Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
devojke,molim vas za pomoc.od srede pocinjem sa diferelinom,sestre u Jevremovoj su mi dale injekcije i objasnile kako da ih primam(svakog dana u isto vreme,popodnevni casovi,podkozno itd...) za pocetak cu ici kod jedne med.sestre kuci ali malo je nezgodno uskladiti vreme :roll: kako ste vi to radile,u koje vreme?jel boli?

Dajte neki savet,sta je jos bitno za transfer da znam, i jos nesto vrlo bitno: ko moze da mi otvori bolovanje,moj ginekolog,dr.koji mi je radio VTO,ili moja dr.opste prakse???

Danap,sjajne vesti!!! Baš mi je drago za ovakav ishod,mora biti dobro,samo veruj!! Baš si me obradovala!! Inače,bolovanje ti otvara tvoj ginekolog iz DZ.Srećno!
Zsuki,pokvašena devojčice,nek je sa srećom nov postupak!

devojke,molim vas za pomoc.od srede pocinjem sa diferelinom,sestre u Jevremovoj su mi dale injekcije i objasnile kako da ih primam(svakog dana u isto vreme,popodnevni casovi,podkozno itd...) za pocetak cu ici kod jedne med.sestre kuci ali malo je nezgodno uskladiti vreme :roll: kako ste vi to radile,u koje vreme?jel boli?
Limba ne brini nista ja sam primala diferelin sada u aprilu, ja sam sve vreme radila pa sam odlucila sama da se bockam vec od 3 injekcije,samo neka ti sestra objasni,nemas onda obavezu da trcis da te bocka neko drugi,lagano se stiska spric da sama kontrolises da te ne pecka,mene bar nije peckalo,inace se bockas onim malim tankim insulinskim iglicama,tako da ubod ne osetis, zelim ti srecan pocetak i naravno da te dovede do bebice!!!!!

Limba ne brini nista ja sam primala diferelin sada u aprilu, ja sam sve vreme radila pa sam odlucila sama da se bockam vec od 3 injekcije,samo neka ti sestra objasni,nemas onda obavezu da trcis da te bocka neko drugi,lagano se stiska spric da sama kontrolises da te ne pecka,mene bar nije peckalo,inace se bockas onim malim tankim insulinskim iglicama,tako da ubod ne osetis, zelim ti srecan pocetak i naravno da te dovede do bebice!!!!!

hvala Danap puno!ne bojim se igala ali se bojim da sama sebe ubodem :eek: posto mi je mm veterinar i cesto daje injekcije zivotinjama,mislili smo da mu sestra pokaze kako,nema tu puno razlike :lol: al mene strah da nesto ne pogresimo pa da umesto podkozno ode npr u misic:confused: lupam...
a u koje vreme si ti primala?

Limba mene je muž bockao.Ja sebe ne mogu.Kad te muž bocne onda aspirira i vidi da li je pogodio neki krvni sud.Male su šanse,ali uvek se aspirira.Meni je strašno kad vidim kako se mačići izbeče kad im mere temperaturu,a ne nešto drugo.Blago tvom mužu želela sam da budem veterinar još kao mala,ali baš to što nisam u stanju da dam inekciju odustala sam davno od tog sana.Trudi se da inekcije primaš tad kad su ti rekli sa odstupanjima sat,dva.Ja sam uvek do 12h,ujutro.

hvala Danap puno!ne bojim se igala ali se bojim da sama sebe ubodem :eek: posto mi je mm veterinar i cesto daje injekcije zivotinjama,mislili smo da mu sestra pokaze kako,nema tu puno razlike :lol: al mene strah da nesto ne pogresimo pa da umesto podkozno ode npr u misic:confused: lupam...
a u koje vreme si ti primala?
moram da ti kazem da sam ja velika kukavica,ali sam rekla sebi da cu za svoj cilj sve da uradim,pa kad ja nisam kao neznalica pogodila misic nece ni tvoj muz,a mozda je meni igla lako upadala u salce hihihihi

primala sam izmedju 13-14h,jer su nam tako poceli na klinici,znas i ja sam se plasila,a uspela sam da radim i bockam se na poslu,i sve druge obaveze zavrsavala, i radila sam na veliki petak do 18h,a vec sutradan isla na aspiraciju

Super. Hvala vam svima... :D
Gledaću koliko sutra ili prekosutra da predam...

A koliko obično prođe od predavanja papira do početka postupka?

