Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
  • ]zsukii
mi smo bili u kaaliju kod dr.zadorija u julu mesecu i nazalost nije nam uspelo...primala sam gonapeptyl 1ml i gonal 112,5.Na prvim konsultacijama mi je rekao da je kod mene sve OK,a muz ima oligospermiju...Stimulaciju sam primala 7 dana ,a 11 dan je bila aspiracija...jer su mi folikuli brzo rasli.Na aspiraciji smo dobili samo 4 folikula,i od toga 2 prazna a 2 jako dobre jajne celije.Dr Zadori je rekao da je ocekivao vise jajnih celija s obzirom na moje stanje i godine,ali da je sreca da su obe jajne celije odlicnog kvaliteta.Radjena je ICSI metoda-dobijen jedan embrion vracen kao osmocelijski 4,dan nakon punkcije.Bila sam razocarana sto je samo jedan vracen,nisam puno verovala da ce uspeti iako sam jaaaaaaako zelela i na kraju sam prokrvarila 11 dan nakon transfera.Za hormone mi je rekao da su OK mada je po mom misljenju FSH visok za moje godine 9,6 drugi dan ciklusa/a imam 31,god.Izvini sto sam ovako opsirna bila,ali htela bih da mi kazes kakav odnos doktor ima prema tebi drugi put kada si u postupku,da li ti menja nacin stimulacije i da li je obazriviji prema tebi....mislim da me nije dobro procenio i da mi je dao slabiju stimulaciju neocekujuci da cu slabije da odgovorim na nju...zakazani smo za novembar....inace dr. je stvarno super,ali ja psihicki ne bih podnela jos jedan neuspeh::think:

Nije upućeno pitanje meni,ali i ja sam njegov pacijent.Radila sam tri vto kod njega još uvek nema pozitivnih rezultata,ali svaki put mi je bila drugačija stimulacija.Da li ti je fsh kog njih 9,6?Pošto je kod njih uvek viša vrednost nego npr.u Konzilijumu.Meni je kod nas ta vrednost,a u Segedinu mnogo veća.Mislim da nema potrebe oko istog da razmišljaš.Uradi AMH i Inhibin B drugi dan ciklusa sa ostalim hormonima pre nego što odeš kod njega,ako se ponovo odlučiš za njih.Stvarno si lošije odreagovala na terapiju,ali sledeći put će biti bolje.Ja sam išla kod njih baš zbog stimulacije koja nije duga i uvek je slabija.Prema meni je poslednji put bio hladan,pa bih čak rekla čudno malo neprijatan,ali to mi je na kraju objasnio da je bio zabrinut za broj i kvalitet jć.bile su odličnog kvaliteta,a opet nije uspelo.Garancije nema,ali mislim da mu treba otvoreno reći šta osećamo i mislimo.Tako ja funkcionišem.

Inace, radjen mi je dnevni profil PRL i rezultati su: range 5.18-26.53, 08:00 - 27.43 , 11:00 - 17.69, 13:00 - 17.69, 18:00 - 37.52. Koliko je strasno i moze li to biti nas problem?

Visok PRL može da se reguliše Bromocriptinom.Verovatno nisi ostala u drugom stanju zbog njega,ali pre i za vreme vto,pa čak i posle iste možeš da ga piješ i da dobiješ zdravu decu.Na MR će videti da li će biti neka intervencija po tom pitanju ili ne.Opustise već si na dobrom putu pošto rešavaš to što treba.

Nije upućeno pitanje meni,ali i ja sam njegov pacijent.Radila sam tri vto kod njega još uvek nema pozitivnih rezultata,ali svaki put mi je bila drugačija stimulacija.Da li ti je fsh kog njih 9,6?Pošto je kod njih uvek viša vrednost nego npr.u Konzilijumu.Meni je kod nas ta vrednost,a u Segedinu mnogo veća.Mislim da nema potrebe oko istog da razmišljaš.Uradi AMH i Inhibin B drugi dan ciklusa sa ostalim hormonima pre nego što odeš kod njega,ako se ponovo odlučiš za njih.Stvarno si lošije odreagovala na terapiju,ali sledeći put će biti bolje.Ja sam išla kod njih baš zbog stimulacije koja nije duga i uvek je slabija.Prema meni je poslednji put bio hladan,pa bih čak rekla čudno malo neprijatan,ali to mi je na kraju objasnio da je bio zabrinut za broj i kvalitet jć.bile su odličnog kvaliteta,a opet nije uspelo.Garancije nema,ali mislim da mu treba otvoreno reći šta osećamo i mislimo.Tako ja funkcionišem.

