Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je isto u ng/ml.Bebca poceli da pravimo sa 32 sad imam 36...pa se ubrzo desila biohemiska,pa pretrage...sve kao ok.Kad sam otisla na odeljenje steriliteta dali mi da uradim hormone i onda otkrijemo da je amh 0,59 i fsh 8,5 i lh 1,5.To je bio oktobar predprosle godine.Odmah skupila papire za 1 vto i jula mi radili,kratka sema ,blaga i dobili dva embriona super kvaliteta .Beta mi je bila 14 pa 19 ...znaci biohemiska.Posto znam da se dugo ceka odmah krenem u prikupljanje papira za drugu i opet radila hormone eto 3 meseca posle vto kad hormoni uzas fsh 12,5 a amh 0,22:eek:.Trk kod Kopitovicke i ona rece ok pa nije tako strasno ipak ste dobro reagovali na blagu semu,predajte papire za drugu vto.Posto sam bila sigurna da necu proci komisiju.Tu se malo smirim i sleseci mesec posle tih groznih rezultata hormona ja ostanem prirodno trudna..budala cekala 10 dana da dodje vestica i radila test 10 dan i ono dve crtice kao kuca.Medjutim za dva tri dana pocne krvuckanje .ja brzo krenem sa utrogestanima i odem kod lekara .E to sam sve trebala ranije....i kao vidi se tackica u materici pa da sacekamo i strogo mirovanje.Medjutim krvuckanje se pojaca da bi kad sam otisla kod dr vadila betu i ona je iznosila 48...I tako da sam za dva dana dobila bas vesticu i konstatovanu biohemisku.:rtfm:.Nisam vise vadila hormone bas zbog stresica i sad cekam 2 vto i nadam se prirodnoj trudnoci i te kako.Osecam ovulacije ,vestica dodje manje vise na 28 dana....Od suplemenate pijem q10,vitamin d,omega3....Dr Kopitovic rekla i dhea ako je stvarno amh toliki i fsh medjutim ja nisam ponovila hormone iz straha.Vidim dr Kopitovic je malo nepoverljiva u labaratorije...kaze da veruje samo medlabu u ns i kcv u ns.Ona je divna bas me smirila i nije pravila paniku.Taj amh je jos diskutabilan nzm sta da kazem..meni je mali posle vto a i pre toga nije bio sjajan ali on ne opada svima bas tako rapidno.Nekom se godinama poilako smanjuje za 0,00001 nzm sto je meni teko opao,mada njoj bio sumljiv taj poslednji nalaz.Mislim da brojke u medicini nisu 2plus 2 i da se ne treba vezivati bes tako za rezultate i svaki organizam je svoja prica.NADAM se jako i kazem valda ce i nas Bog pogledati kao i vas drage devojke.To je moja prica ukratko pa se pisemo.:heart:.Inace devojke koje nisu radile vto da ih ohrabrim da nije nista strasno..

Taj amh je jos diskutabilan nzm sta da kazem..meni je mali posle vto a i pre toga nije bio sjajan ali on ne opada svima bas tako rapidno.Nekom se godinama poilako smanjuje za 0,00001 nzm sto je meni teko opao,mada njoj bio sumljiv taj poslednji nalaz.Mislim da brojke u medicini nisu 2plus 2 i da se ne treba vezivati bes tako za rezultate i svaki organizam je svoja prica.NADAM se jako i kazem valda ce i nas Bog pogledati kao i vas drage devojke.To je moja prica ukratko pa se pisemo.:heart:.Inace devojke koje nisu radile vto da ih ohrabrim da nije nista strasno..

Moj Amh je pred VTO prošle godine iznosio 2,851 ng/ml (26 godina), što i nije baš sjajno....... Uz dugi protokol dobila 11 zrelih jajnih ćelija.
Ima li neko iskustva sa kratkim ciklusima? Do prije VTO su mi bili na 26/27 dana, a sada su se skratili na 24/25 dana. Da li to znači da mi je skraćena lutealna faza i manje ima vremena za implantaciju i lučenje žutog tijela?

