Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Damajante na odgovoru. Svakako cu pauzirati par ciklusa kako bi se organizam vratio u normalu. Krvarenje je posledica niskog progesterona, zbog toga sam ga merila. I menstruacija je posledica pada progesterona. Progesteron raste u luteinskoj fazi (posle ovulacije) i dostize maksimum 21dc (ili 7 dana nakon ovulacije). I porast temperature je posledica rasta progesterona. Meni je u normalnom ciklusu bio 17ng/mL, dok je ovog ciklusa 5ng/mL(isti dan, ista merna jedinica). Planirala sam da radim transfer jednog zamrznutog i jednog svezeg embriona. Sada ne znam sta da radim jer mi aspiracija izgleda razdesi hormone. I ne brine mene toliko progesteron (jer cu njega piti), vec sta se jos poremetilo. Sa druge strane svezi 3dnevni embrioni imaju bolju statistiku. Malo sam se raspisala ovih dana..nekom mozda moji postovi posluze. I tebi zelim crtice i bete!

Poslednja izmena:
Cestitam brano a i tebi klompaupoljulala na celijici.Jesi li zadovoljna.Ja u poslu pa nikad da se javim.
Ciklusi mi pobrljavili od feta.Znaci prosli kasnio 10 dana a ovaj poranio isto toliko i vec sesti dan ide nraonkasto a sad i crvenkasto ali po malo..i cike tek tek osetljive ali ceo mesec.Nzm mozda uradim i test.Ge jos nisam posetila bas zbog brljavljenja.Klompo jel bolela aspiracija?
Ljubim vas

Mene aspiracija nije bolela, sam ubod nisam ni osetila, osetila samo dok je pokusavala da jajnik namesti tako da moze da pridje folikulu. I to nije bio bol, vec grcenje slicno menstrualnim bolovima. Ceo postupak aspiracije ne traje duze od 10-15 min, dok taj tzv bol ne duze od 3min. Hsg bez anestezije vise boli, ali i to se moze opisati kao menstrualni bolovi, i ne traje duze od 10min.
Srecni smo zbog dobijenog embriona, i zbog toga sto je ivf (nije morao icsi). Odustala samo od svezeg embriona, radicu transfer 2 zamrznuta. Plan je da ovaj mesec radimo na jos jednom embrionu, u avgustu pauziram, pa fet radim u septembru.
A kao i tebi, sve zavisi da li ce ciklusi biti normalni. Pozdrav!

Cao drage, opet ja. U velikom sam rebusu, ponudjeno mi je od mog doktora da radim tranqilite u 12 nedelji i cena je 650€ salje se krv za zenevu, da li ste cule za tu analizu
Ili da idem normalnim tokpm dabl test, pa i. Amnocintezu ako treba kpja navodno nosi rizik od 50% za pobacaj. Sta bi sze vi uradile, da li bo priszale da vam bafe plodovu vodu, ili bi dale tih 650€?

Cao drage, opet ja. U velikom sam rebusu, ponudjeno mi je od mog doktora da radim tranqilite u 12 nedelji i cena je 650€ salje se krv za zenevu, da li ste cule za tu analizu
Ili da idem normalnim tokpm dabl test, pa i. Amnocintezu ako treba kpja navodno nosi rizik od 50% za pobacaj. Sta bi sze vi uradile, da li bo priszale da vam bafe plodovu vodu, ili bi dale tih 650€?
Ima li neki razlog, zasto ti je to nudjeno pre dabl ili tripl testa? Ako su oni dobri, nema razloga (ne racunajuci onaj deo sa godinama, ako si 81. godiste bice malo losiji taj rezultat).

Pozdrav, da li je neko radio vantelesnu oplodnju u Mariboru, zanima me koliko se vremenski ceka na postupak.... Unapred zahvalna...

Julija, radila sam ja.Na prve konsultacije išla u maju 2014-e i u septembru počela postupak.

- - - - - - - - - -

Drage moje danas smo culi i videli jedno malo srce. Sve je ok. Poljubac od nas dvoje

Čestitam! :)

Da vas izvestim o desavanjima ovog meseca..6dc je folikul bio 27mm, dok je proslog meseca 12dc bio 15.6mm. Danas radjena aspiracija i "dzin" je bio bez jajne celije.