IKANICA 80, Evo da se ukljucim. Zaintrigiralo me to sto si rekla za DR. To da je on stvarno ok. Moje je misljenje da su svi doktori ok, jer iza svih njih stoje verovatno mnoge godine rada i puno razlicitih iskustva. Nikada se ne treba vezati za jednog doktora. Ja uvek trazim misljenje dva strucnjaka, nebitno u kojoj oblasti. Ako se poklope, to je super, a ako ne trazim trece misljenje. Tako da draga Ikanice 80, verujem da ces izabrati pravu kliniku, u zemlji ili inostranstvu. Sa velikom zeljom da to bude ona prava klinika koja ce ti doneti uspeh. Imas svu nasu podrsku, uz tebe smooo.

Visok PRL može da se reguliše Bromocriptinom.Verovatno nisi ostala u drugom stanju zbog njega,ali pre i za vreme vto,pa čak i posle iste možeš da ga piješ i da dobiješ zdravu decu.Na MR će videti da li će biti neka intervencija po tom pitanju ili ne.Opustise već si na dobrom putu pošto rešavaš to što treba.

Hvala Zvončice, od kad sam na ovom forumu potpuno sam sa se opustila. To je naravno i tvojom zaslugom, i zato hvala još jednom :heart:

Aničice, dobro došla!!!
Svim devojkama koje su u postupku, držim pesnice!!
Svim curama da javim da ćemo imati dve princeze!!!
Sjajno...:super::super::super:
matorka, čestitamo!!!! i kod tebe i kod zlobnice po 2 princeze... imaće naše sinčine da biraju!!!!! :per:
čičak, mi smo sinoć prvi put uspeli da osetimo bebca i spolja... do sada sam ga ja samo osećala u iznutra, ali od sinoć je baš, baš živnuo..... :klap:

SVIM DEVOJKAMA U POSTUPKU PUNO SREĆE!!!! :heart:
Jao divnoooo...:heart::heart::heart:

Cranbery, Lilijana, sta ima kod vas?
Matorka, :zper::zper: JUUUUPIIIII
Ja napredujem iz dana u dan, sad sam 22. nedelja. Generalno se dobro osecam fizicki, ponekad me malo vise boli stomak sa leve strane ispod rebara pa moram da odmaram, ali doktori kazu da je sve pod kontrolom.
Psihicki sam isto dobro; prestala sam da se tripujem da ce nesto krenuti kako ne treba. Posle onog ludila (3 bebe pa na kraju jedna), malo sam se sad smirila kako trudnoca odmice.
Redovno vas citam i pratim i zelim dobrodoslicu svim novim clanicama - zajedno je lakse!

zvoncice,hvala ti puuuuno na odgovoru....mi idemo opet kod njega jer citajuci po forumima,cini mi se da ima najvecu uspesnost i najbolji pristup pacijentu...a i nadam se da ce sada biti sve ok,jer je video kako sam prosli put odreagovala na stimulaciju...ovaj put mora da uspe...bila sam kod njega na pregledu u petak,rekao je da je sve u redu i da se javim u novembru drugi dan ciklusa .inace jajnici su mi bas aktivni i to oba sa po nekoliko folikula,sto bas nije bio slucaj sa mnom pre....obicno mi je samo jedan jajnik bio aktivan u ciklusu,dok je drugi spavao....i Zadori se poprilicno iznenadio,pa sam mu rekla da mesec dana pijem FEMISAN A kapi,dala mu uputstvo i sastav kapi i rekao da mi je to verovatno reakcija na njih....dozvolio mi je da ih pijem do novembra do pocetka stimulacije....

Ikanice nema potrebe da mi zahvaljuješ.Ovde pomažemo jedni drugima,ako možemo.Drago mi je da si sigurna da ćeš uspeti i biće tako.Nisi mi rekla za fsh?Ti biljni preparati pomažu i aktiviraju jajnike,dobri su ako aktivno radite na bebi.Pošto ako vodiš računa zbog jajovoda onda trošiš jć.Kad koristiš prirodne prep.treba da kontrolišeš i krvnu sliku.SREĆNO!