Izvinite na greskama u pisanju malo sam zurila.Mr kazi mi kakvu si terapiju imala na vto,tj koliko si ampula i kojih primila?Mozda sad organizam nadoknadjuje i sam dolazi u balans posle vto...hormoni se uzburkali pa ti se se sad ciklus skratio.Ko ima skracen ciklus valjda mu je ovulacija kasnije posle 14 dc.Jel osecas svoje ovulacije u vidu probadanja,bola....pumpanja jajnika i sl?

- - - - - - - - - -

Sto mislis da tvoj amh nije sjajan....pogledaj tablicu po njemu je optimalan;)

Izvinite na greskama u pisanju malo sam zurila.Mr kazi mi kakvu si terapiju imala na vto,tj koliko si ampula i kojih primila?Mozda sad organizam nadoknadjuje i sam dolazi u balans posle vto...hormoni se uzburkali pa ti se se sad ciklus skratio.Ko ima skracen ciklus valjda mu je ovulacija kasnije posle 14 dc.Jel osecas svoje ovulacije u vidu probadanja,bola....pumpanja jajnika i sl?

- - - - - - - - - -

Sto mislis da tvoj amh nije sjajan....pogledaj tablicu po njemu je optimalan;)

Libra, terapiju ću ti tačnu napisati kada dođem kući i uzmem otpusno pismo, nećeš vjerovati ali već sam zaboravila koliko sam čega primila :D Uglavnom, Gonal F u penu (mislim najmanja doza), Cetrotide i Ovitrelle. Ovulaciju ne osjećam, ali kada sam išla na redovni pregled kod ginekologa (prije 2 mjeseca otprilike) pogodila sam tačno pred ovulaciju, a to je bio 13-14 dan ciklusa. Nešto mi se čini da ko ima skraćenu lutealnu fazu treba da pojača unos progesterona.... ili se varam? :dontunderstand: Voljela bih kada bi mi nakon kriotransfera uključili progesteron depo ako to ima veze sa ovim.

A kada su meni slali rezultate mail-om iz Konzilijuma u tabeli je pisalo da moj rezultat spada u "zadovoljavajuću plodnost". "Optimalna plodnost" piše: od 4,006 do 6,793 ng/ml, a "povišene vrijednosti": više od 6,793 ng/ml.
I tako ja zaključih da je za 26 godina moj Amh mogao biti i veći :sad2:

Jel ista procedura ako se ide privatno i na teret drzave na VTO? Ili se privatno to sve dosta brze odradi? Mislim jel iste nalaze traze? Meni je sve ovo jakoooooooooo usporeno, dok zakazemo kod jednog pa kod drugog doktora, nikako da sakupimo sve da apliciramo

Tako zavidim devojkama koje udju u program a desi im se da prirodno ostanu trudne.... al to je pretpostavljam samo kod onih gde je muskarac ispravan ili na granici, kod mog je spermogram ocajan :( Sve je ovo bas udar za psihu, kako se vi nosite sa tim?

Jel ista procedura ako se ide privatno i na teret drzave na VTO? Ili se privatno to sve dosta brze odradi? Mislim jel iste nalaze traze? Meni je sve ovo jakoooooooooo usporeno, dok zakazemo kod jednog pa kod drugog doktora, nikako da sakupimo sve da apliciramo
Nama su trazili samo osnovno- hormone, test na HIV, hepatitis, amh, jedan spermogram... (radili smo privatno u Mariboru). Prve konsultacije smo imali u maju, a u proces usli u septembru- mozda bi bilo i prije da nema godisnjih odmora, ne znam. Uglavnom, nisu mi puno trazili od nalaza, ali sam ja poslije negativne bete sama trazila uputnice za jos neke analize. Eto, ne nam kako se brzo dolazi na red kad se radi privatno u Srbiji.

A zasto ste izabrali Maribor? Secam se nekad ranije da mi je sestra hvalila doktore tamo, ona je radila vto u Italiji cini mi se i iz prve joj je uspelo al cula je i tamo za te u Mariboru. Sad mnogi idu i u Prag, ne znam zasto, kad i nase strucnjake hvale?
Ja sam danas valjda zbog pms-a bas u bedaku zbog cele ove situacije pa bih najradije na vto odmah sutra :D

