Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam kako znaju da li embrion ima potencijal da stigne do blaste. Takodje ne znam da li su potrebni posebni uslovi (posebna masina) da bi embrion stigao do blaste. Sto je embrion manje kvalitetan pre ga vracaju u matericu jer u njoj ima vece sanse da prezivi. Koliko znam iz spontanog ciklusa ne mogu da stignu do blaste, vec se takvi embrioni vracaju 3 dan. Kod normalne (telesne, nepotpomognute) oplodnje embrion stize u matericu 5og dana. Razlika izmedju 3dnevnog i 5dnevnog embriona je to sto se kod 5dnevnog vidi razlika izmedju celija koje ce imati ulogu posteljice i celija koje ce biti embrion.

Klompaupoljulja, znas kako u svetu ubacuju 5 dan, jer ima vise šanse da preživi, a ako postoji vise kvalitetnih j.celija, logicno je da ce stici bar jedna do blatociste.. U Australiji npr i u Pragu ubacuju 5 dan... Jedino, ove zamrznute oni su 5 dan, možda postoji šansa da uspeju...

- - - - - - - - - -

Imaju oni tehnologiju dobru u Jevremovoj, nego je sve to do procene lekara.. Tu su možda propusti.. mada kazu da je Prag broj jedan, ne znam kako ne uspeva svima;)

Darko, mislim da je prvi neuspeh najtezi, bar meni je bio. Transfer je isti, svezi ili zamrznuti svejedno. Koliko vremena treba da prodje ne znam, jer je bila hiperstimulacija. I ne brini, cim krenete u novi ciklus ovaj cete zaboraviti. Imate i lep broj smrzlica, pa ce supruzi biti mnogo lakse. Puno srece vam zelim.

- - - - - - - - - -

Libra, ovaj put je tako, a vec sledeci... Ne daj se!

Veceras primam Stop, u petak aspiracija. Prirodni ciklus, prvi nadam se, uspesni za kolekciju. Nije mi jasno na folikul od 16 mm daju stop, a u Pragu sam stop primila na 19- 20 ne secam se. Estradiol mi je 942. Nadam se da to znaci da u tom folikuku imam zrelu jc??? I da, moze anestezija ko hoce. Ja bogme hocu.

Pisem sa tel pa mi je otisla nedovrsena poruka

Elem, ja 33, mm 44, 3 god borbe za bebu, spermogram nesto losiji, oko 10 mio po ml, 30% pokretnih...kod mene hormoni ok, jajovodi prohodni, amh 5,3, i blazi oblik PCOS
Aplicirali za vto preko fonda (spermogram nismo uspeli da popravimo) , u junu prosli prvostepenu, u septembru drugostepenu u Frontu i onda duuuugo cekanje, sve dok se nisu ukljucili privatnici u martu. Izaberemo Jevremovu i danas je 1. Dan posle ET...nikad duzi, nikad neizvesniji
Odlicno sam odreagovala na stimulaciju, bar po recima dr, mislim da je bilo preko 15 folikula..aspiracijom izvadjeno 8 jc, kaze dr dobre su, bice bebe. Sutradan poziv embriologa, sve ok imate 6 oplodjenih jc, sutra et (znaci tacno 48h nakon et)
Na et dr kaze imate 6 beba, mi vracamo 2..neke su boljeg neke losijeg kvaliteta, mi vam vracamo najbolje
Tek citajuci ovaj forum svatih da ste vi dobile info, neke cak i slike embriona, ja nista! Kada sam uzimala otpusnu listu od sestre, pitam ja nju da mi proveri da li ce mi ponuditi zanrzavanje, ona pozvala embriologa, a on kaze nema nista za zamrzavanje
I eto, umesto srecna, kuci dodjoh s...njana...
Mazim stomak, molim se Bogu, ali ubi me neka tuga, ne znam..ne da mi neki djavo mira...pa valjda su trebali malo vise info da mi daju...
Hmmm,poduzi post, ali to mi je na dusi,a ne zelim da kukam prijateljima, ne mogu oni to da shvate, kad su decu dobili bukvalno iz zezanja, i to SVI oko mene!
Ovde sam pronasla neki spokoj, u dahu sam procitala 200 stranica, i mnogo mi je energije dala podrska koju jedna drugoj dajete..toliko se bodrite i navijate i iskreno radujete, da sam pozelela da i ja budem deo vas :rumenko:

Treba i treca poruka pa da budu odobrene prethodne
I tako cekammm...cekam da stignem na red za vto..cekam betu...cekam adinistratora..a ja nestrpljivaaaa :zcepanje:
P.S. vec imam simptome menstruacije, tup bol u donjem delu stomaka, a tek prvi dan et :eek:

Dragana Lekic, embrioni vraceni 48h nakon aspiracije..bio je jos jedan par koje ona leci, isto su im vraceni embrioni 48h posle aspiracije
Ne znam sta da mislim, i koliko sam bila sva euforicna i srecna kad sam kretala u postupak, toliko sam sad...nemam pojma...valjda bi m psihicki bilo lakse da znam da imam bar nesto zamrznuto...e, da, i mi nemamo pojma kakav je mm bio spermogram, ni koliko je bilo u uzorku
Danas 2. Dan ET..od simptoma samo nervoza u stomaku :-)

Izgleda to sa danom vracanja embriona bas i nema veze..dosta sam procitala sa ovog foruma i zakljucila da su se desavale trudnoce i sa embrionima ubacenim 3.dan, a opet nekim nije uspevalo sa blastama...ovo stvarno dodje nekako ko lutrija :p
Tako mi je zao sto sam odmah pomislila na neuspeh i ovim ubacenim mrvicama nisam dala sansu...zato sada mazim stomak i tepam mu, pa kako bude...;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back