Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Matorka,hvala na pitanju,o.k. ide...poslednji put kad sam proveravala,bila je stavljena pod konac.Posle toga,dr mi je rekla da je više do trudnoće i ne kontrolišem,jer sam lekovima pokrivena,a kad bude trudnoće,biće potrebe za češćom kontrolom.
Drugo,za postupak,koji će biti na jesen-to sigurno znam,ostatak priče mi još nije iskristalisan-dakle,nisam apsolutno sigurna gde će to biti...ali ne verujem da će biti u Srbiji.
Treće...ne daj B.da vam ne uspe,NS je dao i 3.postupak o trošku fonda,tako da ne moraš plaćati...mislim da si čula za to?I ne brini,sigurno će te gledati na UZ...jeste da nam ne posvećuju dovoljno pažnje,ali jbga,sve je ovo samo unosan biznis,i ništa više,te se i dr tako odnose...samo nada nas u ovome održava

Cure, hvala svima. :cmok2:
Shvatila sam da nema svrhe nervirati se oko pitanja oko stvari na koje ne mogu uticati i promeniti. Ne mogu ja promeniti sistem rada u Genesisu, niti bilo gde drugo. Na šta mogu uticati, trudiću se d autičem i ostvarim pozitivan rezultat.
Moje mišljenje je da se ceo postupak nedovoljno prati. Mislim da češće treba raditi UZ. Isto tako pola godine me niko nije pogledao na uz, i ulazim u postupak bez toga?!! Meni to baš nije normalno. Ja sad idem o trošku države, ali kako sam čitala neke komentare, što je najgore tako se radi i u nekim klinikama gde se plaća. Nadam se d aneću raditi treći put, kad ću morati i da plaćam, ali ako budem, dobro ću ispitati rad klinike gde bi radila vto.
Pari, kako napreduješ sa IR? Kad misliš u postupak i gde?
Jelena, kako se osećaš?
Ikice[/B], Milice :cmok2:

Matorka zar te nisu gledali na UZ kad si bila na II stepenoj komisiji u Betaniji? Mene jesu.

Cao devojke.Zavrsena jutros aspiracija imam 7 jajnih celija.Umorna i pospana ljubim Vas sve puno.Ovcice javi se!Kako si ti prosla.Eto,ipak su Mariborci prosli put uprskali stvar.Devojka do mene jutros je imala 9 j.celija a 25 god.ima i oba jajnika.A ja 31.godinu i jedan jajnik.Milicice u pravu si da folikul moze da nosi i dve j.cel.:heart:

Ovcice i Padar :heart::heart::heart:
Uradile ste sve sto je do vas, sve ostalo je sad u rukama lekara i onog gore :D
Ja vam zelim da se od sledeceg meseca prebacite na trudnicki deo ovog foruma, ovde nam je nesto guzva :hahaha: i, naravno, da svracate ponekad :heart:

Danap, samo napred, bol jajnika je dobar znak!
Ovcice i Padar, eto vidite da je sve odlicno proslo, sad samo uzivajte i mislite na svoje bebice!
Matorka, u pravu si, a zao mi je sto to moram priznati. Jeste lekarima to sve neka rutina, ali ipak.......U svakom slucaju, ne predaj se, jesmo mi matorke, ali nismo jos za staro gvozdje, videces ;-))) Kod mene se potvrdilo, a i kod tebe ce, zilava smo mi generecija!
Kiss ostalim drugaricama, da vas sad ne nabrajam!

Matorka ni mene nisu u Betaniji gledali sa UZ,ali u Genezisu kad sam poćela sa stimulacijom gledala me je dr svaki drugi dan a samo dva puta sam vadila krv.
Kod mene su opet počele mučnine i povraćanja tako da sam u petak i juče primila infuzije sa Klometolom i Bedoksinom i pijem klometol tbl 2*1.Nadam se da će se bar malo smiriti jer sam smršala 3 kg i ovako sam mršavica,ništa ne zadržavam u sebe ni hranu ni vodu,pa su mi pojačali tereapiju.danas mi je malo bolje ima mučnine ali nisam grlila šolju što je super.U utorak idem na ekspertni UZ u NS.Stomak mi se već vidi iako sam u 11+ 4 nedelje.
Samo se ti opusti i misli pozitivno i biće to ok.

samo da kazem,razocarana sam u moj pocetak,terapiju,lekare,sve,i u samu sebe,danas na UZ na levom jajniku jedan folikul 12mm,jedan manji,a na desnom ga nema ni onaj jedan koga je video u petak,gde li je ispario???? opet mi kaze: lose ste reagovali na stimulaciju,neznam sto mu nisam rekla da prekine,pojacao mi Menopur sa 2 na 4,Gonal ostao 2kom. danas i sutra,pa UZ opet u sredukao da ce nesto da se promeni!!!!! da sam prekinula bar ne bi bilo ove agonije,ovako ce neizvesnost da me sredi,najvise me razocaralo to sto u prirodnom ciklusu su mi folikuli super,endometrijum takodje, a danas 7dc.endometrijum tanak,sto nikada nije bilo,plasim se sta mi se sve poremetilo?????!!!!!!!

ti si vec dosta primila hormona jos 2-3 dana nece tu puno promeniti.Sve mi smo svesne rizika primanja hormona zarad viseg cilja i ostvarivanja potomstva. Ja sam za godinu dana imala dva IUI i 1 ivf sva tri puta sam primala jake hormonske terapije, kombinacija gonala i menopura. Da li imam posledice? nemam. da li cu ih imati? Neznam. Nadam se da necu. zato se redovno kontrolisem i idem na sistematske preglede.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back