Inače nijednoj nije lako i svaka hvali svog dr.kod koga joj je uspjelo,a iskustva su različita,kao i znanje,stručnost,ažurnost ljekara i najvažnije,naš odnos s njima i međusobna interakcije.Meni ako to nije to sa ljekarom,nema sreće tu :( .A na žalost oba puta sam imala isto iskustvo sa istom doktorkom.Ona je pozitivna,optimista itd.,obećava,garantuje...a na kraju ništa i nema objašnjenja.I što je najgore svakom paru je pričala istu priču :dontunderstand: .Nama je prije ET čak rekla da idemo da se napijemo i proslavimo.Znači užas,jer ljekar to ne smije nikad reći niti garantovati pacijentu uspjeh,pogotovo za ovako delikatne stvari :dash:

Poslednja izmena:
A zasto ste izabrali Maribor? Secam se nekad ranije da mi je sestra hvalila doktore tamo, ona je radila vto u Italiji cini mi se i iz prve joj je uspelo al cula je i tamo za te u Mariboru. Sad mnogi idu i u Prag, ne znam zasto, kad i nase strucnjake hvale?
Ja sam danas valjda zbog pms-a bas u bedaku zbog cele ove situacije pa bih najradije na vto odmah sutra :D

Zato što je moja drugarica radila VTO u par država (uključujući i Srbiju i Hrvatsku) i tek su joj u Mariboru otkrili zbog čega ne uspijeva i onda joj je uspjelo iz prve, ali i da nije ona kaže da bi opet radila tamo jer se vidi da su najstručniji i najsigurniji u ono što rade. A ja sam iz Republike Srpske, tako da imam isto da putujem i do Beograda i do Maribora, pa reko' kad mi je već zbog puta svejedno, onda biram one koji se duže bave problematikom :mrgreen:
A kad već pominješ pms- ja dobila juče, evo leđa mi se raspadaju :whistling:

- - - - - - - - - -

Hvala Angel :) Nije to nešto za brigu, al kad smo jadnice već isprepadane i u svemu vidimo potencijalni problem i crv sumnje :D

Savjetovala bih svakoj od vas da uradi sve moguće nalaze,jer je meni dr.Ljubić dao sve moguće i naravno tu se pronašlo,srećom,i neke stvari za koje možda nikad ne bih saznala,a sad ću znati šta i kako...Bar se nadam više :(

Sta podrazumevas pod tim sve moguce? Ja sam bas nova u svemu ovome, pa se osecam ko djak prvak medju vama. Vidim da ste vi sve usle u materiju dok je meni sve ovo jos uvek spansko selo, ja tek skupljam osnovne nalaze koji mi trebaju da apliciram

AMH me ne brine u smislu da je los, vise me brine sta ce od njega ostati kad krenem u procese ako mi o glavi ne budu radili pravi ljudi.

Angel1983 ko ti je bila dr?

- - - - - - - - - -

Zato što je moja drugarica radila VTO u par država (uključujući i Srbiju i Hrvatsku) i tek su joj u Mariboru otkrili zbog čega ne uspijeva i onda joj je uspjelo iz prve, ali i da nije ona kaže da bi opet radila tamo jer se vidi da su najstručniji i najsigurniji u ono što rade. A ja sam iz Republike Srpske, tako da imam isto da putujem i do Beograda i do Maribora, pa reko' kad mi je već zbog puta svejedno, onda biram one koji se duže bave problematikom :mrgreen:
A kad već pominješ pms- ja dobila juče, evo leđa mi se raspadaju :whistling:

- - - - - - - - - -

Hvala Angel :) Nije to nešto za brigu, al kad smo jadnice već isprepadane i u svemu vidimo potencijalni problem i crv sumnje :D

Nije mi jasno zasto nam u startu ne daju sve nalaze da povadimo, da smanje taj procenat neuspesnih VTO, zar i njima nije cilj da naprave sebi reklamu sa dobrom "prolaznoscu" da tako kazem

Sta podrazumevas pod tim sve moguce? Ja sam bas nova u svemu ovome, pa se osecam ko djak prvak medju vama. Vidim da ste vi sve usle u materiju dok je meni sve ovo jos uvek spansko selo, ja tek skupljam osnovne nalaze koji mi trebaju da apliciram

AMH me ne brine u smislu da je los, vise me brine sta ce od njega ostati kad krenem u procese ako mi o glavi ne budu radili pravi ljudi.

Angel1983 ko ti je bila dr?

