Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje cestitam vam svima na velikim betama i laganu trudnocu vam zelim.Samma svaka cast devojko, guraj samo napred.Ti imas cilj i boli te briga za druge.
Mi smo danas saznali da zaovina cerka inace jedino dete u muzevljevoj familiji tog kolena jer mi nemamo dece ima hodzkin, inace ima 15 godina.Sada treba da se borimo sa citostaticima i hemioterapijom.Strasno!!!!!!!!!!
Namam reci da vam opisem kako se svi osecamo, tako da mi je put kod Zadorija u drugom planu.
Sve vas ljubim i saljem vam beskraj:heart::heart::heart::heart::heart:
Najezim se kada ovako nesto cujem..... Strasno,tek zakoracila u zivot a sudbina nanijela tako tezak udarac... Dace dragi Bog da bude sve u redu....

Zaboravila sam Nadalici da kazem za FSH: probaj onaj recept sa suvim smokvama u ulju, cula sam da je odlican, jedna poznanica je super snizila fsh sa tim za relativno kratko vreme. Devojke kazu da bas pomaze. Ja nisam imala problem sa fsh pa ne znam tacno kako ide recept, probaj da potrazis na netu. Ne kosta te nista da probas. Bez obzira da li prodjes komisiju ili ne, trebalo bi da ti je fsh manji i nece ti skoditi da pijes, potpuno je prirodno, nista sem smokvi i ulja.
I da, kazu devojke koje su pile da je gadno :) ali podnese se nekako :)
Ako ne budes mogla da nadjes, javi pa cu i ja potraziti, a mozda i neko odavde zna tacno kako ide.

Ej, Jelo pa to su divne vesti, draga čestitam ti od srca!!! Da li je beta ok, pa beta je prava, da bi mogli biti i blizanci!!! Usmeravam pozitivne vibracije ka tebi!!:ok:
Ofi, poslednje vreme, malo malo čujem takve informacije, i to mi strašno teško pada, i to sve neki ljudi koje znam i još mladi. Strašno. To je još jedan dokaz da živimo život i da ne dozvolimo da prolazi pored nas!

htela sam da pitam da li vam se ciklus posle neuspele VTO malo poremetio. Da li vam se desavalo da vam kasni, Ja sam poslednju menst.imala posle VTO 28.05. obicno dobijam na 30 dana. Sada sam 27. i 28.06. imala neki braon iscedak i nista, sada razmisljam da nije moja menstruacija postala potpuno oskudna.

Draga Maro,ja sam posle neuspele VTO sledeci ciklus imala normalno,a onda mi je kasnilo 12 dana.Kazu da ja od hormona,ali bolje ti je da proveris i odes kod svog lekara..:bye::bye:

Bravo Jelo cestitam!!!! Zelim ti laku trudnocu
Sta je sa cickom zasto se ne javlja?

Cicak sto te nema, sta se desava? Brinemo

Mali Cicak drzimo ti fige...... javi se kad mognes.......
Prvo da cestitam Jeli! Kako mei bude drago kad cujem tako nesto!!! To je sjajno, uzivaj u svojoj trudnoci, sve najnajnaj...

Oficirusa, bas mi je zao, ali ne ocajavajte, od toga nema nista. Moj ujak je prosle godine ima maligni tumor debelog creva, ogroman, jedva su mu spasili zivot, ima 58 godina, i iako su svi bili skepticni po pitanju oporavka, a i on je izgledao jako lose, izgubio preko 40kg, uz pomoc hemoterapije se izlecio, pri kraju je sam sebe vozio i dovozio sa terapije... Eno ga sad kao zmaj!!! Tako da ne sekiraj se, sve ce to biti ok, videces!

Ja sam juce otisla u bg u 7 ujutru, izvadila krv u 9, i u 18h sam imala pregled kod dr.
Kad sam stigla, poslednja, on me pregledao i kaze, ''Jos uvek postoji rizik od hiperstimulacije, da li zelite da zamrznemo, pa vracamo kad se smire jajnici
ili da pokusamo sad da vratimo jedan''
ja rekoh Vracajte! Pa ako budem morala u bolnicu, u bolnicu! I tako on meni vrati jedan emrion, najkvalitetniji... A ostalih 6 ide na zamrzavanje...
Imam dosta nekih lekova, 3 l vode dnevno,i inekcije fraksapin svaki dan, pratim mokracu itd...
Bila sam uplasena posle vracanja, ali me je to proslo...

Sad sebe smatram trudnom dok se ne dokaze suprotno!!!:D

bolucka stomak, naduvena sam, ali izdrzacu!!!

Hvala vam drage moje...
Sve vas puno ljubim...:zag:

ako imate neki savet, rado bi ga prihvatila... :-)

Oficirusa,hodgkin se leci.Morate imati puno snage,ne posustajte,dete se moze potpuno izleciti zavisno od faze u kojoj je otkriven hodgkin.Puno srece i uspeha na putu ka izlecenju.Verujte!
Jela ns,bravo:worth:
Cranberry,meni su takodje rekli da smanjim na 3x1 utrogestan,ali sam ja nastavila sa 3x2 na svoju ruku i izbacila ampulu progesterona i posle 10 dana prokrvarila.Od tada su mi rekli 3x2 utrogestana a ja sama dodala i progesteron ampulu svaki 3,4 dan.Celu naravno.Ja nosim dve bebe i ti jel tako?
Nadalice ja sam samo jela suve smokve svaki dan po 2,3.Pariz me obavestila o tome al nisam mogla to da petljam sa maslinovim uljem i hormoni su mi bili ekstra.Sad dal je zbog smokvi,ne znam.Al probaj!

