Drage devojke ,
Mozda niste navikle da pise muskarac , ali osecao sam potrebu ... Moj zena i ja smo uradile prvu VTO ... i nismo uspeli , beta je bila negativna . Bicu mozda opsirniji , ali mi treba par saveta i vase iskustvo . Preko drzave smo izabrali da radimo u Jevremovoj . Moje iskusvo tamosnjeg osoblja su samo reci hvale . Izabrali smo dr Arsic . Mojoj zeni ona uopste nije "legla" medjutim meni se njen nacin komuniciranja dopao , deluje kao ozbiljan strucnjak i da je svom poslu posvecena . Ocigledno veliki brojlparova koji je tamo dosao , je poremetio njihov nacin rada pa je to sve izgledalo kao " na traci" . E taj deo se ni meni nije dopao . Ali to smo sami krivi sto nismo pitali i bili malo dosadniji da bismo dosli do informacija posto nas uopste nisu informisali . Elem , odradjena je stimulacija ( oprostite ali ja ne znam strucne nazive ) gde smo dobili 19 jajnih celija . Moj uzorak sperme je bio kvalitetan pa su na dva nacina oplodnje dobili ukupno 12 visoko kvalitetnih embriona( kako su oni rekli klasican nacin gde su moji spermatozoidi sami pronasli put do jajnih celija i deo koji su uradili biolozi i dobili smo 6+6 jajnih celija ) i doktorka je rekla da smo dobili high class embrione . Odlucili su da ubace dva embriona a za ostalih 10 ( 2X5 ) su preporucili da ih zamrznemo , sto smo i uradili . Emriotransfer odradjen , sve u redu , medjutim od hiperstimulacije i "moranja" da se pije surutka ( 2l ) nastaju blagi problemi , nadutost stomaka , dizanje dijafragme i panika . Zavrsili smo u GAK front , gde smo bili na infuziji 4dana . Proslo kako proslo , nije uspelo , iskeno ja sam"puko" i od silnog nadanja , ni zena ni ja nismo bas u najboljem stanju , tj tesko podnosimo ovaj "neuspeh" . E sad ono sto mene zanima , kako i na koji nacin se radi transfer sa zamrznutim embrionima ? koji je to period kada treba raditi transfer zamrznutih embriona od neuspelog prvog pokusaja VTO ? hvala vam unapred na odgovorima