Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Damajante, nasla sam tvoj raniji post gde pise da ti je estrogen bio 280 pre aspiracije, a endometrijum tanak. To je bas cudno, odlican estrogen, a endometrijum nece da se zadeblja. Ne pada mi na pamet sta moze da bude uzrok tome.
Sad tek vidim ovo. Endo je istanjen-kao fizicka ozleda nakon dve kiretaze. Hormoni su mi odlicni ali dzaba nema sta da poraste.Ne reaguje ni na dodatak estrofema. Jednostavno je to to. Postoji neki promil nade da, s obzirom da je iako tanak ipak zdrav i da moze da se desi trudnoca...ali su bas male sanse. Mislim dr kaze da ta sansa i nije toliko mala ali ja iskreno nisam bas ubedjena u to. Moram, zbog svog mira, da pokusam sve sta mogu jos ovaj put i ev. jos jednom i to je to. Nakon toga nema svrhe...

Pokusavam da izbegnem uzimanje lekova, a ako ovo ne bude radilo onda cu svakako morati da radim stimulisani. Koliko sam stekla utisak kada se ivf radi preko rfzo, onda nema zamrzavanja, pa nema ni tog benefita, a jos mora i da se pravi pauza. Je l neko ko je radio ivf preko rfzo u privatnoj klinici zamrzao embrione?

Moze da se zamtzne i preko rfzo ako klinika ima tu mogucnost. Midlim da Front i Visegradska to ne rade, a Va sigurno radi inprivatnici, naravno.
Sto se tice uspesnosti kolrkcije, ja znam samo vas tri da pokudavaju i jednu zrnu sa drugog foruma kojoj je uspelo, ali je radila u Jevremovoj. Dr mi je rekla da istu sansu imaju svezi i zaledjeni embrioni, a na netu su statistike da malo vecu sansu imaju svezi, ali to nije dokazano jer se uvek prvo vracaju najkvalitetniji pa ne znaju da li je zbog toga.
Klompa, ja bih tebi preporucila da probas jedan stimulisan. Ja sam prosla kroz dve takve vto i nije nikakav problem sa hormonima. Jeste da mora pauza da se pravi, ali to nije strasno, a i nece ti ni trebati ;-). Ti mozes da dobijes veliki broj embriona i da budes mirna i za drugo i trece dete :-). Zao mi je zbog embriona koji se nije delio, znam kakv je osecaj, meni je tako propao ceo stimulisani postupak. Al idemo dalje, naci ce se neko resenje!

Ja sam otkrila nizak amh u 28 godina i niko mi nije dao objašnjenje, kazu eto desava se... Jedino sto su mi rekli da imam veće šanse prirodno jer ne mogu dovoljno jajnih celija da proizvedem za vto, ali nikada nisam ni prirodno ostala trudna tako da mi je vto sada najveca nada. Usput sam otkrila još neke probleme, treba da ponovim ogtt da vidim da li sam potpuno regulisala insulin. Malo mi je nezgodno jer moram da se ugojim i da pazim na ishranu u isto vreme. Ako mi ne bude dobar nalaz ni sada, moracu kod nekog nutricioniste. Sredite obavezno secer jer utice na kvalitet jajnih celija i implantaciju. I naravno, tsh i trombofilije.

Jel moguće da ogtt, tj.insulin utiče na implantaciju? Na kvalitet to znam i na broj..j.celija.. ja sam isla preko rfzo u Jevremovu kod dr. Stankovic, i nije mi uspelo. On mi je rekao da ne pijem za malo povišen insulin nista, da je to glupost. Imam tri zamrznute jajne celije u Jevremovoj koje sam platila iz svog džepa.

- - - - - - - - - -

Tri jajne celije, 60 hiljada..

Klompa eh bas bzvz...ali nema veze..idemo dalje.
Ima li kod tebe veze sa kog je jajnika jc?
11 dc je bila oko 18..hmhm na to treba obratiti paznju..kao da je vec tada folikul bio velik za taj dc..tako i kod mene ako brzo raste kao da onda nije ok tj ne podeli se lepo..
Jesi li platila aspiraciju odmah i koliko jer bas me interesuje cena ono jel 47700 ili 50000 bas da vidim jel zezaju nesto sa tim cenama..
Ajde da se klompa malo pozabavimo rastom tih folikula i dana ciklusa jer kao da je tu kvaka da jc bude super i da se deli.
Meni izgleda sto kasnije se radi aspiracija to se dobije bolji embrion...tj jajna celija..
Prvi embrion mi je izgleda bio ekstra prosli decembar a aspiracija bila 15dc.
Tada sam isla i na akumpunktiru u KC Vojvodine koja nije bila skupa (8000)deset tretmana za stimulaciju jajnika a pre toga bila na ciklopreginovi jel mi dr Kopitovic tako rekla....ona je obozava a vidis u Ge je bas ne daju.Samo eto nzm da li je taj osmoceliski kao sa slike dobijen tad ili posle jer sam dobila samo sliku ali ne i datume kad je koji dobijen,samo pretpostavljm.Ali gledacu da to kod njih istrazim u mom dosijeu mora da imaju.
I e2 koji je eto bio 250 kod tebe Klompa bas me sad skroz zbunio...
Valjda se ne igraju sa nasim jc tek tako...i parama.Ipak treba biti obazriv.
Eto i to za insulin sto New York123 kaze me isto zbunilo jer sam mislila da on utice na kvalitet jc i implantaciju a i dr mi tako rekla....ko ce ga znati?
Joooj a ja dobila da idem na Kop pa skoro besplatno i volim da skijam..samo da me aspiracija ne zadesi tad nzm sta da radim ...?to je 23 dec. a ja ocekujem ciklus za 7 dana od danas ...pa sad bas ce biti gusto ali videcu...
New York de de sta to rece 3 embriona 60000 u jevremovoj...?jel to kolekcija nisam bas skontala?

