Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kameron da li si siofor pila zbog insulinske rezistencije jer sam na mnogim forumima procitala da ih piju i zene sa pcos pa me sad to nesto zanima:think:pa ako ti nije mrsko da mi objasnis.Pazarka cestitam ti draga na izboru imena,bas je lepo.Ja danas pijem poslednju tabletu mikroginona i cim dobijem idem na bockanje:roll:Sve vas pozdravljam i saljem :cmok2::cmok2::cmok2:

Kameron da li si siofor pila zbog insulinske rezistencije jer sam na mnogim forumima procitala da ih piju i zene sa pcos pa me sad to nesto zanima:think:pa ako ti nije mrsko da mi objasnis.Pazarka cestitam ti draga na izboru imena,bas je lepo.Ja danas pijem poslednju tabletu mikroginona i cim dobijem idem na bockanje:roll:Sve vas pozdravljam i saljem :cmok2::cmok2::cmok2:

nije mi mrsko...elem...siofor sam pila zbog pcos naravno na preporuku lekara...
meni je siofor regulisao menstruacije i pomogao da posle laparaskopije ostanem trudna...kao sto sam rekla pila sam ga pre intervencije a i posle...tacnije do 4og meseca trudnoce

Devojke da li neka od vas ima iskustva ili zna nesto vise o klinici Genesis Medical , danas sam bila kod endokrinologa na kontroli, pa mi je napomenuo da je trenutno najbolji centar za vantelesnu oplodnju u Pragu, cak je sad bolji i od Brisela posto je on vazio za jedan od najboljih centara dugo, a na forumima sam procitala da gore navedena klinika saradjuje sa doktorima iz Praga.

Ženeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!

Evo. Sram da mi uđe i nikad ne izađe ahahahahahahhhahahahhaa.
Čitala sam vas ceo dan kako bih nadoknadila moj sramotni izostatak :)

Sve vas ljubim u čelo!!!! I stare i nove!

Šta da vam kažem...posle neuspeha život krenuo u turbo izdanju. Te gostovanja sa ansamblom, pa more, pa festivali.... i sad sam u stisci sa vremenom, ali sam morala da dođem malo da se družim sa vama.
Mi smo rešili, tačnije ja sam rešila, da malo kuliram VTO. Mnogo je brate 3 puta za godinu dana...
Možda od nove godine opet pokušamo, ali bih radije da malo popravimo naš strastveni život, pa možda urodi plodom i domaća radinost!!!! Dosta mi je kontracepcije i ciljani odnosa. U životu nisam pila više kontracepcije i imala manje sexa nego od kada želimo bebu ahahahahahahahahhahahahaha.

sve vas ljubim!!!!!

Kameron hvala ti puno na odgovoru,ja cu svakako promeniti endokrinologa jer mi je neverovatno da mi za sedam godina nije prepisala neki lek a dosta sam citala o tom leku i koliko sam videla i po drugim forumima da se ne daje samo zbog insulinske rezistencije kako je mene doktorka ubedjivala vec i zbog pcos:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:Bas mi taj lek deluje tako magicno jer sam u poslednjih par dana saznala za mnogo zena kojima je pomogao sa regulisanjem ciklusa,cak i sa mrsavljenjem :think:Sve vas pozdravljam :bye::bye::bye:

Milice sto se tice terapije u Visegradskoj da li mi mozes da li postoji odredjeno vreme za ordiniranje terapije posto treba da im se javim cim dobijem ciklus pa ja reko da li imaju neko odredjeno vreme jer se ta terapija mora uzimati uvek u isto vreme:cmok:

Pazarka, za Lux sam se prije svega odlucila zbog jezika,njemackog . Isto tako sam cula od prijatelja i blize familije za IVF u Lux,pa eto rijesila i pokusala. Bila sam kod dr. Serge Ginter, odradjeno je sve u PMA-maternite.
Drago mi je sto ce ti se zivot ispuniti mnogo zeljenom Darijom.

