Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A gde radis, u kojoj klinici? Ti ides privatno jel?
Ja razmisljam da krenem privatno na prvi pokusaj jer drzavno dok docekam proci ce mi godinu dana... :( Ali ne znam gde bih isla, nudi mi Trninicka tu novu Feronu, kako li se zove

- - - - - - - - - -

E da, jos me zanima a zaboravih pitati... koliko je vremena proslo od kada si se javila u kliniku do evo sada ovog embriotransfera? Zanima me kako to ide kad radis privatno, koliko je brze?

Tačno, embriotransfer najverovatnije u nedelju.

BRAVOOO!!! :klap: :klap: :klap:

- - - - - - - - - -

A gde radis, u kojoj klinici? Ti ides privatno jel?
Ja razmisljam da krenem privatno na prvi pokusaj jer drzavno dok docekam proci ce mi godinu dana... :( Ali ne znam gde bih isla, nudi mi Trninicka tu novu Feronu, kako li se zove

- - - - - - - - - -

E da, jos me zanima a zaboravih pitati... koliko je vremena proslo od kada si se javila u kliniku do evo sada ovog embriotransfera? Zanima me kako to ide kad radis privatno, koliko je brze?

Pa zavisi od guzve na privatnoj klinici na kojoj radis, ali ako su ti dobri rezultati to moze da bude i narednog meseca. Naravno to sve zavisi od njih koliko imaju kapaciteta i zakazanih pacijentkinja

ZSUKI75 IDEMO NAPRED, SAMO HRABRO I SA VEROM U BOGA :-*
Yoohoo, ja sam iz KGa, kada sam predavala dokumentaciju filijali sve analize i upute sam morala da imam, ukoliko nesto fali kod nas vracaju na doradu tj. na prikupljanje ostalih analiza. Predala sam polovinom septembra 2014, zvali su me na komisiju u BG vec 7 oktobra, a pozitivnu ocenu za postupak sam dobila 20.oktobra 2014. U postupku za proces VTO sam 20.07.2015. u Betaniji. Pravilo je da se prvo pozivaju parovi gde ima bilo kakvih problema npr. endometrioze, mali AMH, slaba pokretljivost spermatozoida, cisticni i policisticni jajnici, godine starosti, zapusenost jajovoda.... prvo pozivaju te parove, a ja i moj suprug spadamo u grupu gde je sve u redu i kod njega i kod mene, e mi smo od jula u postupku, i kako znam da ne rade letnje mesece VTO, mislim da ce meni sam postupak biti krajem septembra ili pocetkom oktobra.

Uh pa to je bas dugo, mislim da cu zivce sebi pojesti ako nista ne uradim po tom pitanju godinu dana :(
S druge strane, vi bar znate da imate sanse da vam se desi i prirodno, kod nas je problem slaba pokretljivost spermica, mi nemamo nikakvu nadu za uspeh u kucnoj radinosti

Yoohoo sakupi dokumentaciju i predaj, videces da cete vrlo brzo biti pozvani u postupak. Ja sam cak probala u martu i VTO iz prirodnog pokusaja samo tablete Klomifen i estrofen, ali nazalost nije uspelo. Doslo je do tzv. hormonske ili biohemijske trudnoce. No evo ide jul a tu je i septembar, vreme brzo prolazi tako da idem u pravi postupak :-) :-) :-) I NARAVNO SAMO POZITIVNO RAZMISLANJE :-) :-) :-)

Jos jedno pitanje od mene, nadam se da vas ne smaram. Spermogram ne spada u briseve jel? Gledam koliko nam koji nalazi vaze da im ne prodje rok, da nas ne bi vracali zbog toga, pise brisevi i ultrazvuk 3 meseca, hormoni 6 meseci a za spermogram nista ne pise

Ma nema na čemu :) Imamo isti problem pa znam šta te muči :)

