Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam blage vrtoglavice, vrlo blage, ne smetaju da zujim okolo...
U stvari, ne zelim da sedim kod kuce, kad sam sama samo me spopadaju strahovi i nervoza.

Koliko se secam , Suki ni ti se bas ne smirujes...

Ko ce docekati taj UZ...
:mrgreen:

Nadam se da ce neko znati da protumaci ove rezltate,radjeno na 3 d.c. Vidim da nisu idealni :(
Hormoni stitne zlezde su ok!
FSH: 5,8 (3.35-21.63)
LH: 2.0 (2.39-6.6)
Prolaktin: 41,4 (2.2-26.5) -ovo ,me najvise brine!
Estradiol: 16 (21-251)
Progesteron: 0.7 (0.3-0.9)
Testost.: 2.02 (0.45-3.74)
Dali ovakvi rezultati mogu biti razlog odbijanja na komisiji za vto?

evo me žene. dobro kažete, nije AC ništa strašno, malo je možda neprijatno kad bodu kroz sve slojeve, ali je dr u dečijoj bolnici stvarno super. kaže a sad mama lezite kući tri dana kao mrtvac ahahhahahhah, sve novi muž da vas služi. evo zaspao je, pa rekoh da vam se javim, dok ne vidi...
a moja beba izgleda da je devojčica, danas je kao za inat bila jako nemirna, čim dr namesti iglu a ona hopppp i okrene se skroz, vrtiguz moj mali. tri puta je nameštao iglu i onda na brzimu boc!!! ovaj ginipral mi je malo čudan, sva nešto treperim, srce kuca jače, ali kažu da je to normalno, pa se kao ne brinem....

Samma pa ja nisam mirovala, jedino što sam izbegavala da se jako neprežem, recimo usisavanje, koje inače mrzim, pa mi baš došlo super kao izgovor ahhahahah evo i u subotu sam ceo dan bila na nogama, sve u nošnji sa 4 podsuknje od po 6 metara svaka, još sam preplesala celo veče, ima Milica da me ubije kad čuje! ahahhhahahha ali jednom se udajem....

bilo mi je jako lepo na venčanju u crkvi, drugovi su mi priredili razne narodne običaje, više puta sam plakala ko kiša :heart:
presvlačila sam se 6 puta ahahahhahahahhhahahha
prvo u nošnji slikanje, pa venčanje u crkvi, pa se presvukla u venčanicu pre večere kako bih mogla da sednem, pa ponovo u nošnju da odigram ples mlade, pa se presvukla u drugu nošnju za nove žene....i na kraju u haljinicu pred kraj. ahahahhahah, ali bilo mi je super, imala sam sve šta sam poželela i tradiciju i moderno....

labradorka ne brini neće te odbiti na komisiji, pa večini nas nešto ne štima sa hormonima, zato i moramo na vto....a za tumačenje će se javiti pametnije drugarice :zper:

ljubim vas sve, idem da ležim....

labradorka da li si prolaktin radila bar tri sata nakon buđenja? i meni je nekad znao da bude visok, kažu hoće i od stresa....meni su radili dnevni profil prolaktina, vadili na svaka 2-3 sata, više se ne sećam...nekad i od lab do lab imala različite rezultate. ali i da je visok, to se reguliše vrlo lako tableticama.
fsh ti je malo visok čini mi se, jel imaš PCOS? tu se gleda neki odnos odnos fsh/lh, ne znam koji je veći ako imaš PCOS...sve sam zaboravila kao da je bilo pre 1000 godina...

Labradorka i meni je povišen bio prolaktin ja sam radila dnevni profil i isto se pokazao kao povišen, inače kažu da je on jedan od uzročnika što ne dolazi do trudnoće. Zsuki i ja pijem ginipral al mi je uz njega dala i bensedin jer ginipral izaziva lupanje srca.

Krv sam vadila ujutru u 9.30,ustala u 6.E sad,pila sam kafu a sad citam da ne bi trebalo..nemam pojma..
Zsuku nije mi visok FSH,blizi je donjoj granici a koliko sam upoznata odnos FSH i LH mi je dobar,u obrnutom slucaju u pitanju su policisticni jajnici.
Hvala na odgovoru,mada kontam i ja da ne bi toliki ljudi isli na vto da su im svi nalazi u redu ;)

:zper: hehe labradorka bolje da ćutim :zcepanje: :hvala: šta ćeš, videćeš, čim zatrudniš, sva ova priča oko vto, samo odleti....
meni su rekli da treba biti aktivan 3 sata pre vađenja prolaktina. recimo ja sam spavalica, budim se oko 9, pa su mi prolaktin vadili oko 12. kažu organizam navikao, takav bioritam, ne bi valjalo da sam ustala u 6 pa vadila u 9, kada se inače tada budim...verovatno će ti tražiti da ponovo uradiš prolaktin, on se može vaditi bilo kog dana ciklusa.
dobro kažeš, da su nam svi rezultati u redu, ne bi išli na vto!

zlobnice da da dobila sam i bensedin, ali mi nisu dali recept, a je dragi jedva iskamčio od ove naše u apoteci ahahahhahah sva sreća, pa već dugo kupujemo lekove tamo, pa mu je dala na kraju bez recepta.

Poslednja izmena:
Jedva cekam da i vi to dozivite, radujem se tome kao i sebi sto se radujem!

I moja drugarica je kod Goce, sve najlepse misli o njoj. U sigurnim si rukama! Ja sam pocela da uzivam, razmisljam o nekim haljinicama, cizmicama...mmm...
Malo me svi grde sto radim, truckam se po prevozu, al mi je nekako super da radim. Ipak cu uzeti bolovanje, da ne rizikujem.
Volela bih da mi vi trudnjacice napisete da li ste bas mirovale ili ste malo skitale ovih prvih dana...

