Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Padar to je super!

Hej devojcice!!!!!

Kod mene nije bas sve sjajno kao kod Padar.
Od 8 jajnih c. jedna bila nezrela.
3 se nisu razvile. Vratili mi 2 a dve ostavili da vide da li ce se razviti do blasti pa zamrzavanje. Nazalost, nisu se razvile.

Danas je 4. dan od ET. Nemam nikakve ni bolove ni simptome.
Samo prvih 2 dana su me bolela ledja od lezanja. Danas sam prvi put sela. Da li je rano za sedenje? Malo cu i da setnem po kuci, ne mogu vise lezati.
Kako ste vi lezale.Ja sam se okretala na sve strane. Odmah posle ET sestra u Jevremovij me izgrdila jer sam legla na stomak.
Brine mr sto na stolu nisam bila ni minut vec odmah dole pa u lift.
E iz mojih poruka mozete videti da bas i nisam optimista. MM samo bezi od mene jer stalno trazim razlog za svadju i nervira me sto on vec prica o nekakvim bebama.
Cak me je i pokusao razveseliti pa me u sali pitao da li se mrdaju:rotf:
Cak me bilo strah ici i u wc jer sam se bojala da sve ne ispiskim. E budale...A morala sam ici svakih sat vremene jer mi rekose minimum 2l tecnosti dnevno.
I jos jedno pitanjce, ovaj utrogestan mi pola iscuri, brine me da nije nista ostalo unutra.
Pozdrav drage moje i izvinite na dugom i tugaljivom postu ali ja sam jako uplasena.

Poslednja izmena:
Padar to je super!

Hej devojcice!!!!!

3 se nisu razvile. Vratili mi 2 a dve ostavili da vide da li ce se razviti do blasti pa zamrzavanje. Nazalost, nisu se razvile.

Samo prvih 2 dana su me bolela ledja od lezanja. Danas sam prvi put sela. Da li je rano za sedenje? Malo cu i da setnem po kuci, ne mogu vise lezati.
Kako ste vi lezale.Ja sam se okretala na sve strane. Odmah posle ET sestra u Jevremovij me izgrdila jer sam legla na stomak.
E iz mojih poruka mozete videti da bas i nisam optimista. MM samo bezi od mene jer stalno trazim razlog za svadju i nervira me sto on vec prica o nekakvim bebama.
Cak me bilo strah ici i u wc jer sam se bojala da sve ne ispiskim. E budale...A morala sam ici svakih sat vremene jer mi rekose minimum 2l tecnosti dnevno.
I jos jedno pitanjce, ovaj utrogestan mi pola iscuri, brine me da nije nista ostalo unutra.
Pozdrav drage moje i izvinite na dugom i tugaljivom postu ali ja sam jako uplasena.

Draga moja,kao prvo cestitam:klap::klap::klap: pa da budu uskoro i te dve bebice.Sto se tice lezanja,meni su rekli da vec posle 3 dana i moram malo da prosetam kroz kucu,da je dobro zbog cirkulacije pa za to ne brini.Nista preterano,ali smes slobodno koliko mozes do kuhinje,kupatila....
Ja sam na stolu posle ET lezala 15 min. ali sam peske isla iz sale u sobu,pa ne znam sta da ti kazem za to,ali znam da 1 sat ne smes u wc a posle sve normalno.
Sto se tice tvog muza,tako i treba da prica i da se ponasa,veruj mi jedino sto ce nas odrzati je optimizam...moras i ti malo vise da si ubedjena u to.Samo ti uzivaj u tome sto on prica,navikavaj se:super::super:
A za utrogestan ne znam,ja sam ga samo pila
Pozzzzz :heart::heart::heart::heart:
I naravno srecan praznik:bye::bye::bye:

Draga ovcice, ja na zalost ne znam da ti odgovorim ni na jedno pitanje, mene tek ceka sve to sto si ti obavila.
Mogu samo da ti kazem da mislim na tebe, da ti zelim isto sto i sebi i svim ostalim devojkama ovde, i da ti posaljem jedan veliki virtualni zagrljaj i poljubac.
Nadam se da i to bar malo nesto znaci :)

Padar to je super!

Hej devojcice!!!!!

