Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isla sam danas na konsutacije zbog VTO u Jevremovoj...zbog situacije sa covidom ne bi da pocinji da malo cekamo to su mi rekli i dali mi da pijem cyclo progynova tablete od 5 dana ciklusa i da se javim sestri i dobila sam vitamine tablete profertil...pa ne znam za ove profertil tablete citala sam da bas nisu pomogle pa imate li vi neko iskustvo.Hvala.

Isla sam danas na konsutacije zbog VTO u Jevremovoj...zbog situacije sa covidom ne bi da pocinji da malo cekamo to su mi rekli i dali mi da pijem cyclo progynova tablete od 5 dana ciklusa i da se javim sestri i dobila sam vitamine tablete profertil...pa ne znam za ove profertil tablete citala sam da bas nisu pomogle pa imate li vi neko iskustvo.Hvala.
I ja imam informaciju da nisu previše pomagale, ali mogu bar imunitet i organizam da jačaju.

Prvi put se javljam. Radila sam 8 embriotransfera od toga nekoliko biohemijskih i 2 spontana u 9.nedelji, ko je ovo prolazio zna koliko sam iscrpljena, ali borba se nastavlja 😊. Radila sam Era test, genetske analize embriona i sve je super, imam trombofiliji i inz. rezistenciju, sve ostalo rađeno je bilo ok. Znam da nema klinike koja može bilo šta da garantuje, sama sam zdravstveni radnik pa to najbolje znam, ali me interesuje vaši savjeti za Kliniku u Srbiji koja ima individualan pristup, posvećenost... Išla bih i vani, ali nam korona ne da, trenutno.

Prvi put se javljam. Radila sam 8 embriotransfera od toga nekoliko biohemijskih i 2 spontana u 9.nedelji, ko je ovo prolazio zna koliko sam iscrpljena, ali borba se nastavlja 😊. Radila sam Era test, genetske analize embriona i sve je super, imam trombofiliji i inz. rezistenciju, sve ostalo rađeno je bilo ok. Znam da nema klinike koja može bilo šta da garantuje, sama sam zdravstveni radnik pa to najbolje znam, ali me interesuje vaši savjeti za Kliniku u Srbiji koja ima individualan pristup, posvećenost... Išla bih i vani, ali nam korona ne da, trenutno.
Dallia, ako nije previše intimno pitanje, zašto radite ivf i koliko je tebi godina? :)
Pa da probam da ti dam neki konkretan odgovor.

Naravno da nije 😊, 40 godina, 4 godine sam u postupcima vantjelesne, a prije svega ovog mi se desila ekstrauterina i odstranjen mi je lijevi jajovod, a lijevi jajnika mi je dominantan i baš u funkciji, dok na desnom skoro ništa 😒 tako da prirodnim putem i uz stimulacije nije bilo uspjeha.

Prvo, mislim da treba da sačekaš da se smiri ovo ludilo oko korone. Veliki broj klinika u Srbiji ne radi zbog toga, takva im je preporuka data.
A za to vreme pokušavajte prirodnim putem.
S obzirom da trudnoće ne opstaju i ako se dešavaju, tebi treba neko ko će tebe sagledati u celini. Mislim da ti ne bi bila loša, u tom smislu Slovenija (dr Vlaisavljević), kao i Prag (s obzirom da ti se ipak embrion uspeva održati u tebi bar neko vreme). ;)

Slažem se, treba neko da me istraži :). Moja prva 3 transfera su baš kod prof Vlaisavljevića, divan je doktor ali sa mnom nije bio sretne ruke. Strah me je da odem negdje i slušam istu priču kako sam puna folikula, kako ne treba da brinem... Svako mijenja je klinike je novi početak, ali tako je kako je valjda će uspjeti neko da mi pronađe slabu tačku i ukloni... :klap:

Ja bila danas nestrpljiva posto mi poceli bolovi jajnika kao da cu da dobijem pa uradila testic 9 dan nakon transfera i negativan. Betu bi inace trebala raditi sutra.
Inace ovo mi je treci pokusaj.
Prvi bio 2018-te, 14.10-og radjena aspiracija dobijeno 5 jajnih celija od kojih se samo jedan razvio tako da transfer jednog embriona bio 17.10-og , nazalost beta 0,01. 😢
Drugi pokusaj bio ove godine u aprilu. 13.04.-og radjena aspiracija dobijeno 6 jajnih celija od kojih se 4 razvila u embrion. 16-tog radjen transfer 2 embriona, beta 10 dan ponovo 0.01😭
Nakon ovog neuspeha preporuka da se radi ERA. Koji re radjen u junu. Rezultat da je endometrij pre-receptivan. 🤔 Sto bi onda znacilo da bi embrione trebalo vracati pre 17 dana MC?!
Treci (sadasnji pokusaj) radjen 03.08 FET sa jednim embrionom (od preostala dva iz prethodnog postupka, no jedan je preziveo odmrzavanje) radjen na osnovu ERA testa sto je ispalo 11 dan MC.
Danas 9 dan kucni test negativan, bojim se da ni sutra beta nece biti pozitivna. 🥺

Nismo. Iskreno ne znam sta je to.
Danas sam imala nesto malo i braonkastog krvarenja sto je stalo za sada, i malo jace probadanje jajnika. Par dana me vec malo boluckao stonak no danas dosta jace.
Nadam se da necu prokrvariti.
Sve se nadam da jos ima nade da se zakaci.