Evo mene, aspiracija juce prosla u najboljem redu izvadjeno 20 j.c:D radio dr. Ljubic. Sinoc sam imala jake bolove nisam mogla da se ispravim, jedva sam isla to toaleta, danas je vec bolje stanje, boli s vremena na vreme, ali je podnosljivo. Rekli su mi strogo mirovanje i da pijem 3 litre tecnosti na dan, naduvena sam ko zaba. Sto se tice embriotransfera rekli su mi da ce verovatno biti u subotu posto idu na blaste.

Ancice dobrodosla draga zelim ti da sto pre zatrudnis:D

Evo mene, aspiracija juce prosla u najboljem redu izvadjeno 20 j.c:D radio dr. Ljubic. Sinoc sam imala jake bolove nisam mogla da se ispravim, jedva sam isla to toaleta, danas je vec bolje stanje, boli s vremena na vreme, ali je podnosljivo. Rekli su mi strogo mirovanje i da pijem 3 litre tecnosti na dan, naduvena sam ko zaba. Sto se tice embriotransfera rekli su mi da ce verovatno biti u subotu posto idu na blaste.

Hvala ti draga moja i ja tebi zelim da za 9 meseci budes naj srecnija majka na svetu :D. Sad se lepo odmaraj i u subotu po svoje bebice :super:

:D

Hert draga, pa to je fantastican broj JC. Jaoooooooooooo sto sam srecna.:D:D:D Pa tacno sam znala da ce biti lepa cifra. Drzim palceve u subotu.:heart::heart::heart:

Dobro dosla Ancice :)
ne znam puno o prolaktinu, ali mogu delimicno da ti pomognem oko HSG-a i histero.
okviran nalaz HSG ti ej isti kao moj, to otprilike znaci da jajovodi rade, ali kako bi moja dr rekla nekako traljavo, mada nije nemoguce da odrade posao :per:
Senka u kavumu ukazuje na potencijalni polip u materici ili endometrijalni polip. JJa sam imala ovu dijagnozu dva puta i oba puta upucena na histero. Ovi polipi onemogucavaju vezivanje ploda za zid materice jer u stvari simuliraju spiralu. :eek:
Nalaz rengenologa ili ginekologa sa UZa ne mora da znaci da je u pitanju polip, na mojoj drugoj histero pokazalo se da ja imam i neki nabor koji ce se uvek prikazivati kao polip a nema veze sa zadrudnjivanjem (valjda :eek:)

jao udavih, izvinite :roll:
pitaj slobodno sve sto te interesuje, ja sam prvu histero radila u frontu a drugu privatno, eto.

I jos da kazem primam suprefakt i dopada mi se ovo bockanje nekako mi se konacno cini da sam od koristi.

Trudnice kako me raduju vase porukice nemate pojma :bye::bye::bye:

Držim ti fige, da bude punooo lepih kvalitetnih embriona...
A ti sad lezi, strogo mirovanje, pusti jajnike nek odmore, i obavezno preko 3 litre vode...

20 jć je isto velik broj, zato ti kažem, odmaraj, pij surutku pored vode... da ne dođe do hiperstimulacije...

Navijam svim snagama da uspeš!!!!!!!!!!!!!:super::super::super:

....drage buduce mamice, citam vas povremeno i iskreno i od srca se radujem vasim uspesima, podrzavam one koje se i dalje bore,
ne odustajte, ne gubite nadu...srecno vam bilo..:D

...procitala sam da neke ne znaju gde bi mogle da kupe odecu za trudnice....H&M ima bas lepe modele i nisu uopste skupi, ako
niste u mogucnosti da odete do najblize zemlje u kojoj imaju radnje mozete kupiti i preko neta...

