Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koje su cene tamo?pa neznam jel kod tvog muza sve ok bilo mene buni sto mi se niko nejavlja ko je radio TESU jel to je komplikovanije pa mi je mnogo tesko se odluciti kod koga da idemo.
Medena gaga,moj muz je radio TESE,pa smo onda radili ICSI,jer je jedino to koliko znam moguca metoda,zbog malog broja spermatozoida... Nije to nista komplikovanije,msm za uspeh,vazno je da ima spermatozoida... Zelim ti puno srece i da vam uspe iz prvog puta !!!!

kada se radi punkcija i zamrzavaju spermatozoidi jel nemoze da se radi VTO o trosku drzave u tom slucaju,jel i sama punkcija kosta od 1000-1500 eura zavisno od klinike.ostaje jos odluka gde ici Jovanova,Jevremova ili Ivanovic,novac i naravno srece najvise.

Iskljucivo tamo gde postoji mogucnost zamrzavanja embriona, ukoliko ih bude vise. Raspitaj se da li ima razlike u ceni ako se radi klasican ivf ili icsi (icsi je metoda ubacivanja spermatozoida dir u jajnu celiju dok kod klasicnog ivf se samo u ubacuju probrani i obradjeni spermatozoidi u istu "posudu" gde su jajn celije). Sobzirom na los rezultat tvog muza, jedina opcija je icsi. U nekim Bg klinikama ume da bude skuplja i do 500eur u odnosu na klasican ivf.

kada se radi punkcija i zamrzavaju spermatozoidi jel nemoze da se radi VTO o trosku drzave u tom slucaju,jel i sama punkcija kosta od 1000-1500 eura zavisno od klinike.ostaje jos odluka gde ici Jovanova,Jevremova ili Ivanovic,novac i naravno srece najvise.

Medena, ja ti savetujem da se jos malo raspitas o ceni punkcije, mislim da je ta cifra prilicno visoka. Raspitaj se direktno na klinikama i u Fondu se raspitaj da li posle punkcije mozes da radis ivf na njihov teret. Srecno!!! :super:

Bockalice, kako ste? Ja sam u nekoj losoj fazi, samo placem:sad2::sad2:. Danima pre toga sam bila u nekom euforicnom i lepom raspolozenju. Valjda je ovo samo prolazna faza:( Nervira me sto nikako da predjem na stimulaciju, vec 22 dana me drze na Diferelinu:worth:

Draga ne brini to je samo prolazna faza. Malo si i nestrpljiva dok ne pocnu da ti daju stimulaciju, tako da ce to brzo proci. :)

Nadam se, ponekad je bas tesko nositi se sa svim iskusenjima na koja nailazimo. Hvala ti:cmok2:

Ma nista mi ne pricaj neki dan sam bila na klinici i nasli su mi cistu i treba prvo da mi punktiraju pa onda pocinjem sa bockanjem. Kada sam izasla sa klinike veruj mi pocela sam da placem, muka mi je od klinike i lekara, ali onda kad pomislim sta mi je krajnji cilj smirim se, sta cu. Tako da sve razumem i znam kroz sta prolazimo, ali sta je tu je, i nas ce nekad ogrejati sunce :bye:

I meni su nasli cistu, odnosno neki stari folikul koji nije pukao. Prvo su mi rekli da ce ga punktirati a juce da je suvise mali da ga punktiraju i da se i dalje bockam sa diferelinom dok sam ne pukne. Kad sam rekla da to moze potrajati, dr mi je rekla da diferelin nije stetan i da ima zena koje su cak tri meseca na diferelinu:eek::worth:. To me je dotuklo! Jos nisam cula tako nesto. Od tada ne prestajem da placem:sad2:....Ne znam sta bih mogla da uradim da taj folikul sto pre pukne...Evo me trcim, skacem, masiram stomak, sve cu uraditi samo da to cudo pukne i da krene stimulacija.

I meni su nasli cistu, odnosno neki stari folikul koji nije pukao. Prvo su mi rekli da ce ga punktirati a juce da je suvise mali da ga punktiraju i da se i dalje bockam sa diferelinom dok sam ne pukne. Kad sam rekla da to moze potrajati, dr mi je rekla da diferelin nije stetan i da ima zena koje su cak tri meseca na diferelinu:eek::worth:. To me je dotuklo! Jos nisam cula tako nesto. Od tada ne prestajem da placem:sad2:....Ne znam sta bih mogla da uradim da taj folikul sto pre pukne...Evo me trcim, skacem, masiram stomak, sve cu uraditi samo da to cudo pukne i da krene stimulacija.

Ne znam sta da ti kazem, ja sam u januaru pocela da primam stimulaciju, drugi dan ciklusa diferelin, a treci dan merional i posle sest dana pojavila mi se cista (nije ona bila velika, kazu hormonska, ali moze da zasmeta), oni mi punktirali u sred stimulacije i nastavili sa terapijom. :dontunderstand: Posle sest dana su mi punktirali folikule i posle sta da ti kazem. Nista. Corak. Tako da je mozda i bolje da ti ne daju stimulaciju dok sama cista ne pukne. Ovog puta sa druge strane imam cistu, pa mislim da je mozda bolje da mi prvo punktiraju, pa onda da krenem sa bockanjem. Budi samo strpljiva i bice sve u redu. Ne mozes biti opustena to je svima jasno kao dan, ali samo malo strpljenja skupi iz petnih zila i bice to dobro :cao:

Bas mi je zao zbog neuspelog pokusaja, ali ovaj ce biti onaj pravi i tebi i meni:). Dugo vec nije bilo nekih srecnih vesti na ovom forumu, osim porodjaja nasih dragih trudnica. Bolje je da ti prvo punktiraju pa da spremna krenes u postupak a ne kao ja da se beskonacno bockas i cekas...ali sta je tu je, moramo biti strpljive, to nam jedino preostaje. Ipak, cilj koji je pred nama vredi sve ove muke. Ma sve cemo mi izdrzati samo da nam uspe i da postanemo mame:heart:

Bas mi je zao zbog neuspelog pokusaja, ali ovaj ce biti onaj pravi i tebi i meni:). Dugo vec nije bilo nekih srecnih vesti na ovom forumu, osim porodjaja nasih dragih trudnica. Bolje je da ti prvo punktiraju pa da spremna krenes u postupak a ne kao ja da se beskonacno bockas i cekas...ali sta je tu je, moramo biti strpljive, to nam jedino preostaje. Ipak, cilj koji je pred nama vredi sve ove muke. Ma sve cemo mi izdrzati samo da nam uspe i da postanemo mame:heart:

U pravu si. Samo pozitivno treba gledati na sve to i bice dobro. Pocela sam da izbegavam ljude koji mi crpe pozitivnu energiju. Nedam se i tako moramo sve da se borimo. :):heart:

Cao,
ja sma nova na forumu, pokusavam da odaberem kliniku na kojoj bih radila VTO, ali me vec nakon dva dana boli glava i sve mi je teze da odaberem pravu. U prvom trenutku sam bila odusevljenja Jevremovom i iskustivama sa ove klinike, a onda sam procitala nekoliko losih iskustava i mislim da sam ponovo na pocetku. Nadam se da cu uz pomoc Vas lakse uspeti da napravim pravi izbor :dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back