Bouze koliko folikul :eek:, a ser.onja mogao je bar 2 jc da ima. Biće sledeći mesec, ebes ga. Samo strpljenje. Ja ga vežbam svaki mesec.

Meni predlažu aplikaciju nehromonsle spirale 3-6 meseci, kako bi pokušali da na taj način zadebljemo endo. Ništa mi nije jasno i baš se mislim šta da radim. Spirala neće ometati prikupljanje embriona, ne utiče na ovulaciju.
tako da sam sada u razmatranju. Da li ili ne. U principu skupljam embrione to mi je ok, ali nešto mi više muka da me mrcavre. jel ima neko, ili neko ko zna nekog da zna nekog :lol: da siprala pomaže kod endometrijuma?

I ja sam se nadala da je taj folikul bio kucica za 2 jc. Do danas nisam bila sigurna da je to moguce. Kaze dr da je moguce i u tom slucaju su jc genetski razlicite tj bili bi dvojajcani blizanci. A kolika ti obicno bude debljina endometrijuma na dan kada primas Pregnyl? A E2 tog dana? Meni je oba puta E2 bio oko 150pg/ml, a endometrijum 7mm. S tim sto meni daju trigger cim E2 poraste (sa 80 na 150 u toku jednog dana) pa endometrijum i ne stigne da poraste jer je kratko izlozen dejstvu E2. Verujem da je endometrijum bolji kada spontano ovuliram. Devojci kojoj su radili aspiraciju je E2 bio preko 200, pa mi nije jasno kako odredjuju vreme davanja Pregnyla.

I ja sam se nadala da je taj folikul bio kucica za 2 jc. Do danas nisam bila sigurna da je to moguce. Kaze dr da je moguce i u tom slucaju su jc genetski razlicite tj bili bi dvojajcani blizanci. A kolika ti obicno bude debljina endometrijuma na dan kada primas Pregnyl? A E2 tog dana? Meni je oba puta E2 bio oko 150pg/ml, a endometrijum 7mm. S tim sto meni daju trigger cim E2 poraste (sa 80 na 150 u toku jednog dana) pa endometrijum i ne stigne da poraste jer je kratko izlozen dejstvu E2. Verujem da je endometrijum bolji kada spontano ovuliram. Devojci kojoj su radili aspiraciju je E2 bio preko 200, pa mi nije jasno kako odredjuju vreme davanja Pregnyla.

Endo mi je nakon 2 kiretaže jako tanak, od 3,5-5 mm, uz estofem dogura do 6mm. Estradiol mi je bio poslednji put 280 pg/ml tj 1029 pmol/l (vadim krv na dan kada mi je poslednji UZV tog praćenja foikula, ne vadim na dan kada primam stop pa ni ne znam). Uporede uzv i nalaz krvi i kažu mi stop primas tad i tad - obicno to bude za nekih 12 h od tog pregleda..i imam zrelu jc...nemam pojma kako znaju....Šta je to tigger?

Endo mi je nakon 2 kiretaže jako tanak, od 3,5-5 mm, uz estofem dogura do 6mm. Estradiol mi je bio poslednji put 280 pg/ml tj 1029 pmol/l (vadim krv na dan kada mi je poslednji UZV tog praćenja foikula, ne vadim na dan kada primam stop pa ni ne znam). Uporede uzv i nalaz krvi i kažu mi stop primas tad i tad - obicno to bude za nekih 12 h od tog pregleda..i imam zrelu jc...nemam pojma kako znaju....Šta je to tigger?

Trigger shot je isto sto i hcg injekcija tj Pregnyl. A je l ti troslojan endometrijum? Mislim da je to isto bitno.

Pozdrav svima!!! Javljam se posle jedne duže pauze ali to ne znači da nisam pratila vaše postove. Prvo da svima poželim puno uspeha i sreće prvenstveno!!! Iza sebe imam jednu neuspešnu VTO i trenutno sam u prikupljanju papira za sledeću. Nisam baš u toku ali sam dobila informaciju da su uključili i privatne klinike pa me zanima da li mi neko može reći nešto detaljnije. Hvala unapred

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back