- - - - - - - - - -

Zsukiiiii, koliko smo dobili "jaja" ? :hahaha: :super: :manikir:

Bravoooo Zsukiiii :heart: .Čekamo da nam javiš ishod aspiracije :ok:

- - - - - - - - - -

Žene, ja još čekam odgovor na mail iz Maribora..... Poslala u nedelju ujutro mail da se prijavim i pitam šta još treba........ :manikir:

Mr šta ima kod tebe novo?Nema me,jer ne stižem...Spremam se za Bg na operacije :super:

Pa da vam se javim. Snela sam dva jaja. Baš sam se razočarala. znam da to ništa ne znači i da može još sve biti u redu. nadam se.
Moja dr nije bila tamo, radio me neki drugi, nije ni bitno, ali sam iskreno očekivala razgovor nakon aspiracije. imala sam oko 8 folikula. želela sam da znam šta se dogodilo. Ali u jednom momentu samo ušao biolog u sobu, nas 4 koje smo imale aspiraciju čekamo i samo pročitala imena i broj ćelija, kao da smo ocene dobile.
Baš bez veze, uopšte ne misle na psihičko stanje žena. i plus ja pitala kad možemo zvati da se raspitamo o razvoju ćelija kaže ne može. Saznaćete u nedelju kad bude transfer. Eto.

Zsuki75, znas da je meni VTO iz prirodnog ciklusa radjen u martu, aspiracija je bila 22.03- uzeli 8 folikula, a pronasli u njima 5 jc, et je radjen 26.03. - oplodilo se 4jc, jedna je stala u razvoju odmah prvog dana od aspiracije. Sestra Mira Stupar koja je glavna za nas u Betaniji, samo mi je rekla da u slucaju da dodje do ne razvijanja embriona oni javljaju, a gde sve tece kako treba ne javljaju nita, dolazi se na dan zakazanog et

NE BRINI BICE SUPER SVE, SAMO OPUSTENO I POZITIVNE MISLI DA SU TI NA PAMETI :-) :-) :-) Sto rece moja sestra, ako si procitala 50 nijansi sive citaj opet :-) :-) :-)

Pa da vam se javim. Snela sam dva jaja. Baš sam se razočarala. znam da to ništa ne znači i da može još sve biti u redu. nadam se.
Moja dr nije bila tamo, radio me neki drugi, nije ni bitno, ali sam iskreno očekivala razgovor nakon aspiracije. imala sam oko 8 folikula. želela sam da znam šta se dogodilo. Ali u jednom momentu samo ušao biolog u sobu, nas 4 koje smo imale aspiraciju čekamo i samo pročitala imena i broj ćelija, kao da smo ocene dobile.
Baš bez veze, uopšte ne misle na psihičko stanje žena. i plus ja pitala kad možemo zvati da se raspitamo o razvoju ćelija kaže ne može. Saznaćete u nedelju kad bude transfer. Eto.

Zsuki, e tako ti je i meni bilo u MB.... Nas je bilo oko 8 za aspiraciju, a pritom nijedna od žena nije znala ni srpski, ni hrvatski (na engleskom mi bilo glupo da komuniciram pa sam ćutala). Čak ni ona sestrica što nas je obilazila nije znala "naš" i svaki put kad nešto ispriča dodatno pita mene da li sam razumjela, a ono svi gledaju u mene :(
Rekli nema zvanja, ako bude transfer treći dan zvaćemo mi vas, a ako ne onda dođite peti dan i to je to.
A na transferu sam se osjećala tako jadno, bilo mi žao same sebe. Em je doktor kasnio, em sam bila sama na transferu, em je bio kraj prve smjene pa mi rekli "lezi ti tu sada dva sata a onda izađi, samo pripazi da te neka od čistačica ne zaključa :eek:
Zamisli, držim onu asliku embriona u rukama i umjesto da podijelim sreću sa drugim ženicama- ja sama :(
Eto, svugdje je to manje-više tako ili smo mi preosjetljive, što od hormona, što od svega što nam se mota po glavi....

