Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Pudle su genijane, steta sto ih shishaju, farbaju pa ih tako bije neki glas psa za usedelice, penzionere.
Ona kraljevska pudla nekada je bila i radni pas.
Meni se ( za mene) ne svidjaju jer ja ne volim pse sa dugackom njuskom, vise one njuske tipa bokser, engleski ili francusko buldog.
Ali sad, svako ima svoj ukus, svako ima svoj kupus
Kraljevske nisu ni danas za "potcenjivanje" , jer sam pre desetak godina citao da je jedan par Kraljevskih "pridavio" zenku pit bula , a i ne treba zaboraviti i na to da su oni i lovacki psi i da se ti atavisticki nagoni zadrzavaju kod predatora bez obzira na velicinu rase ili njihovu "modernu primenu" .
Naravno mnogo toga zavisi i od individue i od socijalizacije sa sopstvenim coporom , a to su svi iz neposrednog okruzenja , ali i sa spoljnjim svetom ...
Prethodni "mmaher" - ov video spot i to pokazuje .
Njufaundlendski pas je masivan i snažan pas, ali vrlo nežne naravi. Smiren je, društven, velikodušan, inteligentan i hrabar. Takođe je jako privržen gospodaru i vrlo brzo uči bez prevelikog napora. Nikad ne reaguje nervozno, svima se javlja s veseljem, ako je posetilac dobronameran.
Vrlo su vezani za svog prvog vlasnika i kuću, tako da ne vole promene i teško im pada promena vlasnika. Vole decu, izrazito su nežni prema njima. Odlično se slažu s domaćim životinjama i prijateljski su nastrojeni gotovo prema svakoj, pa ih često pozivaju na igru. http://www.newfoundland.rs/o-rasi.html