Cao draga, prvo da ti cestitam praznik sa zeljom da ti donese ono sto najvise zelis!
Posto sam i ja radila VTO u Jevremovoj, pokusacu da ti malo pomognem svojim odgovorima. To sto nisi lezala posle transfera na stolu ni minut nema nikakve veze, i mene su odmah ubacili u stolicu, u lift i u krevet gde sam lezala na levoj strani neka 2 sata. Kad sam prvu VTO radila u Betaniji lezala sam na stolu nekih 20 minuta i ije uspelo, tako da mislim da to nista ne znaci. Vazno je da si odmorila ovih par dana. Meni je profesor Ljubic posle ET rekao-Odmorite 2-3 dana, a posle po starom, ali lagano. Ja sam tako i radila, odmorila sam tih par dana,ali naravno da sam s vremena na vreme prosetala po kuci, skuvala sebi kafu, trudila se da ne sedim puno, nego sam uglavnom bila u polulezecem polozaju.Meni je ET bio u cetvrtak, a prvi put sam izasla u setnju u utorak i posle toga sam svaki dan setala po malo. Koliko sam ja citala, strogo lezanje 2 nedelje do bete nikome nije pomoglo, a bilo je zena koje su se jadne izmucile tim lezanjem.Cula sam jos da u inostranstvu ni ne preporucuju neko strogo vezivanje za krevet, nego normalan ali usporeni ritam zivota. To ti moze potvrditi i nasa Skandia.
To sto utrogestan curi je takodje normalno, samo se trudi da kad ga ubacis odlezis bar 1-2 sata.
Pokusaj da se opustis(bas pametan predlog, jel da?), radi ono sto volis i sto te usrecuje, skokni do neke bastice na kaficu, to ti nece skoditi. Ja sam skoro sve vreme dok sam cekala betu bila sama, pa me je ta samoca bas smorila. A o raspolozenju da i ne govorim, od srece do tuge i tako svaki dan. Tesko jeste, ali kad ugledas veliku betu sve muke prestaju! Ljubim te i od srca navijam za te dve mrvice!

Ćao devojke...:bye:
Srećan Uskrs...:D

Bila sam juče kod moje dr. odlučili smo da ćemo na VTO... dr. mi predlaže da konkurišemo kod Fonda, jer već imamo sve rezultate... a ja nemam pojma ni gde se to konkuriše i koliko se čeka...
Ako je nešto dugo, neću čekati, platićemo sami...

Dr. kaže da ću verovatno jedan mesec uzimati kontracepciju, pa tek onda stimulacija... i kaže da ću ići u dugi protokol, zato što sam mlada... ali je nisam dobro razumela koliko on traje... jel moguće da je 5 nedelja?:think:

Kaže da im se javim kad dobijem, pa će mi poslati terapiju...

Meni nešto to sve izgleda tako dugo i daleko...:( nadala sam se da ću moći već u Maju to odraditi...:(

Cure, sretan Uskrs!!
Padar, javljaj šta se dešava!
Ovčice, što kukaš, malo ti je dve bebice???
Ikice:heart:
Čičak, i ja sam mislila da ću mnogo ranie jući u postupak, ali nema šanse...Ako ideš preko fonda dok predaš papire i prođeš obe komisije mislim da će ti proći 2 meseca, dok uđeš u postupak još jedan ili dva... plus što mislim da u julu i avgustu u NS ne rade vto.
Ako imaš para ja bi svakako išla privatno i izabrala dobru kliniku.

Ćao devojke...:bye:
Srećan Uskrs...:D

Bila sam juče kod moje dr. odlučili smo da ćemo na VTO... dr. mi predlaže da konkurišemo kod Fonda, jer već imamo sve rezultate... a ja nemam pojma ni gde se to konkuriše i koliko se čeka...
Ako je nešto dugo, neću čekati, platićemo sami...

Dr. kaže da ću verovatno jedan mesec uzimati kontracepciju, pa tek onda stimulacija... i kaže da ću ići u dugi protokol, zato što sam mlada... ali je nisam dobro razumela koliko on traje... jel moguće da je 5 nedelja?:think:

Kaže da im se javim kad dobijem, pa će mi poslati terapiju...

Meni nešto to sve izgleda tako dugo i daleko...:( nadala sam se da ću moći već u Maju to odraditi...:(

Cao draga, sve najlepse povodom praznika ti zelim!
Dugi protokol malo duze traje, ali sam cula da je efikasniji od kratkog, Otprilike sve bude gotovo za 2 meseca, kad pocnes sa kontracepcijom(ja sam pocela 9.oktobra, a ET je bio 9.12). I ja mislim da se tokom jula i avgusta vantelesne ne rade, tako da ako pocnes sad u maju mozes do jula da zavrsis.
E sad dal platiti il ici preko Fonda, to je na tebi da odlucis. Ja sam htela da iskoristim sve sto drzava daje, i drugi put se posrecilo. Opusti se i polako!

Ovčice,moraš biti pozitivna...nađi način da sve posmatraš sa vedrije strane.Što se ležanja tiče,apsolutno se slažem sa Ikicom...ja sam npr. ležala mnogo duže od ostalih-pa bar jedno 20 min.,još me Ljubić na stolu namestio u neki nakrivljen položaj...ali pošto sam bila poslednja-sestro slatka,oni zaboravili na mene,otišli da krkaju...tek posle tog vremena me pokupiše i u sobu.Meni je psihički prijalo to ležanje...ali mislim da je samo ta korist...razumeš-to ne igra mnogo veliku ulogu,jer si posle ,u krevetu odležala...a da li je na stomak-kako Ivanovići praktikuju ili sa strane-kako Jevremovci postavljaju...znaš koliko je to bitno...tja!
Nisu u tegli,grlić je zatvoren,i za njih nema izlaska...ne sekiraj se.Samo da puste kandžice izakače se za mamu! Navijamo za to!!
Čičak,samo polako,i vremenom će ti sve biti jasnije.
Cure,Hristos vaskrse!Nek su vam srećni Uskršnji praznici!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back