Učlanila sam se da sa vama podelim iskustva, čini mi se da nam to svima znači bez obzira koliko individualna bila, posebno nama u duge dve nedelje nakon embriotransfera.
Imam 33god, suprug 35, svi nalazi u granicama normale, 4 godine bez bebe.
Radili 3 inseminacije prošle godine u Betaniji, bez uspeha, što i nije čudno s obzirom da vreme procedure i nije baš najpreciznije određivano u odnosu na primljenu štopericu. Mada mislim da to i nije moguće u uslovima državnih klinika, u kojima nema dežurnog lekara na sterilitetu 24 sata 7 dana u nedelji. Za lekare mogu reći da su bili veoma ljubazni, spremni da odgovore na sva pitanja, ali uslovi u čekaonici i ambulantama bi svakome izazvali psihozu.
Danas mi je 7 dan nakon embriotransfera, rađen IVF u Genesisu o trošku RZZO, proceduru vodila dr Crnogorac, sa kojom za sada imam lepo iskustvo, uspela je da svoju pozitivnu energiju prenese i na mene. Stimulacija dug protokol, Suprefact 0,4ml, posle 0,3 ml uz uvođenje Fostimona (20 ampula) i Merionala (5 ampula) i na kraju Pregnyl 100000. Aspiracija 2.maja, dobijeno 5 ćelija, nastala 3 dobra embriona, sva tri vraćena u nedelju na Uskrs. Pijem Prednizon 2,5mg, Aspirin, Utrogestan 3x200mg, vitamine za trudnice i primam Progesteron depo na 5.dan iako su mi svi nalazi hormona uredni.
Od embriotransfera imam žiganje u predelu jajnika kao za vreme ovulacije i povremeno pritisak u donjem delu stomaka kao da ću da dobijem, što imaju svi nakon stimulacije. Imam talase preznojavanja i danju i noću, zamaram se i pri šetanju, kao da mi nedostaje vazduha, u želucu mi je težina kao ciglu da sam pojela, stomak mi naduvan kao balon da sam progutala, grudi bolele posle štoperice, pa prestale, pa sad opet bolne, što je sve posledica hormona koje pijem, naravno rano je za bilo kakve znake. Jutros su me prestravile tri tačkice roza-braon boje, večeras opet braonkast trag, ubeđujem sebe da je to implatacija, a paničim da je kraj i neuspeh jer sam juče imala aktivan dan zbog gostiju koje smo imali.
Videćemo za 7 dana. Moje sve drugarice već imaju po dvoje dece, pa se ja šalim na svoj račun da moram taj zaostatak da nadoknadim,.... trojkama.
Čestitam svim mamama koje su ovu bitku izvojevale, i želim sreću svima koji se, kao i ja, još uvek bore za svoje bebce.