Vaš sledeći auto?

Kako provaliti pri kupovini polovnog auta stanje motora i hoće li ulje gubiti motor?
95% ih prodaje sa vracenom kilometrazom.
Ako je uvoz iz Nemačke i drugih zemalja bez milion km nije nijedan.Sta god kupiš nahebes izuzev nov ako uzmes.

Kako provaliti pri kupovini polovnog auta stanje motora i hoće li ulje gubiti motor?
95% ih prodaje sa vracenom kilometrazom.
Ako je uvoz iz Nemačke i drugih zemalja bez milion km nije nijedan.Sta god kupiš nahebes izuzev nov ako uzmes.

Prvo, godina proizvodnje ne moze da se slaže. Ako je uvoz iz Nemacke, onda znaj da benzinac u Nemackoj prelazi 15-25K godisnje, a dizel 25-35K godisnje. Ovde izuzimam taksiste i druge profesionalce koji su uvek na tockovima.
Pa pomnozi i znaces realnu kilometrazu.
Drugo, manje vise se zna za polovnjake koji motor na koliko pokazuje koje probleme, pa u skladu sa dobijenom kilometrazom, vidi sam, raspitaj se.
I trece - ako vidis da je ispod haube motor opran - dalje od tog auta. To znaci da negde baca ulje i da ga je prodavac oprao da to sakrije. Motor ispod haube treba da bude suv i da se vidi da nije pran.

Kod mog sadasnjeg auta Tdi je motor suv ko barut a počeo mi piti ulje 4 dcl na 1000 km.
Ni to nije nuzno,ni cist iznutra,sve uglancaju pre prodaje.Ja verujem da i Nemačkoj dizeli predju i po 50.000 km godisnje i bas takvi su u prodaji kod nas.Evntualno mozda po Sloveniji da predju 40.000 km godisnje.I ono tipa 10 god gledam staru skodu super b nijedna nema 400.000 km sve to sredjeno na 200.000 km i svi se kunu.
90% ih vrate kilometrazu i u startu mi se ne kupuje jer ta auta vrede 1000 eur a prodaju ih za 5000 eur npr.
Pričam o normalnim vlasnicima.A tek auto placevi su masakr.Bas treba imati srecu.

Kod mog sadasnjeg auta Tdi je motor suv ko barut a počeo mi piti ulje 4 dcl na 1000 km.
Ni to nije nuzno,ni cist iznutra,sve uglancaju pre prodaje.Ja verujem da i Nemačkoj dizeli predju i po 50.000 km godisnje i bas takvi su u prodaji kod nas.Evntualno mozda po Sloveniji da predju 40.000 km godisnje.I ono tipa 10 god gledam staru skodu super b nijedna nema 400.000 km sve to sredjeno na 200.000 km i svi se kunu.
90% ih vrate kilometrazu i u startu mi se ne kupuje jer ta auta vrede 1000 eur a prodaju ih za 5000 eur npr.
Pričam o normalnim vlasnicima.A tek auto placevi su masakr.Bas treba imati srecu.
Meni cesto ljudi kazu "doteraj mi nesto iz Nemacke kad vec dolazis cesto".

Onda se ubijem da im objasnim da u Nemackoj uopste nema jeftinih a dobrih polovnjaka. Dobri polovnjaci, koje je stvarno "vozila baba do pijace", su bas skupi, jer i vrede, jbg.

Ja ne planiram, električnog sigurno neću, nikada to neće biti jeftino a rabljeni električni je mačak u vreci. Dizel isto 0 bodova , novih nema, a rabljenom dijela isto ne želim zbog mogućih dizelskih problema . Ni benzinci nisu daleko danas od naftaša, pa ne znam baš ni to. Ja sam miran zasada jer imam benzin/ plin iz 2022- e, i jednog benzinca iz 2000- e koji jos može malo poslužiti. Možda u narednih sljedećih 5 godina budem kupio kakvog poslovnog euro III be zinca, a nadam se i kupovini električnog skutera, romobil već imam

Kad bi se desilo da prodam Freemont verovatno bih ostavio ovu Toyotu Auris. Benzinjara 1,6 VVTi sa 132 ks.
IMG_20250201_170449.jpg

Meni cesto ljudi kazu "doteraj mi nesto iz Nemacke kad vec dolazis cesto".

Onda se ubijem da im objasnim da u Nemackoj uopste nema jeftinih a dobrih polovnjaka. Dobri polovnjaci, koje je stvarno "vozila baba do pijace", su bas skupi, jer i vrede, jbg.
Tacno tako.Auto sa 100.000 km realnih pređenih košta.
Jeftino je 600.000 km i još ruku u đžep za 1500 eur generalku da mu odradiš.

posto sam prosle godine uzeo nov auto, ima tek 15.000 km, tako da ne razmisljam za sada o novom.
kad bude presao 100-120.000 km (verovatno negde do 2030) tad cu videti sta ce biti aktuelno na trzistu.
pretpostavljam da cu tada e-auto kupiti... :think:

Back