Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
11 БЛИЗАНАЦА!

После вишегодишњих неуспешних покушаја супружници су се одлучили за вантелесну оплодњу. Резултат – 11 живих и здравих беба! Следеће чудо над чудима је да су свих 11 беба – истог пола! Не наводим га, јер кад се после вишегодишњих неуспешних покушаја добије макар и једна беба онда је бесмислено размишљати о таквим стварима. Чуди ме да они који су код нас објавили ову вест нису навели у којој земљи и граду се ово догодило. Лица здравственог особља и пацијената у ходнику ми „наговештавају“ да би то могло бити у Индији или Пакистану, али то је у оваквом случају безначајно. Временски размак између рођења прве и једанаесте бебе је само 37 минута! „Фудбалском тиму“ се изгледа баш журило! Све се завршило на најбољи и најлепши начин.

Све честитке мајци, баш није забушавала! Нека је бебицама срећно и дуговечно!

Шта кажу људи из струке, познаваоци ове праксе? Да ли је ово можда светски рекорд у броју близанаца? Колика би могла (оријентирно) бити тежина ових беба? Да ли је будућа мајка у другој половини трудноће уопште могла (и смела!) да хода, да се креће?

Dugo citam o ovaj forum,puno korisnih informacija sam saznala i na tome puno hvala....svima.Imam pitanje,pa ako neko zna,vezano za sufinansiranje vto od pokrajine vojvodine.Znam da je zsuki o tome pisala.Mi smo podneli sve papire pre mesec dana,ne znam koliko se ceka odgovor

Cao, nova sam ovde. Sad sam procitala dosta toga i videla koliko me znam. Prekljuce su mi radili aspiraciju i rekli su mi da 7 dana moram da mirujem. Pijem orgametril 2×1 14 dana. Danas sam primetila kad se obrisem da je malo rozikasto pa bi volela da mi kazete nesto o tome. Hvala unapred

Rozikasto je normalno nakon aspiracije, pa nema razloga za brigu. Kada se radi aspiracije iglom probijaju zid vagine kako bi dosli do jajnika. Rozikasto je posledica zarastanja mesta uboda. Nisam mirovala, ponasala sam se uobicajeno, s tim sto sam ja radila u prirodnom ciklusu pa je bilo najvise 2 folikula.

Hvala puno. Meni su rekli apsolutno mirovanje pa se zbog toga u pridrzavam. A evo tek danas posle 5 dana me manje boli.
Inace receno mi je da ce mi transfer raditi odprilike u decembru. Nekim zena je radjeno odmah posle dva dana. Kad budem dobila ciklus idem na kontrolu pa cu saznati vise.

Moja prepiruka je Leskovac Spebo klinika. Evo moj momak polako raste, peti mesec sam, iz drugog pokusaja zamrznutim embrionima i prvi put isto sam u spebu radila, ali nije uspelo, prva u frbruaru ove godine druga odmah treci ciklus posle, samo sam ja radila o svom trosku, a znam da su od maja piceli da rade i preko drzave. Srecno draga.

Žene gde ste? Zatišje neko.
Ubacili su mi spiralu pre 20 tak dana (zbog endometrijuma) ciklus mi je bio extra - kad kazem extra mislim da je trajao 5 dana sto je za mene neverovatno. Sutra idem na kontrolu. Ako bude folikul ovaj mesec ćemo da ga vadimo. Prošli sam imala super folikul ali nismo mogli da isfinansiramo...
Šta ima novo kod vas? Libra i ostale devojke?

Brano ljubim te u stomačić.

I to placanje u Ge mi nije jasno...ja sam platila tj grad sve 215000...s tim da sam u prvoj aspiraciji imala i jedan folikul koji si izvadili a radjena je i ujedno histeroskopija to jest aspiracija u sklopu histeroskopije i to sam platila 48000 ja licno ali mislim da je to cena samo za histero...ali izbadjen je i folikul.Posle toga jos dve aspiracije i sve je izaslo 215000.
Damajate i Klompaupoljulala cekam lepe vesti od vas...kolki vam je amh....?

Nemam pojma kako računaju u Ge ali mi se više sviđa njihova matematike. U Jev placas svaki uzv 4500 stim da ti taj novac odbijaju ukoliko radiš aspiraciju u tom ciklusu, ako ne nikom ništa. Ne secam se tacno u dinar ali aspir je oko 110 plus zamrzavanje oko 30+. Histero posebno, sve se odvojeno plaća...Da su pazljivi, ljubazni, prilagodljivi to stoji ali verujem da je svuda takvo osoblje...

Ja amh nisam vadila od aprila, tada je bio 0.96. Desni jajnik mi je bio uspavan godinama a prosli put na njemu fol 17 mm...Realno svaki mesec imam dobar folikul na levom ali ne mogu finansiski da iznesem, pa onda kalkulisemo da li ćemo ili ne...jedan mesec prehlada ajd da ne rizikujemo, sledeci ajd malo na odmor, pa ovo -ono...stoji mi to nad glavom da prikupimo jos jedan al imam fore ionako et necu pre januara...a sutra cu videti da li ovaj mesec da radim aspir....
Koliko tebi Amh? I u kojoj si fazi dokle ste stigli, sta je plan?@ libra

Imamo još 1 zamrzniti, sasvim nenadano.

libra - amh varira nemoj da te to brine (ako te brine, nadam se da ne). ideš na prirodnjake i gotovo. Pa će uspeti.
Pijem proxeed woman - ne znam da li ima neke veze, cenim da bih svakako imala po 1 jc svaki mesec i bez toga.
Ali ima lep ukus pomorandže može da se popije (nije kao maka koju sam jednom probala i nikad više makar ostala trudna samo od make), sadrži razne neke vitamine, pije se kesica dnevno, kutija 30 kesica, cesto je ima na akciji 2 kutije po ceni jedne oko 4900.....mislim da ne može da škodi...

Ima li neka od vas vise od 45 godina. Ja imam 48 i razmisljam da pokusam da dobijem bebicu. Frka mi.znam da sam matora.aliiii bih volela
Gago pa ako želiš pokušaj. Mnogo je tu faktora koji utiču na takvu odluku. I to mozes samo ti da odlučiš. Mislim da u Pragu rade donaciju jc do 49 god sto će reći da žene idu i sa 48 na vto nije bas da bi bila usamljeni slučaj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back