VASA OMILJENA RASA PSA

Evo ovako! Dobermane je stvorio i po sebi nazvao gradski strvoder (koliko ja kapiram, to mu dodje kao neki sinter i skupljac leseva) iz Nirnberga u Nemackoj, a pretpostavlja se da je koristio pretecu danasnjeg rota i francuske boserone. Prema tome, doberman ti je (po meni izdegenerisana, bleda) kopija boserona koji je veci, cvrsci i po gradji i po temperamentu (ima ih kod nas, gazde su jako oprezne i to mi se svidja), mozda bi ti se original svideo vise od kopije. Sto se tice pitova i ostalih terijera, pocev od jorkija pa sve do jenki-bulika, jako su temperamentni, da ne kazem na svoju ruku i nisu za svakoga. Ja licno ne volim samo bedlingtone, onako isfrizirani... No comment. A dogo argentino-postoji dokumentacija kako su nastali posto je u pitanju relativno mlada rasa, pa opet-probaj sa originalima. Mada, meni su oni skroz oej, samo prema nemackim rasama imam neku neobjasnjivu averziju. Valjda zbog trauma od NO i dobermana, sto mojih trauma, sto Gizmovih.

Omiljena rasa , Rodezijski ridzbek- inteligentni, odani, ne linjaju se, ne osecaju se, prelepi su..

Prilozi

• SSL11414.JPG
    SSL11414.JPG
    88,4 KB · Pregleda: 10
Ja ovolim Nemacke oVcare i mastif (najvise volim kane korso)
ja sam srecni vasnik dva cane corso ...ne bi ih zamenila za nizasta ....:razz: nemogu da kazem volim neke meni su sve pse lepe pa ih volim,

Ne volim jedino pse koji su ogdajvali ljudi ko neznaju o psima pa ih napravili od njima debile (npr;imam drugaricu koji ima jedan rott koji niko ne prilazi tamo gde ga drze niti gazda !!!)

Malopre sam iz zezanja ponovila test sa onog linka i ovaj put mi je ispao skotski terijer. Podsecanja radi, prosli put mi je ispao francuski buldog a mozda sam jedno polje u onom pitanju sa 5 podpitanja drugacije obelezila. Mada i ovde nalazim dosta logike. Imala sam cast da upoznam i zavolim jednu Agatu i nesrecu da placem zajedno sa njenom vlasnicom kad su je konacno uspavali zbog uznapredovale epilepsije (prisustvovala sam i njenim napadima i bilo je strasno). Ali izgleda da mi "leze" omanji psi sa dignutim usima. Pitam se sta ce mi ispasti sledeci put. Mozda patuljasti bulterijer? A sto se tice rasa koje volim i koje bih rado drzala, to su bosanski tornjak i turkmenski alabaj. A kao alternativa dolazi u obzir bernski planinski pas. Sve tri rase mogu da se nadju na linku http://molosserdogs.com/index.php i to pod nazivima Bosnian Tornjak, Bernese Mountain Dog i Turkmenistan Ovcharka-Alabai (valjda) pa izvolite, pogledajte.

Ja sam samo jednog samojeda do sada video,i to ima jedna porodica u mom komsiluku jednog dosta matorog...Secam ga se otkako je bio kuce,pa do danas,ima jedno 11 godina taj pas nonstop laje na ljude po ulici,zalece se na njih i laje,nije agresivan ali preplasi narod...A ima neki piskav lavez pa ih zato bas ne volim mnogo :)

moja omiljena rasa su zlatni retriveri, zato sto su blesavi, veseli, znaju sa ljudima i sa decom ali isto tako po potrebi znaju da su opasni. mnogi kazu ah retriveri su kukavice, pogotovo oni tipcici koji zele da su face pa uzmu pit bula kao agresivnog psa pa se skenjaju kada skontaju da im je moja agresivnija kad joj ja kazem,hihihih. mislim nisu svi pitovi maze.ali ipak ja volim kada mi nepoznati ljudi pridju i pozele da pomaze mog psa jer svi znaju da su retriveri bezopasni. a zao mi je drugar mi se zali e mog pita niko nece da pomazi svi se boje, gle cuda............

Back