Vaše mišljenje o građanima/ provincijalcima

Meni i dalje nije jasno ko su to beograđani? :think: Da li je dovoljno da su se oni rodili u Beogradu ili je potrebno da su im bar 2 kolena unazad beograđani? Da li su to ljudi koji su došli pre 10-30 godina? Ili su to ljudi koji na pravi način koriste sve prednosti Beograda, bez obzira gde su rođeni i kad su došli u Beograd? Po meni, to je ova poslednja grupa ljudi. A za takve ljude ne verujem da su bahati kad odu iz Beograda negde u goste. Oni uglavnom traže najbolje u nekom gradu, a ko traži taj i nađe.

Opet ja....ne razumem smisao ove teme?

Zasto ima neka podela ljudi i u samom naslovu?

KO sta misli o gradjanima/provincijalcima?

Zasto smo skloni podelama?

Zato što je to Srbima u krvi. Jel beše Dušan Kovačević pisao neku takvu knjigu o srpskim podelama? :think:
U principu ne volim kad odem u selo pa pitaju odakle sam i kad kažem iz Beograda, padne jedno odmeravanje i obavezno:''A.'' (razočaravajuće, nemam akcente na tastaturi :lol: ) ili bude
:lol:

istina

vidoh nekoliko gradova po srbiji, ali ono sto ces videti u bg-u tesko da ces naci u ostalim gradovima

prosto mala bara mnogo krokodila i to razlicitih vrsta, sto stvara veliki problem, dosaljaci sa svih strana ostavljaju svoje pecate na svakom cosku...pa ko voli nek izvoli

Meni najviše smeta to što je etar tako prenapučen da tako kažem - nenormalno veliki broj ljudi na relativno malom području. Pa dovoljno je samo 3% njih da ima čudne navike, pa da se sve pretvori u rasulo :).
Nekad mi se čini da ne mogu da dišem od onih zgrada, onako pripijenih (jedna uz drugu) i od mase ljudi koja me okružuje.

Meni i dalje nije jasno ko su to beograđani? :think: Da li je dovoljno da su se oni rodili u Beogradu ili je potrebno da su im bar 2 kolena unazad beograđani? Da li su to ljudi koji su došli pre 10-30 godina? Ili su to ljudi koji na pravi način koriste sve prednosti Beograda, bez obzira gde su rođeni i kad su došli u Beograd? Po meni, to je ova poslednja grupa ljudi. A za takve ljude ne verujem da su bahati kad odu iz Beograda negde u goste. Oni uglavnom traže najbolje u nekom gradu, a ko traži taj i nađe.

Beograđani su oni ljudi što ne pljuju i ne istresaju nos po ulici, ne razbijaju semafore i žardinjere kad se bore protiv okupatora, čiste kaku za svojim psom, poštuju različitosti i čuvaju svoj identitet... Beograđani su oni ljudi koji obitavaju u Beogradu i smatraju ga svojim, a samim tim i čuvaju kao nešto svoje... e tako...

Beograđani su oni ljudi što ne pljuju i ne istresaju nos po ulici, ne razbijaju semafore i žardinjere kad se bore protiv okupatora, čiste kaku za svojim psom, poštuju različitosti i čuvaju svoj identitet... Beograđani su oni ljudi koji obitavaju u Beogradu i smatraju ga svojim, a samim tim i čuvaju kao nešto svoje... e tako...

Takvih, na žalost, ima malo, koliko sam imala prilike da vidim ...
(ne mogu doći do izražaja)

I ja sam.
Ali ne mrze Beograd, nego stanovnike, zeljne provincijalce koji su navrli u prestonicu samo da se vode na Bg, a da ne privredjuju nista. Uz to sto su lenji su i aljkavi, nepristojni, nevaspitani, mizantropi. Sve najgore. Beograd se predao pred naletom ambicioznih provincijalaca.

Ne kazem da ne postoje i ovi drugi, ali su u neznacajnoj manjini.