- - - - - - - - - -

Nije mi jasno zasto nam u startu ne daju sve nalaze da povadimo, da smanje taj procenat neuspesnih VTO, zar i njima nije cilj da naprave sebi reklamu sa dobrom "prolaznoscu" da tako kazem

Ne brini za AMH poslije IVF-a, jer taj proces ne utiče na njega i njegovo smanjenje i povećanje.Dr.mi je bila Vesna Kopitović.

Yoohoo meni je sad dr.Ljubić dao da uradim sljedeće nalaze:HORMONSKA ISPITIVANJA,MIKROBIOLOŠKA ISPITIVANJA,IMUNOLOŠKA ISPITIVANJA,NALAZE ZA TROMBOFILIJU-KOAGULACIJSKI STATUS,KARIOTIPIZACIJU-NASLJEDNA OSNOVA I AKO TREBA NEKA OD METODA HSG,HISTEROSKOPIJA...Mislim kad bi svakoj od nas dali u startu da uradimo sve ove nalaze,da bi se baš smanjio br.neuspješnih IVF-a,jer s ovim odmah znaš šta,kako,na čemu si,postoji li problem i koji.Prvo se to riješi pa IVF,ali eto malo je takvih dr.,na žalost.

Poslednja izmena:
Znaci nisi zadovoljna sa Kopitovickom?

To sve sto si navela mozemo i samoinicijativno da odradimo zar ne? Samo sto mozda vise kosta...

Jesi li ti iz NS kad si radila kod Kopitovicke? Meni je najlakse tu u NS jer mi je blizu, nisam se ni razmisljala o BG ili mozda Pragu, Mariboru ali ko zna

Nisam nikako,pisala sam moje iskustvo odvratno s njom oba puta.Ja sam iz Crne Gore.Ona dolazi i ovdje.Svugdje je ima,ne brini.Neke stvari se rade samo u bolnici kao što je to za genetičačara,a inače to sve su jako skupi nalazi,na žalost!

Poslednja izmena:
Zsuki75 nema frke, samo opusteno i veruj u uspeh :-*

- - - - - - - - - -

Drage moje,samo da javim da sam trenutno u postupku provere da li imam trombofiliju ili ne. Sutra sa analizama idem kod hematologa da mi procita rezultate i da konacan odgovor. Inace 20.07.2014. krecem u postupak VTOa u KCV NS nadam se kod dr.Kopitovicke. Imam veliko poverenje u nju, na prvi pogled mi se zena dopala, jer iskreno sve kaze sta misli i cemu mozes da se nadas. Znate da sam radila IVF ICSI 26.03.2015. i beta malo rasla pa pala, i zbog toga sam trenutno na pretragama za trombofiliju.

SVIMA KOJE CEKAJU POZITIVNU BETU DRZIM PESNICE, A MI KOJE SMO U POSTUPKU DA STO PRE PRODJEMO SVE I DA IMAMO VEEEEELIIIIIIIIIIIIKUUUUUUUUUUUUUU BETU :-* :-* :-*

- - - - - - - - - -

Drage moje,samo da javim da sam trenutno u postupku provere da li imam trombofiliju ili ne. Sutra sa analizama idem kod hematologa da mi procita rezultate i da konacan odgovor.

Jelenams, javi nam šta ti je rekao hematolog. Ako je za utjehu, ja imam urođenu trombofiliju (dvije mutacije).

ćao, cure! samo da vam javim, ja u četvrtak idem na kontrolu, još pijem kontracepciju, pa ako sve bude u redu, prekidamo i sa ciklusom krećemo u postupak....joj. frka neka.

Pozitivna frka zsukice...Samo naprijed i uskoro čekamo najljepšu vijest od tebe :zag:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Drage moje,samo da javim da sam trenutno u postupku provere da li imam trombofiliju ili ne. Sutra sa analizama idem kod hematologa da mi procita rezultate i da konacan odgovor.

Jelenams, javi nam šta ti je rekao hematolog. Ako je za utjehu, ja imam urođenu trombofiliju (dvije mutacije).

Ako vam je za utjehu i ja imam neki parametar,za sad,koji ukazuje na to.Ostale nalaze radim za oko 2 ned.pa dok budu gotovi mjes.dana :( .Ništa,bockaćemo se.Inače ti heparini s.c.bole kao đavo :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back