VAŠ KRAJ

Inace se u Kosutnjaku nalazi i spomenik srpskim vojnicima poginulim u odbrani Beograda 1915, a podigli su ga Nemci. Na spomeniku pise:
"SPOMENIK SRPSKIM RATNICIMA JUNAČKI IZGINULIM BRANEĆI BEOGRAD U JESEN 1915. GODINE PODIGNUT JE PO NAREĐENjU KOMANDANTA NEMAČKE VOJSKE MARŠALA FON MAKENZENA KAO IZRAZ POŠTOVANjA HRABRIM PROTIVNICIMA.“

Mislim da je ovo jedinstveni spomenik u svetu, a opet cini mi se da malo ko zna za njega.

Mi to interno zovemo Nemacko groblje.
Za razliku od mesta ubistva Kneza Mihajla ovo se odrzava i vidljivo je sa ulice.

Nas su iz skole tu dovodili za neki praznik da polozimo vence :roll:

Nista,treba mi neko da potvrdi. Cena kvadrata u odnosu sa uslovima zivota - nebo i zemlja. Da li postoji jos negde u BG-u da se organizovano slavi 4. i 7. jul?

Ne vidim da su uslovi zivota ista gori u bloku 23 u odnosu na druge blokove ili neke druge delove grada.Cak naprotiv. Lokacija mu je dobra,koliko znam u njemu ima i osnovna skola , obdaniste , marketi,banka,posta,pekara.....na 5-20 minuta su mu Vero,buvljak,Merkator,TC Usce,Sava Centar.....dobro je povezan sa ostatkom grada sa linijama gradskog saobracaja,blizo mu je usce, ima i parkica i igralista za decu i njemu.........A sad sta se slavi u istom....ne slavi to blok...verovatno penzosi neki slave to....4.juli..dan borca........7.juli dan ustanka u Srbiji.

Poslednja izmena:
Ko to u bloku 23 slavi 4. i 7. jul?

Fosili,posto su oni vecina u bloku 23. Okupe se ispred maksija,postave binu i pevaju neke partizanske pesme i *****ju o slobodi i kojecemu.

Ne vidim da su uslovi zivota ista gori u bloku 23 u odnosu na druge blokove ili neke druge delove grada.Cak naprotiv. Lokacija mu je dobra,koliko znam u njemu ima i osnovna skola , obdaniste , marketi,banka,posta,pekara.....na 5-20 minuta su mu Vero,buvljak,Merkator,TC Usce,Sava Centar.....dobro je povezan sa ostatkom grada sa linijama gradskog saobracaja,blizo mu je usce, ima i parkica i igralista za decu i njemu.........A sad sta se slavi u istom....ne slavi to blok...verovatno penzosi neki slave to....4.juli..dan borca........7.juli dan ustanka u Srbiji.
Radi se o ljudima koji tu zive. Cuvena 4 solitera od po 20 spratova su stenare. 1000 penzionera,stotine narkomana i alkoholicara,stotine kuckara i par stotina pasa. Ima 2 obdanista ali to na blok od 10.000 ljudi je smesno. Doduse i nije jer dece i nema previse u bloku zato nema nijedan privatni vrtic niti igraonica. Ali zato ima preprodavaca sa kvantasa koji tu vise cele godine, pogodite zbog koga. To sto je dobro povezan samo vredi sto mozes lako da se izgubis iz njega. Parkic i igraliste za decu su okupljaliste za alkoholicare,kuckare i narkomane. Puni su stakla od razbijenih flasa i pseceg izmeta. Ulazi od tih zgrada sluze kao javni toaleti preprodavcima,ciganima i alkoholicarima koji se alkoholisu ispred zgrada. Poenta teme je da je jadno u sta se pretvaraju kvartovi i blokovi po BG-u.

Fosili,posto su oni vecina u bloku 23. Okupe se ispred maksija,postave binu i pevaju neke partizanske pesme i *****ju o slobodi i kojecemu.

Radi se o ljudima koji tu zive. Cuvena 4 solitera od po 20 spratova su stenare. 1000 penzionera,stotine narkomana i alkoholicara,stotine kuckara i par stotina pasa. Ima 2 obdanista ali to na blok od 10.000 ljudi je smesno. Doduse i nije jer dece i nema previse u bloku zato nema nijedan privatni vrtic niti igraonica. Ali zato ima preprodavaca sa kvantasa koji tu vise cele godine, pogodite zbog koga. To sto je dobro povezan samo vredi sto mozes lako da se izgubis iz njega. Parkic i igraliste za decu su okupljaliste za alkoholicare,kuckare i narkomane. Puni su stakla od razbijenih flasa i pseceg izmeta. Ulazi od tih zgrada sluze kao javni toaleti preprodavcima,ciganima i alkoholicarima koji se alkoholisu ispred zgrada. Poenta teme je da je jadno u sta se pretvaraju kvartovi i blokovi po BG-u.

Pa dobro sad ce ti gej parada u krugu dvojke pa ces moci i ti da dodjes do izrazaja.

A ovo drugo...pa to ti je opis svakog kraja u BG. Svaki je pun narkomana,penzionera( mada ne znam sta ti smetaju oni posto i ti ces jednog dana omatoriti osim ako ne planiras da se ubijes tamo negde oko 40-e ) .....pasa lutalica ima svuda cak taj 23.blok jos i nije toliko strasan po tom pitanju kakvih krajeva ima taj blok 23 je extra .......Ali verovatno te je neko odvalio od batina u tom bloku ili ti neko iz tog bloka skinuo ribu pa si kivan na isti.

A kvartovi BGD-a se pretvaraju u to sto se pretvaraju zbog kulture ljudi koji zive u u tom istom BGD a u kom je danas najmanje beogradjana.
Eto ja recimo na Vozdovcu bio danas ....kraj isto strokav,igraliste za decu skoro da i ne postoji,narkomana,alkoholicara...itd...koliko hoces.....parking mesto ne mozes da nadjes ni u ludilu....

Poslednja izmena:

Back