Vaš sledeći auto?

Тако нешто и ја размишљам. Само бих Рав4 2005 рестајлинг верзију дизел наравно. То је једини РАВ4 који ми је најлепши од свих. Вероватно тешко наћи добар примерак.

da tako nešto mada gledao bih tu oko 10 godina star.
možda i ove Škode imaju slična imena na q..

Davne 2006. godine sam vozio par puta moskviča po Beogradu.
I stvarno, kad uletim na Slaviju, svi beže i ustupaju mi prolaz :D
Tako je mene muž savetovao: "Mila, kada voziš veliki automobil svi ti se sklanjaju, a i ako ti neko svira samo pojačaj muziku, ništa se ne čuje.
A i ako ti nešto lupa ili škripi u kolima, opet pojačaj muziku, - ništa se ne čuje!"

Trenutno vozim auto od 200 konja, ako zanemarimo odrzavanje koje je preskupo auto je ok.... dobro moze da se cinculira pa da zameram da ima lako losa zadnja sedista nekomotna i nisu za neki dugi put.
Ali auto je ovako grom.
Razmisljam da uzmem sledece godine kad ovo ozenim neku Toyta Hilux pre svega jer je prostaraniji a i ne kosta odrzavanje.

Jednostavniji, manje delova, laksi (manja tezina, i time se lakse resavaju problemi koji nastaju vibracijama), pravi manju buku, manje zagadjuje...jeftiniji za napraviti i jeftiniji za odrzavati.
Бензинац једноставнији с мање дијелова? Ауууу...

Da li je konkretno bolji ili ne, to je vise stvar licne preferencije.
Ово је тачно, мада зависи и за шта се користи аутомобил.

Imam mlad auto koji mi ne pravi još probleme tako da za sada ne planiram zamenu. Budućnost? Možda neka Tojota hibrid, a možda i nešto drugo. Jedino je sigurno da neću više voziti dizela.

Šta znači hečbek?

Hatch (vrata/otvor) back (pozadi).
Tip karoserije automobila gde (teoretski) moze da se udje u prostor za putnike i na zadnja vrata (ona namenjena za prtljažnik), a nije klasican karavan. A nije, dakle, ni limuzina.

Honda Civic, Mazda 3, Toyota Auris, Golf, Reno Clio, Ford Fiesta, Opel Corsa - sve su to hečbek tipovi karoserija.

Back