Dobro dosla Ancice :)
ne znam puno o prolaktinu, ali mogu delimicno da ti pomognem oko HSG-a i histero.
okviran nalaz HSG ti ej isti kao moj, to otprilike znaci da jajovodi rade, ali kako bi moja dr rekla nekako traljavo, mada nije nemoguce da odrade posao :per:
Senka u kavumu ukazuje na potencijalni polip u materici ili endometrijalni polip. JJa sam imala ovu dijagnozu dva puta i oba puta upucena na histero. Ovi polipi onemogucavaju vezivanje ploda za zid materice jer u stvari simuliraju spiralu. :eek:
Nalaz rengenologa ili ginekologa sa UZa ne mora da znaci da je u pitanju polip, na mojoj drugoj histero pokazalo se da ja imam i neki nabor koji ce se uvek prikazivati kao polip a nema veze sa zadrudnjivanjem (valjda :eek:)

jao udavih, izvinite :roll:
pitaj slobodno sve sto te interesuje, ja sam prvu histero radila u frontu a drugu privatno, eto.

I jos da kazem primam suprefakt i dopada mi se ovo bockanje nekako mi se konacno cini da sam od koristi.

Trudnice kako me raduju vase porukice nemate pojma :bye::bye::bye:

Hvala puno, sad mi je malo jasnije. :hvala:

• ]zsukii
mi smo bili u kaaliju kod dr.zadorija u julu mesecu i nazalost nije nam uspelo...primala sam gonapeptyl 1ml i gonal 112,5.Na prvim konsultacijama mi je rekao da je kod mene sve OK,a muz ima oligospermiju...Stimulaciju sam primala 7 dana ,a 11 dan je bila aspiracija...jer su mi folikuli brzo rasli.Na aspiraciji smo dobili samo 4 folikula,i od toga 2 prazna a 2 jako dobre jajne celije.Dr Zadori je rekao da je ocekivao vise jajnih celija s obzirom na moje stanje i godine,ali da je sreca da su obe jajne celije odlicnog kvaliteta.Radjena je ICSI metoda-dobijen jedan embrion vracen kao osmocelijski 4,dan nakon punkcije.Bila sam razocarana sto je samo jedan vracen,nisam puno verovala da ce uspeti iako sam jaaaaaaako zelela i na kraju sam prokrvarila 11 dan nakon transfera.Za hormone mi je rekao da su OK mada je po mom misljenju FSH visok za moje godine 9,6 drugi dan ciklusa/a imam 31,god.Izvini sto sam ovako opsirna bila,ali htela bih da mi kazes kakav odnos doktor ima prema tebi drugi put kada si u postupku,da li ti menja nacin stimulacije i da li je obazriviji prema tebi....mislim da me nije dobro procenio i da mi je dao slabiju stimulaciju neocekujuci da cu slabije da odgovorim na nju...zakazani smo za novembar....inace dr. je stvarno super,ali ja psihicki ne bih podnela jos jedan neuspeh::think:

ćaos draga! ja sam kod njega 4 lekcije odradila :zper: bogami ja sam svaki put imala drugačiju stimulaciju, tj dva puta skoro istu ali reakcije su mi bile budi bog s nama...potpuno nepovezane, nepredvidljive....samnom se baš mučio. jednom mi je pred uz rekao da ima tremu svaki put kad je dolazim, kao pred ispit ahahahahhah
a odnos....pa prema meni je od početka bio super korektan i strpljiv, ljubazan i sve u superlativu. naravno i on ima nekad loše trenutke, mislim na raspoloženje, nisam baš svaki put umirala od smeha, ali sve u svemu za moj ukus i očekivanja on je no.1.
i mada sam sad trudna prirodno, ako sledeća beba opet ne ide po domaće, ja bih opet kod njega išla.
i ja sam prvi put imala preslabu stimulaciju, on je uvek jako obazriv sa hormonima, kod njega ti se sigurno neće desiti ništa slično kao što se desilo recimo sa čičak....hiperstimulacija je vrlo ozbiljno stanje i on se trudi da je izbege ako je moguće. meni je jedan pokušaj zaustavio na pola, kako ne bih došlo do hiper.
svaki dr nažalost mora da upozna tvoj organizam, način reagovanja, tako da se sad nadaj boljoj proceni što se stimulacije i tvoje reakcije tiče. Mada kažem, ja sam imala nenormalne reakcije...

glavu gore i samo pozitivno!

a ovaj moj stomak tera meni inat! počeo dobrano da se vidi, a svadba za 2 nedelje ahahahhahahahhahah

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back