Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zlobnice, osećam bebu već 10tak dana, baš je živahan... nekad se i noću probudim, on se mrducka, a posle, preko dana spava....:zzzz::D kako tvoje devojčice, jel' ih osetiš?

što se tiče roditeljskih dodataka, znam da se za jedno dete dobija od republike oko 30.000 din, od pokrajine oko 30.000 din i od grada NS oko 15.000 din, za blizance je bilo oko 400.000 din, ali to treba proveriti, ima sajtova gde se mogu naći zvanični podaci....

Poslednja izmena:
čičak, pogledaj u radosnici, kod pizzerice ciao, oni imaju odeću za trudnice, ja sam tamo kupila i farmerice i pantalone i trenerice... nije neka ekskluzivna garderoba, ali služi svrsi... ja još uvek radim i treba mi za svaki dan nešto.... i cene su im pristojne....

Nije isto Cicak, decija zastita ti uplacuje pare za porodiljsko a rzzo za trudnicko i ostala bolovanja ako ti je tako lakse da shvatis, kod nas se oni nalaze pri opstini u istoj zgradi, a socijalno rzzo je skroz nesto drugo i oni nemaju veze sa tim.
Znam da trudnicko i ostala bolovanja idu preko socijalnog, tamo sam nosila papire... A porodiljska sam nosila u opstinu...
Pitacu vec nekog...
Hvala na inf...
E super je sajt, svaka cast...
Da nije foruma ja za ovo ne bi imala pojma...
A svaki dinar ce nam dobro doci oko beba...
zlobnice, osećam bebu već 10tak dana, baš je živahan... nekad se i noću probudim, on se mrducka, a posle, preko dana spava....:zzzz::D kako tvoje devojčice, jel' ih osetiš?

što se tiče roditeljskih dodataka, znam da se za jedno dete dobija od republike oko 30.000 din, od pokrajine oko 30.000 din i od grada NS oko 15.000 din, za blizance je bilo oko 400.000 din, ali to treba proveriti, ima sajtova gde se mogu naći zvanični podaci....
Cvrki, koja si nedelja? Od koje si prvi put osetila bebu?
Ja stalno mislim da ga osetim, mislim ja bi volela, ali rano je, 15+6 danas...
A stalno osetim nesto po stomaku, creva, vodu, varenje, vazduh, gasove, nemam pojma ...
čičak, pogledaj u radosnici, kod pizzerice ciao, oni imaju odeću za trudnice, ja sam tamo kupila i farmerice i pantalone i trenerice... nije neka ekskluzivna garderoba, ali služi svrsi... ja još uvek radim i treba mi za svaki dan nešto.... i cene su im pristojne....
Pogledacu kad budem dolazila...

čičak, ja sam danas 18+6, a osetim ga malo jače već desetak dana.... inače i ranije sam osetila kao neke vazdušne udare, ne znam ni kako to da objasnim, ali uglavnom to je nešto što nikada pre nisam osetila, tako da sam znala da je to to!:D ali sad ga baš osetim... nisu to neki pokreti koji se mogu spolja osetiti, ali ja osetim da je baš živahan... čitala sam da je bebina dinamika slična kao i kada se rode, što znači da 2-3h spava i onda je 2-3h aktivna.... ja ga osetim 5-6 puta u toku dana..... :)

Wiini draga bas mi je zao sto je tako ispalo ali sta je bilo bilo je idemo dalje, sledeci put mora biti bolje.

Ivkaivka napred draga i neodustaj, ovaj put ce biti onaj pravi :)

Jevremovke pa gde ste se sakrile nema vas ... Samma

Mrvinice jel si ti vec bila na aspiraciji ili....
Ja malo pre dobila STOP inekciju :D sutra aspiracije izmedju 17-18

Sve vas ljubim

He, he, neces se ti nas lako osloboditi...
Ja sam malo skitala za vikend, nisam prilazila kompu...
Mucim muku sa pregledom interniste, lakse sam sve druge analize uradila nego ovu. Pocecu da kampujem u dz! Grrr!
Juce sam imala oko 8 folikula velicine od 9-14 mm. Kazu, lepi su na mene... I sve je u redu, terapija ostaje ista. Ocekujem aspiraciju u cetvrtak, petak...

Srculence, danas u 17h ce me boleti palcevi od stiskanja za tebe! Navijam i radujem se!!!

Mrvinice, kako ide?

Zsuki, hvala na poljupcima, seticu te se veceras kad se budem bola! I jedva cekam da vidimo jesi li svekrva il tasta!

čičak, ja sam danas 18+6, a osetim ga malo jače već desetak dana.... inače i ranije sam osetila kao neke vazdušne udare, ne znam ni kako to da objasnim, ali uglavnom to je nešto što nikada pre nisam osetila, tako da sam znala da je to to!:D ali sad ga baš osetim... nisu to neki pokreti koji se mogu spolja osetiti, ali ja osetim da je baš živahan... čitala sam da je bebina dinamika slična kao i kada se rode, što znači da 2-3h spava i onda je 2-3h aktivna.... ja ga osetim 5-6 puta u toku dana..... :)

Da da, tako je meni i koleginica pričala... ona je pratila kad spava kad je budan... kaže, tako će mi verovatno biti i kad se porodim...:D

Onda ja još dve nedelje da se strpim...
Ali ja ipak kod osetim taj vazduh, ja stavim ruku na stomak, kao da će mi se javiti... ahahahah...

