VASA OMILJENA RASA PSA

bullmastif,doberman,americki stafordski terijer,bulterijer,americki stafordski bulterijer su na slikama, a naravno jos obozavam:mopsa,rotvajlera,nemackog ovcara,napuljskog mastifa,i naravno pit bull-a ciji sam "ponosan" vlasnik

Orkhan1.jpg

sasvim je jasno koja je moja omiljena rasa....obozavam ih...Nemacka doga...miroljubivi dzin....jednoga dana imacu tu jednu veliku mazu:D:D:D
a od malih pasa su mi nekako najsladji engleski koker spanijel!

250px-EnglishCockerSpaniel_wb.jpg

Nadam se da znas da im se usi vise ne kupiraju, Nemacka kao maticna zemlja je to zabranila jos devedesetih-zamisli da hoces da ides na odmor u neku zemlju clanicu EU i,i pored urednih papira, nece da te puste preko granice zato sto su tvom psu kupirane usi. Inace, za sve hirurske zahvate koji sa sobom nose odredjeni rizik (pa i taj da te ne puste u EU) odgovornost snosi vlasnik a ne vet.

Ja licno ne pravim neku veliku razliku osim sto nemam narocito poverenje u pse iz I&V FCI ali mislim da cemo, kad Gizmo ugine (jaaako mator), Milica poraste (15 mes.) I otvorimo privatnu veterinarsku stanicu (sorry, u KV) da nabavimo bernskog planinskog ili bosanskog tornjaka a kao dodatni izvor prihoda bih verovatno nabavila nesto malo sto Dusan Paunovic, onaj korumpirani sudija&odgajivac iz Valjeva nije vec nabavio. Mozda korgije, oni su tako slatko-ruzni a kod nas su retki i skupi. Ili, kad vec trabunjam o 1. FCI, mozda i siperkije.

Nemacki ovcar i jedna damica je od pre dva meseca clan nase porodice.Zove se Rea i sada ima 3 mes.Trenutno je razmazeni bebiron koji bi se stalno igrao u pauzi od prozdiranja hrane (koju ne biramo,vazno je da se nalazi u posudi:-D) ali bice to jedan veliki i pametni cuvar kuce.
PS San svakog psa je da postane nemacki ovcar.;-)

mozda ipak sanjaju da postanu belgijski ovcari:?:

Mnogo je lepa ova tema. Pravo sam uživala gledajući i čitajući koje su vaše omiljene rase i zbog čega.
Ja sam celog života zaljubljena u sve KUCE! Sada imam mace i njih obožavam kao da su moji rodjeni!!
Ali to me ne osporava da se kao blesava valjam po podu kad god mi dodje sestra u goste sa svojom Shih-tzu Cokom. Mislim da bih bila u stanju da to radim i na ulici sa svim dobrim psima. Možda to i radim;-).
Želela bih sam da se ogradim da i ako me fasciniraju odredjene rase, uvek bih se pre odlučila za mešanca. Zbog svega kvalitetnog što ste mnogo puta pre mene navodili, a i naravno da bih pre spasila od ulice jedan pseći životić, nego kupila.

E sad, ne verujem da bih ikada mogle da se opredelim za jednu rasu na koju najviše padam, jer ja na sve kuce i sve mace najviše padam...
Ali, najjaču impresiju svojim izgledom na mene u životu je ostavila rasa Afganistanski Hrt.
Jedno vreme sam se ložila da ću jednog dana imati ne ni Francuskog Buldoga, nego Bostonskog Terijera.
Još samo da se ogradim da se ja uopšte ne razumem u generalne karakteristike i narav pojedinih rasa.
Zatim me fasciniraju Šnauceri veliki i MALi, Gordon i Engleski Seteri, jako mi se dopadaju ovi Biglovi i Baseti, u poslednje vreme su mi Čivave ili takvi malecki psići posebni toliko da bi ih vodila kući, zahvaljujući sestri očaravaju me Shih-tzui pre nisam ni znala sad ih obožavam,...
Ne volim kada psi imaju namenu, ne zbog njih nego zbog namene. Tako recimo volim izglede svih lovačkih kuca izduženih njuškica, ali ne volim što ih ljudi koriste!
Takodje ne volim ni prgave pse, ma koji da su!
Znam da sam doživotno oduvek impresionirana psima i mačkama braon i sive boje (plave ili srebrne).
Opet, ma koliko bila impresionirana i fascinirana rasama pasa i mačaka, najpre se odlučujem za mešance i domaće, jer su oni ugroženi na našim ulicama.
Jao da, još mi se pogotovo dopadaju u poslednje vreme prasići Mopsovi!!!!
Još da napomenem da jako volim i trobojne pse i pogotovo narandžastu boju, to i kod mačaka i kod ljudi:wink:.
Čini mi se da mi više prijaju kratkodlaki psi pod rukom.
Ima i onih rasa koje su mi antipatične iz odredjenih prihvatljivih razloga, ali ne bih da se iko uvredi.
To sam već napisala da ne volim službu i krvoločnost. I nije mi ništa posebno kada je neka rasa opšte popularna.
Vučjaci i Mainoa su normalno divni psi...
I na kraju MEŠANCI SU ZAKON!!!!
...iii još samo jedan veliki CMOK za sve dobre kuce na svetu!
Pozdrav, av-av!
Nadam se da vas nisam udavila ovim esejom.
Umalo da zaboravim da ne volim kada psima kupiraju uši ili rep!!!

Evo kada kliknete na link http://www.gone2thedogs.com/ imate test koja bi rasa bili da ste pas:grin:?
Imate u gornjem levom uglu, piše GAME!
Evo šta sam ja ispala i dopada mi se,
http://img89.imageshack.us/img89/3699/kojabirasabilidastepasyn3.jpg
poklapa se donekle sa mojom pričom i pogotovo jer mi je jedna drugarica često govorila da sam njoj kao Koker Španijel:wink:.
A na ovom linku imate fotografije svih rasa po abecednom redu: http://www.nextdaypets.com/directory/breeds/Z.aspx

Back