Oficiruso bas mi je zao! Tek je zakoracula u zivot i sta je snadje, ne dajte se, prevrnite nebo i zemlju i nadjite dobrog lekara i terapiju.
Ej Cicak tu si, super je to, jedna ali vredna,ako kojim slucajem ne uspe, radicete fet jer ti je puno finih embriona ostalo.
Skandia pozdrav za tebe i tvog andjela

Padar, koliko utrogestana pijes? Jedna dr mi kaze da nastavim 3x2, druga da smanjim na 3x1, pa sam se sludila. Nesto se plasim da smanjim utrogestan, a ne znam ni dokle se on pije?

Cranberry ja uzimam 3x2 tablete, i još ampulu progesterona na 5.dan.Dr mi je bila rekla da mi ne treba ampula, al pošto mi se pojavio iscedak rekla mi je da nastavim još 2 ampule da primim, al ja ću nastavim i dalje.

Prvo svim trudnicama cestitam. Ako se secate pre tri meseca sam bila na VTO i bilo je neuspesno. Nakon toga resim da pravim pauzu i ne mislim o tome ali i odem kod Majre. Pila sam mumiju 56 dana i evo danas ugledam dve crtice. Odem da izvadim betu a ona 506. E sad ne znam dal je to dovoljno sobzirom da mi kasni 7 dana. DAl se cuda dogadjaju ili je mumija zasluzna ne znam samo da bude dobro. Ja sam u soku i ceo dan ne mogu da dojem sebi

Baš sam pre neki dan mislila na tebe,nemate ne javljaš se kad ono beba je tu,jeeeeeeeeeeee
Čestitam!!!!!!!!!!!!!

Hvala vam curice moje drage...
Mislim ja na vas svaki dan... I saljem pozitivne misli...

Sad leskarim, malo sam oprala sudje i ves poslozila, ne mogu non stop lezati...
A bebici sam obecala da cu je maziti i paziti najvise na svetu ako bude dobra i zakaci se...:lol::heart:

padar, cranbery, cvrle, zlobnice, matorka mazite bebice... :D

joj zene ja se osecam kao da bi mogla svet okrenuti sada... Kad me nista ne boli...
A mama mi je donela surutku, to ste me posavetovale, sad cu da probam, da vidim...

Hvala vam curice moje drage...
Mislim ja na vas svaki dan... I saljem pozitivne misli...

Sad leskarim, malo sam oprala sudje i ves poslozila, ne mogu non stop lezati...
A bebici sam obecala da cu je maziti i paziti najvise na svetu ako bude dobra i zakaci se...:lol::heart:

padar, cranbery, cvrle, zlobnice, matorka mazite bebice... :D

joj zene ja se osecam kao da bi mogla svet okrenuti sada... Kad me nista ne boli...
A mama mi je donela surutku, to ste me posavetovale, sad cu da probam, da vidim...

Odmaraj i bece sve u redu.Bebac ce se zakaciti i bice jedna velika mrvetina.Ljubim te puno i zelim ti veeeeeliku betu.

Oficirusa,hodgkin se leci.Morate imati puno snage,ne posustajte,dete se moze potpuno izleciti zavisno od faze u kojoj je otkriven hodgkin.Puno srece i uspeha na putu ka izlecenju.Verujte!
Jela ns,bravo:worth:
Cranberry,meni su takodje rekli da smanjim na 3x1 utrogestan,ali sam ja nastavila sa 3x2 na svoju ruku i izbacila ampulu progesterona i posle 10 dana prokrvarila.Od tada su mi rekli 3x2 utrogestana a ja sama dodala i progesteron ampulu svaki 3,4 dan.Celu naravno.Ja nosim dve bebe i ti jel tako?
Nadalice ja sam samo jela suve smokve svaki dan po 2,3.Pariz me obavestila o tome al nisam mogla to da petljam sa maslinovim uljem i hormoni su mi bili ekstra.Sad dal je zbog smokvi,ne znam.Al probaj!

Draga moja, kako to lepo zvuci "ja nosim dve bebe" posle duge borbe.Ljubim te.

Padar, kod mene je jedna beba, blizanci su odustali. Kad sam po savetu dr presla na 3x1 utrogestan, te nedelje je kod blizanaca prestala srcana radnja. Mozda je to prirodna selekcija,ne bih odmah da krivim lekare, ali rekli su mi da se vratim na 3x2 (sto sam naravno i uradila). Sad, posle nedelju dana, opet kazu (ali druga dr) da pijem 3x1. Sludila sam se skroz. Nisam imala krvarenja, hvala bogu, ni iscedaka, ali sam u strahu nevidjenom da mi 3x1 ne bude malo. Osim toga, pijem samo jos Folan, a Pregnil sam prestala da dobijam 2 nedelje posle bete. Ako budem trazila trece misljenje, ima da se razbucam potpuno :)

A ti, mali cicak, ne luduj po kuci nego lezi zeno i odmaraj, koji ti je djavo? Ako nam sutra napises da si malko oprala prozore i zavese u casovima lake dokolice, doci cu licno da te tabam. Izes kucu i spremanje, nece nigde pobeci, sve ce to da te saceka. Nego ti lezi, sve 4 uvis, uzivaj i izvoljevaj :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back