Ako vec hoces da zivis u jednom gradu kakav je Beograd, a Beograd je jako lep, onda uradi nesto da odrzis tu lepotu velegradskog naselja.
ziva istina
Zavide vam na lagodnom životu ;)

Veruj mi da iz njihove perspektive to stvarno jeste tako iako tebi ne izgleda ;)

Znam da nisi, ali ti je životni standard mnogo bolji nego kod nekog iz unutrašnjosti ko radi isti posao itd. ;)

najveca moguca zabluda

imamo vece plate i cene
manji gradovi imaju manje plate ali i cene
isto nam je

sta imamo?

vise bolnica - ne mozes da stignes na red
vise diskoteka - svaka cast ako je to merilo uspeha
vise saobracaja - o divno pa sva deca su nam asmaticari il su alergicna na sve i svasta, ne mogu da otvorim prozor a da se ne ugusim

ako nisi u centru grada gore su ti uslovi zivota nego u manjim gradovima u srbiji!

To upravo i ja mislim, ali to tako rade i pravi čačani, nišlije, novosađani i svi ostali koji imaju elementarnu kulturu. Takvi poštuju svoje, a i tuđe. Jedino po čemu ja vidim prednost života u Beogradu to su veće mogućnosti (sportske dvorane, pozorišta, bioskopi, klizališta) a kako (i da li) ih ljudi koriste to je već lična stvar.

Pljeska od 200g je 100din. Al zato ima kafana gde se jede extra za smešne pare. A moj sin mi non-stop kuka za one andolčiće u Meku. :dash:
o juznjak...pozdrav za jug
aa mek je jedina stvar koja vredi u bg, to priznajem :zstidljivko:
leskovacke pljeskavice nema
niski burek nema

ostaje nam jedino mek z:cry:
Jao sto mrzim mek.

U kg nije uspeo,zatvorili ga brzo,ne moze da opstane sa onim klikerima pored pljeske u po somuna u zombiju z:lol:
to je jedino sto vam zameram z:((

Sve zavisi i odakle se dođe,i šta se želi,kakav kvalitet života! Gledam juče na tv vesti, za Rudo2 rekli da je u centru Beograda, a ja odande sa 31 svaki dan klepetala skoro sat vremena do faxa na Studenskom trgu.Ne može me niko ubediti da je život u Marinkovoj bari ili Maloj Moštanici kvalitetniji od nekog lepog manjeg grada u Srbiji.

Nema nemira...sve je mirno...ja samo postavljam pitanja da mi bude jasnije sta je to u balkanskoj krvi sto tera na ovakve i slicne podele....
...meni samo bode oci naslov teme dok listam ostale jer kao sto vec rekoh u samom naslovu stoji podela......
To Marijanita ne prevce ocima...upalo joj nesto u oko z;)

Nije to samo balkanski mentalitet.
Svugde ćeš videti podele.
Na zapadu je i te kako podela na resore.
Na istoku imaš kaste.
Svuda su podele, samo se različito zovu, i ljudi su skloni da ih različito definišu, pa dolazi do razmimoilaženja u samoj definiciji, i u stavovima.

Najbolje bi bilo da ih uopšte nema...
Ili bar da se drugačije definišu. Ne na belce i crnce, građane i "one iz unutrašnjosti", nego na čoveka i nečoveka.

Meni najviše smeta to što je etar tako prenapučen da tako kažem - nenormalno veliki broj ljudi na relativno malom području. Pa dovoljno je samo 3% njih da ima čudne navike, pa da se sve pretvori u rasulo :).
Nekad mi se čini da ne mogu da dišem od onih zgrada, onako pripijenih (jedna uz drugu) i od mase ljudi koja me okružuje.
bingo
ne ovo je civilizovani covek, vaspitan, a u beogradu ih ima najmanje
e ovo sto nije boldovano ti jedino prznajem :lol:
U smradu, buci i gužvi.

pa to da, nego mene interesuje njeno razmisljanje posto vidim da je odusevljena bgom pa pitam sto? mislim vazi za sve koji odusevljenji njime? zasto?

Back