Pre nego predaš nalaze na komisiju moraš da uzmeš uput od ginekologa.A što se tiče čekanja sve zavisi, ja sam čekala od prolaska prvostepene komisije do drugostepene tri nedelje, a od drugostepene do dobijanja pozivnog pisma od RZZO mesec dana, mada neko je i manje čekao. A do početka postupka VTO sve zavisi od lekara.

Poslednja izmena:
Limba mene je muž bockao.Ja sebe ne mogu.Kad te muž bocne onda aspirira i vidi da li je pogodio neki krvni sud.Male su šanse,ali uvek se aspirira.Meni je strašno kad vidim kako se mačići izbeče kad im mere temperaturu,a ne nešto drugo.Blago tvom mužu želela sam da budem veterinar još kao mala,ali baš to što nisam u stanju da dam inekciju odustala sam davno od tog sana.Trudi se da inekcije primaš tad kad su ti rekli sa odstupanjima sat,dva.Ja sam uvek do 12h,ujutro.

a kako se to aspirira?:eek:
a sto se tice veterinarskog posla kao i kod svakog drugog,ima lepih i ruznih momenata...porodiljstvo je najlepse,sva ta preslatka stvorenja donosi na svet ali ima i onih jako,jako losih i teskih situacija koje nisu tako prijatne :( ali o tome na nekoj drugoj temi;)

Eto Danap, sve je super, još da i bebe budu lepe!!! :-)
Ovčice, Ikice, Čičak, Zvončice, Priz...:heart:
Zlobnice, šta ti kažu dr? Kad počinješ sa terapijom?
Ooo Zsuki, i ti si krenula!! Vidim ja biće dosta novih trudnjača!!

Cao draga, ja sam u pocetku svako poislepodne isla u DZ i tamo su mi davali, a onda sam jednom probala da se sama bocnem i uspela. Uposte nije strasno i ne boli, jer se injekcija daje sa onim najtanjim insulinskim iglicama. Kupi u apoteci te iglice. Ja sam jednom otisla u hitnu da mi daju injekciju i rekla da ih primam potkozno u stomak, a sestra natakla na spric onu debelu zelenu iglu i planirala time da me probode. Kad sam videla, dobro nisam pala u nesvest.
Eto dokza da o svemu same moramo voditi racuna!

Cao draga, ja sam u pocetku svako poislepodne isla u DZ i tamo su mi davali, a onda sam jednom probala da se sama bocnem i uspela. Uposte nije strasno i ne boli, jer se injekcija daje sa onim najtanjim insulinskim iglicama. Kupi u apoteci te iglice. Ja sam jednom otisla u hitnu da mi daju injekciju i rekla da ih primam potkozno u stomak, a sestra natakla na spric onu debelu zelenu iglu i planirala time da me probode. Kad sam videla, dobro nisam pala u nesvest.
Eto dokza da o svemu same moramo voditi racuna!

meni su vec u Jevremovoj dali te tanke iglice i upravo to su mi rekli sto i ti pa se nadam da ce mi sutra sestra pokazati (na zivom primeru:p) i da nece biti strasno :confused:

Pre nego predaš nalaze na komisiju moraš da uzmeš uput od ginekologa.A što se tiče čekanja sve zavisi, ja sam čekala od prolaska prvostepene komisije do drugostepene tri nedelje, a od drugostepene do dobijanja pozivnog pisma od RZZO mesec dana, mada neko je i manje čekao. A do početka postupka VTO sve zavisi od lekara.

Ajoj... :(
A ja mislila da počnem pre jula... :neutral:

Jel ne postoje varijante da ja platim pa da mi država refundira?:think:

Injekcije daješ u približno vreme odstupanje sat vremena.Potkožne injekcije se daju sa malim inzulinskim iglama,daješ ih u stomak i ti ispod pupka dva cm(dva prsta ispod pupka) sa leve ili desne strane,može i butinu i to podeliš buditu na četiri dela i gornji desni kvadrat,možeš u ruku mali sa strane okreneš ruku u ramenu prema unutra i ubodeš desni gornji kavdrat kao kad si primala vakcine.Mada ti je najlakše u stomak.Navučeš lek u špic izbaciš sav vazduh iz šprica tako što okreneš iglu prema gore i vaznuh će da se popne gore i onda ga istisneš iz šprica.Ubodno mesto namažeš alkoholom ubodeš iglu pod uglom od 45 stepenu malo ukoso povučeš klip prema gore (aspiriraš) mada tu nema krvnih sudova ali za svaki slučaj i polako daješ lek,kako tebi odgovara da te ne peče jako,mada to nije tako strašno.Nije to ništa komplikovano videćeš nemoj da paničiš,pošto se bojiš da daš sebi neka te muž bocne.Puno pozdrava

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back