ćerka a ne snaja, nije bitno što sam dobra domaćica ( a jesam ), nije bitno što je njegov sin srećan sa mnom, nije bitno što živimo kao golubovi i što gledamo jedno drugo kao malo vode na dlanu, nije bitno što imamo zdravo i napredno dete.... ne! Bitno je da je njemu beogradjanka ušla u kuću, a on to nije želeo! Čast izuzetku u vidu moje svekrve, koja je jednom rečju sjajna žena. Ali svekar bi više voleo da mu je sin oženio devojku iz okruženja, makar se već do sada i razveo, samo da nije beogradjanka...
Eto... Beogradjani ništa ne valjaju...
Toliko o mentalitetu, kulturi i svemu ostalom.
Pa, Marko Miljković, učesnik VB je prijavio da je iz Bgd, a zapravo je tamo studirao, a došao je iz Brusa...
Dosta dobro![]()
Slažem se
I ja sam na najmanje takvih naišla...
Varaš se! Ima hiljadu više prednosti velikog grada i da živiš u vuko*ebini, bilo bi ti jasno... Da je tako kao što kažeš, Beograđani bi se selili u Kuršumliju, Aleksinac, Veliku Planu, Tutin... a ne obratno
Iz te perspektive ne možeš da sagledaš situaciju...
Pa, lagodniji život, bolji uslovi sa manje muke... Mogla bih da do sutra nabrajam, ali ti ne možeš to da vidiš, jer nisi živela u selendri...
Pa, zanima me vaše mišljenje, ovo je baš zanimljiva tema...
Sinoć se pobiše oko ovoga...
Reci iz koje si provincije, pa ću da ti kažem
Zato što vidim da svako ko je odavde otišao tamo živi, a mi što smo ostali životarimo![]()
Slažem se!
Pa, otišla sam da spavam, ne sedim do gluvih doba za kompom ko vi
Hahahaha! Pa, to je diskutabilno pitanje, pa ne bih da se rasplinjujem
Inače, ne pravim podele prema tome, nego prema kućnoj kulturi, vaspitanju, manirima, otesanosti itd...![]()
Pa, ne vidim šta je problem?!Малограђанштина, лутко, малограђанштина!
Mogućene vracaju se jer bi taj povratak bio priznanje poraza, prihvatanje cinjenice da su "zarobljeni" ponovo u tom svom rodnom mestu...
Znam da jesudakle nemoj mastati o sjajnom zivotu u bg samo zato sto vidis izvestaj sa rts u kome snimaju knez mihajlovu okicenu ukrasima i ljude kako setaju... trnovite su staze u toj knez mihajlovoj...