Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zene moje, kakva iskustva imate sa glikemijama i insulinemijama?
Ja sam radila juče i nalazi su sledeći:
Glukoza natašte: 5,3
Glukoza 2 sata nakon jela: 5,0.

Insulin natašte: 10,43
Insulin 2 sata nakon jela: 43,60. Moj endokrinolog kaže da mi je insulin ok i da mogu na kriotransfer. Šta vi mislite? Nekako se javlja crvić sumnje..... :think: Inače, sudeći po nalazima hormona (od prije 6 mjeseci) nemam ni PCOS niti je koji hormon bio zabrinjavajući....

Sve vas ljubim i navijam za Zsuki za njen UZ sutra :)

Kakve su ref vrednosti? Za insulin mislim. Obično se kod IR javlja da je glukoza nakon jela manja nego našte .

Natašte je na sredini referentnih vrijednosti, a referentne vrijednosti za 120 minuta ne pišu u nalazu ni za insulin ni za glukozu. Sve bi bilo lakše kada bi pisale referentne vrijednosti, a ovako svaki doktor tumači drugačije....... Ja sam nešto čitala da piše da i insulin i glukoza nakon 120 minuta treba da se vrate približno vrijednosti koja je bila natašte, a to se rijetno kome dogodi :D

Ne znam, nisam pametna......

mr razmišljam o tebi od juče... nisu ti rezultati toliko loši, ali bih ja ipak možda uradila opet. ja i sa približnim rez kao tvoji pijem metformin i baš pazim na ishranu. ne znam koliko je insulin "bitan" za kriotransfer, znam da može da pokarambusi ostale hormone. mnogi lekari ne smatraju insulinsku rezistenciju velikim problemom, neki ga čak ni ne prizjanu, kažu ma to je metabolički problem...
recimo ja kad sam sredila IR, ostala trudna prirodno...sad kad sam prešla na paleolitsku ishranu, proradio mi levi jajnik, oslabila 8-9 kg, insulin mi je školski.
ne bih da te plašim, ali ne škodi odraditi opet. i mođda ne bih pojela red čokolade :) nego ono što obično doručkuješ, plus može kafa. :)

ljubim te.

mr razmišljam o tebi od juče... nisu ti rezultati toliko loši, ali bih ja ipak možda uradila opet. ja i sa približnim rez kao tvoji pijem metformin i baš pazim na ishranu. ne znam koliko je insulin "bitan" za kriotransfer, znam da može da pokarambusi ostale hormone. mnogi lekari ne smatraju insulinsku rezistenciju velikim problemom, neki ga čak ni ne prizjanu, kažu ma to je metabolički problem...
recimo ja kad sam sredila IR, ostala trudna prirodno...sad kad sam prešla na paleolitsku ishranu, proradio mi levi jajnik, oslabila 8-9 kg, insulin mi je školski.
ne bih da te plašim, ali ne škodi odraditi opet. i mođda ne bih pojela red čokolade :) nego ono što obično doručkuješ, plus može kafa. :)

ljubim te.

Hvala na brizi mila :) Ne znam sta da radim, ako endokrinolog kaze da je u redu, a on mi sredjuje i stitnu i zna da idem na vto, kako da mu kazem da mislim da to nije ok nalaz?....
Jako mi je drago zbog tvojih "jaja" :) Boze, uskoro cemo iscekivati tvoju betu kao ozebli sunce :) :) :)

zsuki, kada ideš na drugi uz? ja nešto umislila da ideš danas :D
pitala sam i mog porodičnog doktora (internista) za rezultate insulina, on kaže da je to sasvim ok nalaz...... ko će ga znati više.... jedino mi preostaje da ganjam drugog endokrinologa :/
javljaj nam novosti. ima li još ko da se bocka? nešto sam pogubila konce, al slabo nešto ima aktivnosti u zadnje vrijeme.

i da! ja poslala mail u maribor da se prijavim za kriotransfer, konačno! :D
skenirala sve nalaze koje sam uradila u međuvremenu i poslala im, sad čekam da mi jave šta dalje :)
uh, tačno me strah i da otvorim mail kada dođe :eek:

Da danas sam bila. Provela celo pre podne u Betaniji. grr, otišla u 6.45 pa čekala do 11. Sutra još jedan uz. Verovatno i stop inekcija a u četvrtak aspiracija. joj.
A za insulin ne brini, ako dva lekara kažu da je ok, onda ja valjda dobro mamu mu. Ljubim i pišem sutra.

Moze li mi neko reci, da li se u socijalno na overu nosi samo uput od dr. ili je potrebno imati sve nalaze?
Ja cu imati nalaze do kraja meseca, a mislila sam mozda da vec sutra odem po taj uput i odnesem ga (jedna devojka mi je tako preporucila jer kaze da se i to ceka nekih mesec dana)
Djak prvak sam pa ne znam sta i kako

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back