Ne brini, ta dva će biti sjajni embrioni, nema razloga da ne bude tako :)

Pa Zsuki OK, nije tako tragicno. Bitno je da se to oplodi i bice OK. Razumem da zelis objasnjenje, ali da oni imaju objasnjenje ja mislim da bi svaka VTO bila uspesna. Misljenja sam da jos nije sve istrazeno, a i da je priroda cudo, pa ne mogu oni bas 100% da je ukrote. To je moje misljenje. Isto kao i za lekare, svako ce hvaliti lekara i kliniku tamo gde mu je uspelo. To je tako normalno i prirodno. Zato mislim i da je nezahvalno preporucivati lekara. Ne prija svakoj pacijentkinji isti lekar. Uvek ce biti onih za i onih protiv.
Ja sam 2012. u Beogradu na GAK-u KCS imala 7 folikula, a jedna celija. Oni nemaju objasnjenja. Ja smatram da terapija nije pogodjena. 2013. tri folikula, jedna celija u Leskovcu, 36 puregona na koji ja ne reagujem i to sam rekla ginekologu, ali on nije uopste obratio paznju na to, a nije ni menjao terapiju. Ja kod njih na pregledu pre stimulacije 4 folikula, a tokom stimulacije i pred aspiraciju 3. Pri tom oni su tako sporo rasli, pa trebao je da promeni terapiju. Opet nema objasnjenja. Sad u februaru Genesis 10 merionala i klomifen nedelju dana 4 folikula, 3 celije. Znaci objasnjenja nema, ja samo mislim da je terapija u pitanju. Zato imam puno poverenje u dr Crnogorac, ali opet kazem meni je ona odma sto se kaze legla, a nekom drugom verovatno nije. Sve je to subjektivni osecaj. Mi pod tim terapijama sigurno i prirodno da ne mozemo biti objektivne.

Prema tome samo optimizam, pozitivno i bice to super. :ok:

:bye:

- - - - - - - - - -

Zsuki, e tako ti je i meni bilo u MB.... Nas je bilo oko 8 za aspiraciju, a pritom nijedna od žena nije znala ni srpski, ni hrvatski (na engleskom mi bilo glupo da komuniciram pa sam ćutala). Čak ni ona sestrica što nas je obilazila nije znala "naš" i svaki put kad nešto ispriča dodatno pita mene da li sam razumjela, a ono svi gledaju u mene :(
Rekli nema zvanja, ako bude transfer treći dan zvaćemo mi vas, a ako ne onda dođite peti dan i to je to.
A na transferu sam se osjećala tako jadno, bilo mi žao same sebe. Em je doktor kasnio, em sam bila sama na transferu, em je bio kraj prve smjene pa mi rekli "lezi ti tu sada dva sata a onda izađi, samo pripazi da te neka od čistačica ne zaključa :eek:
Zamisli, držim onu asliku embriona u rukama i umjesto da podijelim sreću sa drugim ženicama- ja sama :(
Eto, svugdje je to manje-više tako ili smo mi preosjetljive, što od hormona, što od svega što nam se mota po glavi....

Ne brini, ta dva će biti sjajni embrioni, nema razloga da ne bude tako :)

mr2014. iskrena da budem, ja bih vise volela da sam sama, meni drustvo sem mm nije potrebno. Tu onda ima i pozitivnih i negativnih prica, a takvo opterecenje u tim momentima nije potrebno. Veruj mi.

mr2014. iskrena da budem, ja bih vise volela da sam sama, meni drustvo sem mm nije potrebno. Tu onda ima i pozitivnih i negativnih prica, a takvo opterecenje u tim momentima nije potrebno. Veruj mi.[/QUOTE]

