Vaša najstrašnija iskustva???

...da, cula sam i ja da se desi da ljudima bude bolje pred smrt. Ne znam sta upucuje na takva desavanja. Verujem da i smrt kao i sve ostale pojave u prirodi (citaj- kosmosu) ima neku energiju. I upravo pred smt, pred konacno razdvajanje od sveta koga smo svesni i koji zivimo, pocinje da se emituje enegrija smrti. To je mozda i objasnjenje kako uvek imamo 'neki cudan osecaj' kada smo blizu nekog mesta gde je neko umro na ovaj ili onaj nacin.
Sto se tice dede nase drugarice, ne znam sta bi drugo moglo biti, a i plasim se da saznam. Secam se samo ogromne sile koja je u trenutku ispunila prostoriju tako da je i samo disanje postalo stva naprezanja i dah bio je dugacak, tesko uhvatljiv, nekako se rastezao. Kao da nko hoce da ti ga izvuce iz pluca u vidu zvakace gume. Sve je bilo brze od delica ekunde, ali se jasno mogla osetiti neprepoznatljiva sila ili energija bezmaterijalnog kako u vidu nevidljivog fluda utice u svet zivih i odnosi. Mozda sam upravo zato izletela kao najveca kukavica sa osecanjm jezivog straha... Sada mi je zao sto nisam smogla snage da odigram partiju saha koju je umiruci covek trazio, ukoliko... se na kraju krajeva obracao meni. Jer, verujem da je to bio onaj trenutak kada se nekako spoje dva nespojiva sveta: zivi i mrtvi i to tako da budu spojivi upravo preko smrti, pa ti umiruci ljudi vide i zive i umrle. Ko zna kome se zapravo obracao, sada kad razmislim...

Moram nesto da vam ispricam.
Sestra je studirala engleski i istoriju, ja knjizevnost. Na drugoj godini ja odem u inostranstvo, ona ostane tu. To je bila trauma za obe, ali posto ja nisam nesto sebe pronalazila ovde, sve mi nesto lose islo, neki uzas period, morala sam da odem, a i fax mi je isao lose, a njoj, hvala Bogu sve 9-10! Proputujem se ja samo tako, ali sestru iako se cujemo svaki dan, sanjam svaku noc. I u jednom snu ona meni kaze kako cu ja napustiti knjizevnost i kako cu nesto vezano za knjizevnost da zavrsim u Indiji. I u snu ona meni kaze :'...pa cemo opet biti na istom'. Ja tome nisam pridavala nikakav znacaj, jer sam tada bila u Evropi, a i to je obican san, ali!! Neposredno nakon toga dobijem ponudu da zavrsim filozofiju u knjizevnosti sa kojom mogu da radim priblizno isti posao, s tim sto mi se diploma priznaje samo u Srbiji, Americi i Indiji. I ja to zavrsim za godinu i po dana, a traje tri! U medjuvremenu mi sestra dolazila 2 puta i ja bila kuci 1, sve se popravilo i sve doslo na svoje. Cak mi se i Indija dopala, mada sam se plasila sekti, bolesti i shtroke tamo. Tako da smo sestra i ja na kraju zaista zavrsile fakultet iste godine, samo ja 3 meseca kasnije!
To je jedna lepa prica.:D:D:D