Libra, ima smisli tvoja teorija. Sto bi rekli "sto je brzo to je kuso". Znaci, dobar ciklus je kada folikul i e2 kasnije rastu.

Stvarno su se ovaj ciklus stvari odvijale brze nego obicno. Ova jc je bila sa levog jajnika, prosla uspesna sa desnog. Oduvek sam imala utisak da je taj desni bolji, a da levi samo zbog simetrije postoji :-). Levi jajnik ce me nadam se u buducnosti demantovati :-).

Uspesan ciklus:
12 dan hcg, folikul 15.6, e2 bio 150, desni jajnik, 14 dan aspiracija, nakon hcg dosta cervikalne sluzi

Neuspesan ciklus:
12 dan hcg, folikul 18.6, e2 240, levi jajnik, 14 dan aspiracija, cervikalne sluzi je bilo dosta pre hcg, posle nije.

Meni deluje da je ovog puta bila previse zrela jc. Ne znam da li na osnovu izgleda jc mogu da znaju da li je bila previse zrela.

I to sa insulinom je bas cudno.

Lepo se provedi na Kopu. Zelim ti sneg i uspesnan ciklus :-)

Klopma a sta je hcg?
Meni gledaju samo e2
Dada to cemo prostudirati..mozda je i kasno odradjena aspiracija pa je jc bila prezrela...to treba ispitati ali da li ce reci jel to je onda njihova greska..
Jelena divan broj jc ...odlicno ...pisi posle et.

- - - - - - - - - -

Klompa hoces ici preko fonda ...?
Imas tri puta...a ti damajante?...pogotovo sto neki gradovi daju do 45 god

Hcg je isto sto pregnyl, tj glavni sastojak pregnyla i slicnih lekova . Organizam hcg (hormon trudnoce) posmatra isto kao lh, tj pod njegovim dejstvom folikul sazreva (jc se odvaja od zida folikula) i na kraju puca folikul.
Ne mogu njih da krivim jer nisam mogla ranije da odem zbog rezultata brisa. Bris sam radila 9 dana, 11 su stigli rezlultati i odmah tog dana otisla u Ge i uvece primila Pregnyl. Ali je svakako nauk za sledece cikluse.

Moguce da Pregnyl ubrzava sazrevanja, pa je to uzrok neuspeha.

Zavrsicu sa kolekcijom, iako silni meseci prodjose. U junu dobili folikul, u avgustu Ge na odmoru, posle neregularan bris, sve u svemu u najboljem slucaju u februaru et.

Nakon toga cu videti sta cu. Svakako necu raditi o trosku rfzo, bez mogucnosti zamrzavanja.

Pa ja mislim da moze da se zamrzava...o trosku rfzz ....samo oni finansiraju stimulisane cikluse ali malo uzeti necega da se podpomogne sto da ne...a sad mi je jasno za hcg.Znam da je to beta hcg ali nisam eto povezala.
Treba ispitati i to za pregnil i orgalutran nzm da li se bas tako zove.U Betaniji su to davali kao stop ...mozda jer je skuplji a kad drzava finansira sta ih briga.
A pregnil uvek u Ge daju tj ja sama kupim u Irisu jer je duplo jeftiniji.
Ali sad ako je nestasica nzm.

Pa mozda je zaista caka u Pregnilu? Od 4 aspiracije u 3 je sve bilo ok. Jedini put kada se nije dobro podelila je bilo kada sam primila pregnil. Ali i taj ciklus je folikul bio veci tj brue je rastao. Ne znam sta da mislim.
Sve asp radjene su mi 12 tog dana ciklusa. Folikul oko 16-17 mm...

Tvoje je pitanje da li Biljana Arsic radi "Natural cycle FET" ili "Medicated FET". Odgovor ne znam, ali sam citala da oba postupka imaju slicne verovatnoce. Zanemarljivo je bolji procenat za "Natural cycle FET". Uostalom, sto ne porazgovaras sa njom, mozda je voljna da radi na nacin na koji ti zelis. Na koji nacin bi ti volela da radis FET?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back