Kameron hvala ti puno na odgovoru,ja cu svakako promeniti endokrinologa jer mi je neverovatno da mi za sedam godina nije prepisala neki lek a dosta sam citala o tom leku i koliko sam videla i po drugim forumima da se ne daje samo zbog insulinske rezistencije kako je mene doktorka ubedjivala vec i zbog pcos:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:Bas mi taj lek deluje tako magicno jer sam u poslednjih par dana saznala za mnogo zena kojima je pomogao sa regulisanjem ciklusa,cak i sa mrsavljenjem :think:Sve vas pozdravljam :bye::bye::bye:

lek je stvarno jako dobar...meni je bas bas pomogao
kao sto si navela i za mrsavljenje je super :D

Devojke kada ste najranije vadile beta hcg? Meni dr rekla da mogu već 12 dan od transfera a meni se čini da je to rano?? I da li ste radile ove kućne testove trudnioće iz urina nakon vto?

Hello, sto se tice vadjenja bete 12 dan nije rano, ja sam vadila 10 dan sva cetiri puta, a kucne testove sam isto radila nesto ranije 7 dan, ali su mi rekli da oni nisu merodavni posto je upitanju vantelesna oplodnja, nadam se da sam ti pomogla malo.

Melania kada samja radila, terapiju su davali radnim danima oko 13-14h a vikendom ranije oko 12h neznam da li se nesto promenilo.
Zlobnice ja sam betu vadila 14 dana od et a urin test radila 13 dan od et, kucni test je pokazao drugu crtu bledu, beta je sutradan bila 213, sto znaci da je taj dan bila oko 150 i kucni test je zabelezio.
Heart moze i tm pokusati sa smokvama u maslinovom ulju, ako pomaze zenama neznam sto ne bi pomoglo i muskarcima.

Pazarka, cestitam ti, bice ista ti!
Ivancice, cestitam ti te curice! Neka su ti zive i zdrave! Veliki poljubac!

Nego, Pazarka, reci mi, molim te, za te progesteronske injekcije. Meni su njih prepisali u slucaju da beta bude pozitivna, pa od tog dana da ih primam svaki drugi dan. Naravno, nisam stigla dotle. Ali, ja sam inace pre imala krvarenja od sredine ciklusa, po malo, pa sve vise do naredne menstruacije, upravo zbog pada progesterona u toj fazi. Jesi li i ti imala takav neki problem, pa su ti zbog toga dali odmah injekcije. Ili zbog neuspelih VTO?
Mislis li da treba da ih sledeci put sama trazim da mi ih ukljuce? Cekaj, ti si na svoju ruku njih uzimala ili se varam?

Cmokic!!!!

Heart, moj muz ide kod Nebojse Bojanica, urologa u Klinickom centru. Kazu da je on najbolji za ove nase stvari. Radi i privatno, ne znam sad da ti kazem gde, bio je mm i tamo, ali sam zaboravila kako se zove. Velika mu je mana ta sto je vrlo zauzet i tesko je zakazati kod njega! Mom muzu se spermogram popravljao od njegovih terapija, ali je zbog VTO morao da pije antibiotike, pa su mu oni izgleda srozali spermice! Spao je sa 18% progresivno pokretnih na 4%. Nerviramo se sad i zbog toga.
Cao!

Minijature, ja sma primala progesteron svaki drugi dan od dana et, a pila 3x2 utrogestan svaki dan i sve to do 15 nedelje, nikad nisam imala krvarenje u lutealnoj fazi. Nemozes tu mnogo pogresiti ako ga i uzmes na svoju ruku to je cist progesteron koji daje podrsku pri implantiranju jer zbog niskog nivoa progesterona dolazi do krvarenja kako u trudnoci tako i u ciklusu, kada je trudnoca u pitanju, tek nakon formiranja posteljiec (oko 13 nedelje) se moze prekinuti sa progesteronom, jer tada posteljica preuzima ulogu proizvodnej progesterona, i naravno kada prokrvari u toku trudnoce onda se prima. ja sam ga primala preventivno i ako nikad nisam imala ta krvarenja na sred ciklusa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back