Svim devojkama Heart, samma, mrvice držim fige i navijam za vas...;):ok::super:

E pa drage moje, krajnje je vreme da se malo blize upoznamo. :bye: Pratim vas neko vreme i naravno procitala sam temu, natenane, iz pocetka. Neverovatno je koliko ste mi uneli pozitivne energije i zato vise nemogu bez vas. :manikir: Cestitam od :heart: svim buducim i sadasnjim mamica, u nadi da cu i ja uskoro uploviti u te vode. :worth: I naravno svim trudilicama puno, puno srece u ostvarivanju istog. Jedva cekam! :)
Mi se trudimo skoro pet godina, ali nista se nedogadja. :dash::dontunderstand: U spremanju papira za VTO smo od maja. 13.09. smo bili na II komisiji i imamo dopunu. Zakazana mi je histeroskopija, Bjelica je video polip u kavumu ( sta god da je to), za pocetak decembra i moram da uradim magnetnu glave sa akcentom na hipofizu zbog povecanog prolaktina. Svi drugi rezultati su ok, i kod mene i kod mm.
Ljubim vas puno i izvinite na opsirnosti, a bice toga jos :zcepanje:

Zaboravih reci, prvi put radim VTO, a zbog dijagnoze HSGa: levi jajovod intramuralno okludiran, u kavumu defekt u senci kontrasta (obs. polip) kad zavrsim sa MR i histero sledi ukljucivanje u drzavni program. Ako bi mi neko pojasnio dijagnozu bila bih mu vrlo zahvalna, i sami znate koliko su sturi na recima. :mrgreen:

• ]zsukii
mi smo bili u kaaliju kod dr.zadorija u julu mesecu i nazalost nije nam uspelo...primala sam gonapeptyl 1ml i gonal 112,5.Na prvim konsultacijama mi je rekao da je kod mene sve OK,a muz ima oligospermiju...Stimulaciju sam primala 7 dana ,a 11 dan je bila aspiracija...jer su mi folikuli brzo rasli.Na aspiraciji smo dobili samo 4 folikula,i od toga 2 prazna a 2 jako dobre jajne celije.Dr Zadori je rekao da je ocekivao vise jajnih celija s obzirom na moje stanje i godine,ali da je sreca da su obe jajne celije odlicnog kvaliteta.Radjena je ICSI metoda-dobijen jedan embrion vracen kao osmocelijski 4,dan nakon punkcije.Bila sam razocarana sto je samo jedan vracen,nisam puno verovala da ce uspeti iako sam jaaaaaaako zelela i na kraju sam prokrvarila 11 dan nakon transfera.Za hormone mi je rekao da su OK mada je po mom misljenju FSH visok za moje godine 9,6 drugi dan ciklusa/a imam 31,god.Izvini sto sam ovako opsirna bila,ali htela bih da mi kazes kakav odnos doktor ima prema tebi drugi put kada si u postupku,da li ti menja nacin stimulacije i da li je obazriviji prema tebi....mislim da me nije dobro procenio i da mi je dao slabiju stimulaciju neocekujuci da cu slabije da odgovorim na nju...zakazani smo za novembar....inace dr. je stvarno super,ali ja psihicki ne bih podnela jos jedan neuspeh::think:

matorka, čestitamo!!!! i kod tebe i kod zlobnice po 2 princeze... imaće naše sinčine da biraju!!!!! :per:
čičak, mi smo sinoć prvi put uspeli da osetimo bebca i spolja... do sada sam ga ja samo osećala u iznutra, ali od sinoć je baš, baš živnuo..... :klap:

SVIM DEVOJKAMA U POSTUPKU PUNO SREĆE!!!! :heart:

samma, super su ti folikulčići!!!! samo tako nastavi.....:klap::klap::klap:

Aha, zalivam ih dobrim raspolozenjem... Valjda se i ovo divno vreme urotilo da nam bude lepo, pa smo svi za akciju!

Anicice, dobro nam uskocila u drustvance!
Pored Cicka, Cvrleta i Zsuki ne mozes da ne budes puna energije! A tek kad ulete i ostale nase trudnjacice Milica, Matorka i Zlobnica, sve prsti! Mnogo su nam zlatne, videces, svaka lepa rec ce ti puno znaciti.
Ja sam u stvari samo htela svima da posaljem veliki pozdrav, pa sam se raznezila, al valjda znate kako to ide...
Ljubac

Anicice, dobro nam uskocila u drustvance!
Pored Cicka, Cvrleta i Zsuki ne mozes da ne budes puna energije! A tek kad ulete i ostale nase trudnjacice Milica, Matorka i Zlobnica, sve prsti! Mnogo su nam zlatne, videces, svaka lepa rec ce ti puno znaciti.
Ja sam u stvari samo htela svima da posaljem veliki pozdrav, pa sam se raznezila, al valjda znate kako to ide...
Ljubac[/QUOTE]

Hvala puno, to mi mnogo znači :super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back