Sad dok imam vremena, da zvrljnem jos koji redak...:)
Meni se strasno svidjao jedan decko. Bukvalno nisam spavala, ni jela, ni vodu pila, nego kao isposnik pokusavala da prezivim tu patolosku zaljubljenost. I sve islo svojim tinejdzerskim tokom, osim mog ludila koje me obuzelo. Ja sam njega bukvalno halucinirala na ulici. Ma, ne pitajte, ludilo u svakom smislu. I tako u tom uobrazavanju da je doticni vrsta bozanstva ja se istripujem da pricam sa njim (ali sve vreme znam da je masta) i zamisljam ceo razgovor. I sve ide ok, pricamo, pricamo, pricamo i taman da se poljubimo u toj mojoj fantaziji, on me zaustavi i kaze:"Izvini, ti si divna, prelepa, fantasticna, ali mene privlace decaci. Mislim, ako nisi primetila, ja sam gej." I tu se trgnem i tako iznerviram da sam morala sestri odmah da kazem sta mi je palo na pamet. Naravno, ona opet protiv mene, sve u smislu "kiselo ti grozdje", pa i ja to pomislim, mozda zato sto ne mogu da realizujem cilj, mozda zato umisljam nesto sto cu prihvatiti lakse. Ali... naglo nakon tog mastanja meni opada interesovnje za njega i godinama mi se niko ne dopada. Ali, ostajemo u idealnim odnosima, samo sto ga sada gledam kao deuga.
Tek prosle godine, posle festa, ja sam onaj san davno zaboravila, pozove on mene na veceru, "nesto vazno da mi kaze". I odemo, veceramo, sve divno. I pocne on sve kako sam ja divna i ovo i ono, ma udvara se covek, to nije normalno, a ja sve ne znam sta cu da mu kazem kada ima x godina kako mi se ne svidja. I tada u trenutku kada ja vec ne znam kako da ga ne uvredim, a moram da ga odbijem, on meni kaze:"...ti si divna, prelepa, fantasticna, ali ja imam jedan problem. Mene privlace decaci. Mislim, ako nisi primetila, ja sam gej."
Zavrtelo mi se u glavi. Ostatka price slabo se secam, ali znam da je sestra bila u shoku kada sam joj rekla. A taj san bio je tako davno. I nije bio to ni san, nego sanjarenje,pa secam se, bila sam budna i mastala o njemu...

e pa sad kad si vec somenula pisi....:D

a sto se tice tih sanjaranja,i sanjanja..imala sam iskustva i sa tim...ali uvek se zavsavalo bolno....:-( naime...
jos u osnovnoj su bile one simpatije..i tako to...a pa jednog sam i ja bila slicno zalepljena,ali ne bas tako...
uglavnom u tim sanjarenjima,ja sam zamislila da ga je udario auto...strava i uzas...

ali to se obistinilo nakon mesec ili dva...ali sve je bilo kao slika u mojoj glavi...

Evo da i ja nesto izjavim, za dnevnik :)

Bas smo pre neki dan pricale drugarica i ja o tim natprirodnim stvarima i ona je bas rekla kako mi ustvari nemamo pojma sta sve ima. Ovo mi je ona ispricala:

U Nisu, pre 15-20 godina, bila neka strasna oluja i njen tata izadje napolje da pricvrsti i namesti antenu da ne padne, a mrak jos pritom (ne bi ti ja napolje pa ne znam sta da je). Izadje on i kaze vidi coveka bez glave, samo telo. Kaze on napred, kad i telo onako naspram njega napred, on nazad i telo nazad, sve tako uporedo sa njim. On kao proba da iskulira i popne se na neko drvo da dohvati antenu i taj covek bez glave ga kaze uhvatio za noge i poceo da ga vuce i svuce ga sa drveta i on se sam izlomatao. I kaze mi drugarica da je izlomatan lezao ne znam koliko dugo u krevetu.
Joj svaki put se najezim kad pomislim na tu pricu, to mi je bas onako nesto najgore sto sam cula do sada.

Ovako meni se desilo da 3 puta sanjam isti san, to sam i pisala ovde negde na forumu. Sanjam da se kao budim nocu i ustala ja i izasla na terasu, kad tamo vidim coveka u sivom mantilu, procelav, visok, mrsav penje se ka terasi i gleda me, ja se prepadnem i krecem da se okrenem da odem da budim tatu, kad ne mogu, sve usporeno a on ide normalno, ja strasno uplasena i probudim se. Drugi put sanjam sve isto, isti covek u sivom manitilu sve isto i opet se okrecem da zovem tatu i usporeno je ali malo brze nego prethodni put i stignem na pola puta do njegove sobe i probudim se. Treci put opet isto, isti covek, okrecem se sad normalno i trcim ka tatinoj sobi i dolazim do njega i budim ga i vicem mu da nam se covek penje preko terase a on meni kaze da ne lupetam i ja pogledam gore a taj covek stoji na vratima i gleda me. Odsekla sam se. I tako ja to ispricam mami moje drugarice i ona mi kaze da idem u crkvu i zapalim svecu za njega, da je to neki zalutali duh. I ja tako i uradim i vise ga nisam sanjala.