Ja ne mislim tako. Bila sam sva srećna, gledala u sliku one blastociste i bila sva "bitna", a nisam imala kome oko sebe da pokažem, kao što su to žene radile npr. kada sam ja išla na aspiraciju,a one na trasfer. Muževi ne ulaze baš toliko u dubinu i ne znaju ni kako blasta izgleda, da li je "lijepa, pravilna,...." pa ne možemo baš diskutovati s njima o tome, a bar ja sam imala žarku želju da podijelim svoju sličicu i svoje uzbuđenje s nekim (razumljivo- prva VTO).... :)
Elem, nije ni bitno, na kraju se sve svede samo na rezultat, pa tako i taj subjektivni osjećaj prođe i potisne se...... :maca:

Evo da podnesem izveštaj. transfer radila Bujas. pojavila se u 10 sati, a mi čekale od 8. niko u sobu ušao nije. ja sam bila poslednja na trasferu. kad sam ušla biolozi rekli imate dva embriona, da li želite oba da vam vratimo. a prethodnim ženama su pokazivali i hvalili itd. i ja pitam pa jel vrede išla, zašto mi ne pokažu. i onda su uključili monitor, vidim ja neko čudo ninašta ne liči. kao 5 i 6 ćelija. ja sam do sad jelte videla sve moje embrione, uvek su bili onako lepi pravilni, male okrugle loptice, možeš izbrojati čelije. a ovo nešto mutno. još ja pitam pa našta ovo liči, da li su dobrog kvaliteta, pa kao dobri su, a na faci ima vidim, da ne žele da mi kažu istinu. ima malo fragmentacije, ali kao ništa strašno. ok. uleti dr, vrate mi bebe i zaborave me na stolu. ja zaspala. na kraju došao biolog, verovatno sam ga već nervirala tamo, nakon više od pola sata, i kao možete da ustanete i pređete u krevet. i ja ga uhvatim da ga ispitam...
ipak su radili ISCI jer je bilo malo ćelija (to ja zovem bocnuli). fragmentirane ćelije imaju manju statističku šansu da se zakače. pitam kako tako malo ćelija sam imala, oni pogledaju šemu, kao bili su veliki folikuli, pa su sigurno otišli pre aspiracije.

eto. pitam bujasku kad da proveravaram tsh, kaže ne morate pre bete. 

šta da vam kažem. 

nada umire poslednja :)

Evo da podnesem izveštaj. transfer radila
Bujas. pojavila se u 10 sati, a mi čekale od 8. niko u sobu ušao nije. ja sam bila poslednja na trasferu. kad sam ušla biolozi rekli imate dva embriona, da li želite oba da vam vratimo. a prethodnim ženama su pokazivali i hvalili itd. i ja pitam pa jel vrede išla, zašto mi ne pokažu. i onda su uključili monitor, vidim ja neko čudo ninašta ne liči. kao 5 i 6 ćelija. ja sam do sad jelte videla sve moje embrione, uvek su bili onako lepi pravilni, male okrugle loptice, možeš izbrojati čelije. a ovo nešto mutno. još ja pitam pa našta ovo liči, da li su dobrog kvaliteta, pa kao dobri su, a na faci ima vidim, da ne žele da mi kažu istinu. ima malo fragmentacije, ali kao ništa strašno. ok. uleti dr, vrate mi bebe i zaborave me na stolu. ja zaspala. na kraju došao biolog, verovatno sam ga već nervirala tamo, nakon više od pola sata, i kao možete da ustanete i pređete u krevet. i ja ga uhvatim da ga ispitam...
ipak su radili ISCI jer je bilo malo ćelija (to ja zovem bocnuli). fragmentirane ćelije imaju manju statističku šansu da se zakače. pitam kako tako malo ćelija sam imala, oni pogledaju šemu, kao bili su veliki folikuli, pa su sigurno otišli pre aspiracije.

eto. pitam bujasku kad da proveravaram tsh, kaže ne morate pre bete. 

šta da vam kažem. 

nada umire poslednja :)

Naravn

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back