Maro, bas sam se pitala sta radis, nema te... Ovo sto si napisala je nesto najlepse sto sam u zivotu procitala! Hvala ti od srca. A ja prosto prizeljkujem neko povracanje, neki signal da osetim da sam trudna...
Odmaraj sami...
Kažu da su prva 3 meseca bitna, odmarti i ispravno se hraniti... naravno ne moraš ležati non stop, već onako ko na odmoru... šetnja, razgledanje, pa odmor... ;):D

A bolovanje ako možeš uzmi obavezno... preporodićeš se...
ahahahhahahah Samma, ja i dalje čekam neki znak! Mada je sad već malo vidljiv stomak, pa mi je lakše....
mi bili danas na UZ, sa bebom sve u redu, ali gad mali nije hteo da se pokaže ahahahhahahahha znači prekrstila noge i ne da.
kaže dr verovatno devojčica, ali uopšte nije sigurna....sutra ujutro amniocenteza....jako se bojim. držte mi fige.
kad se oporavim izveštaj sa svadbe stiže. slike još nemam :(.
za sad samo da je bilo super....
suki mačko, kako tek malo vidljiv?
Moj stomak baš velik, kao lopta...:lol:
doduše ako budem na mamu, ona kaže imala je OGROMAN stomak...
a meni je počeo da raste krajem 3.meseca... kažu hoće ženama koje su sitnije...al ko će ga znati...;)

Samo opušteno, i javi kad osetiš bebu...;):heart:
zlobnice da da dobila sam i bensedin, ali mi nisu dali recept, a je dragi jedva iskamčio od ove naše u apoteci ahahahhahah sva sreća, pa već dugo kupujemo lekove tamo, pa mu je dala na kraju bez recepta.
suki. jesu ti preporučili da ideš na AC?
Koliko se sećam tvoji rezultati dabla su bili dobri.:think:

Nadam se da ce neko znati da protumaci ove rezltate,radjeno na 3 d.c. Vidim da nisu idealni :(
Hormoni stitne zlezde su ok!
FSH: 5,8 (3.35-21.63)
LH: 2.0 (2.39-6.6)
Prolaktin: 41,4 (2.2-26.5) -ovo ,me najvise brine!
Estradiol: 16 (21-251)
Progesteron: 0.7 (0.3-0.9)
Testost.: 2.02 (0.45-3.74)
Dali ovakvi rezultati mogu biti razlog odbijanja na komisiji za vto?

Hormoni su ti odlični!Prolaktin može da se dovede u red Bromokriptinom.FSH ti je super tako da ti prognoziram uspešnu vto iz prvog pokušaja.SREĆNO!

Sukice, bravo za hrabrost, red je i bio da i tebi krene malo laksim putem :heart::heart::heart: ja nisam zaboravila na slicice daj nam neku da se malo zabavljamo :p:p:p

samma obijanje pragova u soping molovima ti ne gine, kupovaces tunikice i grejace svakog meseca kako beba bude rasla, valjda to svi jedva cekamo :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Aspiracija mi je zakazana za subotu u 9 i 30, pisite kako ste se osecale nakon toga, cisto da znam sta me ocekuje :eek:

Sukice, bravo za hrabrost, red je i bio da i tebi krene malo laksim putem :heart::heart::heart: ja nisam zaboravila na slicice daj nam neku da se malo zabavljamo :p:p:p

samma obijanje pragova u soping molovima ti ne gine, kupovaces tunikice i grejace svakog meseca kako beba bude rasla, valjda to svi jedva cekamo :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Aspiracija mi je zakazana za subotu u 9 i 30, pisite kako ste se osecale nakon toga, cisto da znam sta me ocekuje :eek:

Posle poslednje aspiracije u Segedinu ja sam sa kreveta direktno otišla da kupim tašnu i sela u kafić da popijem kafu.Posle kupovine pravac Bg.Što se mene tiče posle svake aspiracije mogu da trčim maraton.Želim i tebi da se tako osećaš.

Ivkaivka, isto je i samnom bilo kao i sa Zvoncicom. Odmah sam ustala, i pesacila malo. Boluckalo jeste, ali vrlo malo. Mada ti ja i nisam merodavna, jer mi je vto bila neuspesna, i skroz traljava. Nesto kontam, mozda bi mi bolje bilo da me je sve bolelo, verovatno bi cekanje bete prelezala... Srecno u subotu!

Ivkaivka, isto je i samnom bilo kao i sa Zvoncicom. Odmah sam ustala, i pesacila malo. Boluckalo jeste, ali vrlo malo. Mada ti ja i nisam merodavna, jer mi je vto bila neuspesna, i skroz traljava. Nesto kontam, mozda bi mi bolje bilo da me je sve bolelo, verovatno bi cekanje bete prelezala... Srecno u subotu!

Mrvinice draga, nije nikako bolje da boli, najbolje je kada ne boli i dobijes sta zelis, e ja zelim tebi da se sve ostvari na najlaksi nacin pa da se hvalis ovde kako ipak moze bez bolova i brige :*

:rotf::rotf::rotf::rotf:, Pa nesto sam iscitavala prethodne postove, devojaka koje su imale bolove nalon aspiracije. i nekako zakljucila da je to dobro, jer sve one su danima morale da leze u krevetu. I uspela im vto. ko ce ga znati.... Takva su njihova iskustva. :think::think::think::think: Ma neka me sledeveg puta sve boliiiiiii, izdrzacu sve, za bebe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back