E da, umalo da zaboravim. Kad je mojoj drugarici umrla mama, koja me je bas mnogo volela i jos par nasih drugarica. Inace da napomenem da ta moja drugarica svira violinu, i tako ja sanjam da sam na Kolarcu i slusam drugaricu kako svira i vidim njenu mamu u rozem na vratima i pridjem da joj se javim i ona mi kaze: budite uz nju, trebace vas, ja kazem pa naravno da smo tu, ne znam zasto mi to govori. I ja nisam ispricala taj san drugarici, reko necu da je rastuzujem, sacekacu da malo prodje. I ja posle nekog vremena joj ispricam i ona me bas cudno pogledala i rekla mi onda da su je sahranili u rozem, da joj je to bila omiljena boja. Eto, da li je to slucajnost ili ne, ne znam.

Vracao se ja iz grada,tata vozi ja sedim na prednjem sedistu.
Udjemo u nase selo kad ono nea zena u beloj vencanici stala na put (a ta zena se providi) tata zakoci i uleti u kanal a zena podje prema nama,kada je dosla do haube prosla je kroz auto i nestala.Ova prica se prica vec 100 godina.Prica se da je tu zenu neko ubacio u bunar na dan vencanja.Taj bunar se nalazio na sredini puta.I tako se ja uplasio ko konj niasm mogao oci da sklopim cele noci.

Leto, inostranstvo, fenomenalno drustvo, nista bolje do tada... Decaci (glupaci) prizivaju duhove. I prizovu ga. i pojavi se duh na sred njihove sobe. Duh uplasen isto koliko i njih petorica. Duh -covek u crnom mantilu sa kisobranom, ali prozracan i plav!
Oni se pogube od straha, jedan drug skroz osedi ( i dan danas je beo kao sneg), drugi od tada muca, ostala trojica manje-vise nemaju neke evidentne posledice.
Mozda bih i sumnjala u to da...
Vece nakon toga, sedimo drugarica, sestra i ja na nasoj teresi i pricamo o tome, kad pocinje da place nasa drugarica i rukom nam pokazuje na terasu gde su decaci. Sestra i ja se okrenemo i imamo sta da vidimo...
Plavicasti covek, stoji, gleda u nas i jeziv izraz na licu koji upucuje da je i on uzsnut isto koliko i mi. Podize jednu ruku kao da bi se odbranio od nekog ko ga napada i nestaje.
Pretrnule smo. Sestra je cutala celo vece, drugarica plakala, a ja sam se ispovracala kao zivotinja u vise navrata. Alkohol ne pijem, ne pusim, ne koristim nikakave droge.
Po povtratku u BG desava se nesto veoma tuzno. Mozda je to koincidencija, moza neka posledica. Osedelom drugu umrla je mama. Zena je imala 39 godina. Dr kazu da je bila zdrava i nikada nije objasnjen uzrok smrti.
Detalji ove price o duhu su vise nego jezivi, ima tu jos podprica u ovoj prici, ali mi je najbitnije da bar strukturu jednog veoma opsirnog sadrzaja uspem da vam prikazem.