ASA-at su anti-spermatocitna anti-tela koja se vezuju za delove spermatozoida i iako su spermatozoidi pokretni i adekvatnog izgleda i građe, ne mogu adekvatno da oplode jajnu ćeliju te se ne radi ni klasična ivf već poseban tip.
Ta analiza se radi kod nas na Torlaku pa ne bi bilo loše da je uradite. Možda je to razlog prethodnih neuspeha ivf-a.
Od uzoraka ti daješ krv, a partner krv i spermu.

Držim palčeve da ipak ovog puta bude uspeh. :)

ASA-at su anti-spermatocitna anti-tela koja se vezuju za delove spermatozoida i iako su spermatozoidi pokretni i adekvatnog izgleda i građe, ne mogu adekvatno da oplode jajnu ćeliju te se ne radi ni klasična ivf već poseban tip.
Ta analiza se radi kod nas na Torlaku pa ne bi bilo loše da je uradite. Možda je to razlog prethodnih neuspeha ivf-a.
Od uzoraka ti daješ krv, a partner krv i spermu.

Držim palčeve da ipak ovog puta bude uspeh. :)
Nazalost beta opet negativna, ponavljam je sutra no mislim da nista ni ovaj put.
A sto se spermatozoida tice kod partnera se uvek radi TESA i prvi put je imao sve nepokretne ali zive pa su rekli da to nije problem , da je oni pecnu sa necim i promrdaju. A kod drugog pokusaja je dobijao duze terapiju i bilo je par pokretnih i sa njima se i oplodjivale jajne celije.
Embriolog rekao da su embrioni odlicnog kvaliteta da su se lepo i uredno delili. No negde zapne ali ne znam gde?!
Sto se tice nepokretnih spermatozoida na prvi mah smo malo bili skepticni no licno poznajemo par koji su isto imali isti problem sa spermatozoidima i sada imaju 3 male decice. To su nam i prijatelji koji su nas i uputili na VTO

Nazalost beta opet negativna, ponavljam je sutra no mislim da nista ni ovaj put.
A sto se spermatozoida tice kod partnera se uvek radi TESA i prvi put je imao sve nepokretne ali zive pa su rekli da to nije problem , da je oni pecnu sa necim i promrdaju. A kod drugog pokusaja je dobijao duze terapiju i bilo je par pokretnih i sa njima se i oplodjivale jajne celije.
Embriolog rekao da su embrioni odlicnog kvaliteta da su se lepo i uredno delili. No negde zapne ali ne znam gde?!
Sto se tice nepokretnih spermatozoida na prvi mah smo malo bili skepticni no licno poznajemo par koji su isto imali isti problem sa spermatozoidima i sada imaju 3 male decice. To su nam i prijatelji koji su nas i uputili na VTO
Aha, vi imate ustvari konkretan problem sa njegovim spermatozoidima.
Onda zaboravi na ASA test. :)
Ništa, pauziraj malo. Nemoj svoj organizam da forsiraš previše. Biće bebac sigurno. ;)

Gde ste radili ivf?

Ne znam šta da ti kažem.
Nemam lično iskustvo sa tom problematikom ali sam solidno upućena u temu jer mi polje dijagnostike kojom se bavim diktira da znam dosta toga.
Recimo, neko moje iskustvo sa ginekolozima ovde je da ima mnogo otaljavanja posla (ne kažem za dr Crnogorac da otaljava, samo bih još malo prošarala i raspitala se, jer ipak kod nje imaš već treći promašaj).
Ja bih rađe išla u inostranstvo.
Slovenija- dr Vlaisavljević, on se baš bavi muškom neplodnošću. Prag, Beč...
Meni su moji urolozi pričali o tom prof. Vlaisavljeviću. KOliko znam, neko vreme je radio ovde u Jevremovoj.

Imam dve drugarice koje su kod njih uspešno odradile ivf i imaju muške blizančiće.
Kod jedne je bio problem muški sterilitet, kod druge nije postojao konkretan problem. Devet godina pokušavanja, oboje ispravni, ivf-om dobili dva dečaka i onda je sponatano ostala trudna već kad su ova dvojica imala oko godinu dana. Sad ima tri dečaka i muža. :eek::lol:

Prvi put se javljam. Danas mi je prvi put radjena punkcija u Nemackoj i od 3 folikula na uz uspeli su izvuci 5 folikula i to sa jajnom celijom. Sad smo na iglama cekajuci ICSI rezultate. Malo mi je cudno da ovde uopse od pocetka postupka nisu uzimali nikakve hormone. Da li se praktikuje uopste pracenje hormona tokom postupka? Pre 6 meseci su mi zadnji put uzeli krv radi ispitivanja i toliko. Sto se tice Srbije i bolnica i privatnih klinika koje su kao na glasu ...neljubaznost , bacene pare,godine i zivci. Zelim svima snage da proguramo sve 😘

Prvi put se javljam. Danas mi je prvi put radjena punkcija u Nemackoj i od 3 folikula na uz uspeli su izvuci 5 folikula i to sa jajnom celijom. Sad smo na iglama cekajuci ICSI rezultate. Malo mi je cudno da ovde uopse od pocetka postupka nisu uzimali nikakve hormone. Da li se praktikuje uopste pracenje hormona tokom postupka? Pre 6 meseci su mi zadnji put uzeli krv radi ispitivanja i toliko. Sto se tice Srbije i bolnica i privatnih klinika koje su kao na glasu ...neljubaznost , bacene pare,godine i zivci. Zelim svima snage da proguramo sve 😘
Углавном зналци не губе време на хормоне. Довољно је урадити ултра-звук чим се добије циклус и пребројати фоликуле и види се у ком је стању жена.
Хормони имају веома растегливе вредности, а чињеница је да без проблема остају у другом стању и жене код којих хормони као нису ок, а не остају оне којима су хормони ок. ;)
Срећно!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back