E, da!
Ja sam poznavala jednu javnu licnost koja je sada pokojna i ta licnost mi je u vise navrata dolazila u san da mi kaze okolnosti svoje smrti.
To bas nikome nisam pricala, te snove.
Ne bas tako davno ispostavilo se da mi je u snu sve tacno porucivala( ta licnost), ali...opet ja nisam imala tu moc da razresim misteriju.
Tako da, verujem, da umrli mogu da nam se obrate u nekim specificnim oblicima, situacijama, okolnostima. Samo je pitanje koliko smo mi sposobni njima da pomognemo. Ja ovom duhu koji mi je pricao o svojoj smrti u mom snu nisam nikako pomogla.

joj joj joj...kako sam se najezila...i zbog one zene iz bunara,i tog plavicastog coveka...jooooooooooj..sve onako kroz ledaj...hahaha...joj kako je neprijatno...uff...proslo je..dobro je...:D

ja nekad,nakon smrti nekog koga sam poznavala vidjam i dalje te ljude,kao da su i dalje zivi,obavljaju sta imaju...a nakon 40 dana od smrti...vise ih ne vidjam...tako sam komsiju jednog vidjala...bio je slogiran,i pre smrti je svaki dan setao polako po ulici...i nastavio je narednih 40 dana...i svaki dan se javljajo...a ja samo klimala glavom,da komsije nesto ne pomisle :D

joooj jezim se od ovih pricica.........
meni se jednom desilo u sred leta setam sa drugaricom i na putu stoji zena u crnoj debeloj bundi,a napolju +1000000000 nas dve je onako zacudjeno gledamo i pogledamo jedna drugu na sekundu,a zena za to vreme nestala........nema sanse da je skrenula negde ili tako nesto,niti je imala vremena,niti gde da ode......

Cairne dragi, veruj da ja ne volim sto imam te price. Vise verujem da se te price nekako same vezuju za poneke ljude. Tipa nesto kao neki afinitet ka necemu. Mozda neko ima vise veze sa tom sverom od nekog drugog... Jer, kako moja sestra, jos plus bliznakinja o tome nece da prica, a ja sam puna tih dozivljaja. I ona ima svoje garant, ali ih iz nekog razloga prozivljava sama sa sobom, a meni je lakse nekome kada ispricam.

E, da! Drustvo, ja vama nisam rekla jedan detalj iz mog detinjstva. Mozda je bitan.
Imala sam nezgodu, morali su da me operisu, totalna anestezija. Tokom opercije desila se klinicka smrt. Tako je pisalo u dr izvestaju. Medjutim, svi dr su izneli isti zakljucak da sam se vrlo brzo vratila iz klinicke smrti, cak i pre prve reanimacije!
Pazite, mozda to i nema neke veze, ali ja verujem da sveneobjasnjivo sto se desava meni jeste vezano za taj dogadjaj.
Tada sam imala 6 godina. I imam neka secanja za to vezana.

Losted, 'ajde ispricaj jos neku pricu ako imas. A ja znam da imas. Hoces?:)
Kate Dave, gde si ti?;) Sta ima kod tebe?:)
Cairne, a ti, sto te nema nesto da zvrljnes, verujem da kod tebe ima jos nekih neobicnih prica.
Hajde, pisite, molim vas, dajte mi svojim ili tudjim dozivljajima podrsku i opravdanje za moje, ALI !!! Iskljucivo ako je zaista tako bilo. Ne volim ljude koji izmisljaju. A i nije fer.
Izvinjavam se svima koji su iskreni, a morali su da procitaju moju ostru recenicu. Nije nikakav prekor u pitanju, nego molba, tj.apel na iskrene price.:)

Losted, 'ajde ispricaj jos neku pricu ako imas. A ja znam da imas. Hoces?:)
Kate Dave, gde si ti?;) Sta ima kod tebe?:)
Cairne, a ti, sto te nema nesto da zvrljnes, verujem da kod tebe ima jos nekih neobicnih prica.
Hajde, pisite, molim vas, dajte mi svojim ili tudjim dozivljajima podrsku i opravdanje za moje, ALI !!! Iskljucivo ako je zaista tako bilo. Ne volim ljude koji izmisljaju. A i nije fer.
Izvinjavam se svima koji su iskreni, a morali su da procitaju moju ostru recenicu. Nije nikakav prekor u pitanju, nego molba, tj.apel na iskrene price.:)

imam i ja dosta dozivljaja,ali nikako da se odlucim za neki,sve me nesto mrzi da kuckam duze stvari :)

sacu samo ukratko dve tri,da nasvrljam,u maloj sam zurbi...

sedimo drugarica i ja na keju...i lupamo gluposti,ja sam nesto pricala da obozavam dunav,ali ga se u isto vreme i plasim,i cujem nesto kao "pa imas i razloga"...ali sam kontala da je to on promrljala sebi u bradu nesto i da je nisam dobro razumela,a mrzelo me da je itam da ponovi...i onda smo uzele da pricamo o tipovima,njenom decku,mom decku..i tako tome...i cujem neki deciji kikot...pogledam pored sebe,a ono neko dete...6-7 godina...kikoce se,vidim stapice i pesak kroz nju,sedi pored mene i gleda me "price za velike"...i sedela je ona tako,i slusala...i sutala kamencice u vodu,i onda se samo odjednom ustala i rekla "idem ja kuci,mama ce se briniti"...ustade dete,i udje u dunav...

a jednom bas na samom keju sedela sam sa nekim drustvom,i bas sam gledala na mosti paznju mi je privukao par na mostu...stajali su zagrljini,i tako sam ja piljila u njih pa dobrih 15 min,i onda se devojka okrete i ode kao prema tvrdjavi,a on ostade tu gde jeste...i kad je devojka stigla skoro pred kraj mosta,decko je skocio...ja sam skocila,i vrisnula,i gledam...ali kad je stigao do vode,voda se nije pomerila,pa sam skontala da je on vec mrtav...malko mi laknulo...ali nije mi bilo svejedno..svi me gledali ko sa marsa da sam pala...jedino ne znam sta je sa devojkom bilo....

evo i mene.. Poz morska zvezdo... jaq nema sta da vam pisem HVALA BOGU NA TOME!!! Ali, se jezim kad slusam vas... Au, znate sta, ja sam vam po prirodi malo plasiljiva, ne daj Bože da mi se nekad nestzo desi, ne znam sta bih radila.... Ima neko savet, kako se ponasati u tim situacijama?... Znas kako, nije da ne verujem, ali mi malo cudno da je neko vidjao mrtve ljude svih 40 dana... Nemam pojma, kako ga drugi nisu vidjali, i nekako mi mnogo mirno napisano, kao da je to normalna stvar... Malo mi to ne zvuci bas istinito... Sorry... Au, Zvezdo, zvedzo.... stvarno imas doživljaje... ako nije tajna, koliko imas godina to te pitam zbog fakulteta, posto sam i ja mislila da upisem knjizevnost ali ne znam, sta mi preporucujes? Ono za bunar i zenu mi je brrrrrrrr

Bilo je to proslog leta.Bila sam u poseti sestri, u Krajovi, Rumunija. Te veceri je bilo malo vetrovito, spremala se oluja, pa smo resile da ostanemo u kuci. Razgovarale smo o svemu i svacemu i ne znam kako smo se dokopale ovog dogadjaja...
Naime, ispricala mi je pricu o cudnom dogadjaju koji je doziveo njen otac kada je bio nasih godina, mozda cak i mladji.Njegov ujak (ili stric; nisam sigurna jer u engl. se "uncle" koristi i za ujaka i za strica, a kako mi slabo ide rumunski moramo da pricamo na engl.) je bio vojni invalid, mada mislim da to nije vazno toliko za pricu, ali svejedno...Bili su to poslednji sati njegovog zivota i kako je to obicaj tamo, rodbina pocinje da se okuplja...bilo je par ljudi oko njegovog kreveta, kao i sestrin tata...I ujak je bio u delirijumu i neposredno pred smrt izjavio je: "Eno je tamo u uglu sobe...sedi....ne gledaj me...Bezi od mene, skloni se, skloni se...bla bla...Hoce da me posece, sklonite je!" i u tom trenutku je izdahnuo.
Izgleda providno ali u isti mah jezivo...Ja cisto sumnjam da bi me lagala u vezi toga jer je ona isto kao i njeni vrlo racionalna...al' opet ne znam...:confused:

Back