Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:zag:samma hvala na savetu divna si ma rado bih otisla ali se zakazuje pa cu telefonom prvo da probam

Samo nemoj da budes neodlucna, to ce te usporavati. Imas cilj, a mi smo tu da gurkamo kad zapne, ko ona ljubicata kravica iz reklame...
Pa da i ti sto pre dodjes do ovog pitanja o sexu vece pre et!!!

Ivkic, danas postajes trudnjaca... Jooooj sto vooooolim!!!!

Gde su mi Ovcica i Srculence?

ja sam vto radila sada u leskovcu 26
.09...1 vto dr Markovic me vodio,stabilan je ne prica mnogo,dr .Stojkovica retko sam vidjala...od nas 4 koje smo istog dana radile aspiraciju ni jednoj nije uspelo..meni beta 0.164...da odmorim od svega i da se sakupim pa cu ih opet zvati za naredni pokusaj...

sama jel tito preporucujes sex vece pre transvera i kazes da pomaze embrionima

Ja sam uvek za sex,neki dr.ga preporučuju veče pre,a neki su protiv zbog mogućnosti infekcije,a ima tu još par sitnica....U svakom slučaju pitati dr.da li se upustiti u sex ili ne.Možda je neprijatno nekome da to pita,mislim da nema potrebe da bude pošto nam pregledaju najintimniji deo,ali obavezno pitaj.

Suki, divna si, bas onakva kakvu sam te i zamisljala.CMOK!
Sama, cuvaj bekanicu i nemoj da brines jer ce dati Bog da sve bude bas kako treba i kako si zasluzila!Puno mislim na tebe.
Zvonce, sta ima, ja najverovatnije posle 01. idem kod Zadorija ali posle tvog slucaja nesto sam opet u dilemi.
Mijaki, nema te stari ratni druze!
Puno pozdrava za sve cureeee.
Ivka, bice sve lepo oplodjene i bice puno beba!
Draga moja to što meni nije uspelo posle više pokušaja kod Zadorija nema razloga da tebe odvrati od istog.Čovek radi svoj posao savršeno i nisam se pokajala što sam išla kod njega.Jednostavno ima nas kojima vto nije uspešna iz prvog puta.Embriolog što tamo radi je odličan,a i sestrice su ok.,pogotovo sestrica Edit,koja radi u sobi kad se probudiš posle aspiracije.Ja se tamo ok osećam.Očigledno sam teži slučaj,a to mi je i dr.stavio do znanja nisam beznadežan,ali nisam ni idealan.Pošto mi novac nije problem najverovatnije ću ići u Moskvu i to će biti moja poslednja vto bez obzira na ishod.Šta god da odlučiš želim ti puno sreće i da se ostvariš kao majka.

Sex pre transfera obavezno,naravno sa zastitom
Ko ti je rekao to za zastitu?
Prvi put to cujem.

Koliko sam ja skontala odnosi se preporucuju vece pred ET, zato sto sperma omeksava i ima neki pozitivan uticaj na usadjivanje embriona u matericu. Omeksava taj prostor, pa embrioncici lakse plivaju...

Udala sam se između ostalog i da bih imala isti bez ZAŠTITE!Meni užasno smeta,iziritira me,....

ja od zastite dobijam candidu...

Nije kondom resenje za sve... Nekad moze da izazove vise stete nego koristi, da ne pricam o drugim vidovima zastite...

Znam,ali kao to je priprema za matericu da lakse prihvati embrione,mi smo poslusali savet,pa sada jeli to bio razlog uspeha ko zna :)

iskreno, mislim da postoje mnogo veci cinioci uspeha od odnosa pre ET... Mada ko je u mogucnosti i proceni da treba sto da ne... Ne verujem da moze da skodi... Pogotovo BEZ kondoma...

Mi nismo imali odnos, i uspelo je... Ali smatram da je prvenstveno hiperstimulacija imala uticaj na kacenje bebe...

P.S. Kako mislite da se infekcija moze dobiti odnosom bez zastite ako smo pre VTO-a ispitani i uzduz i popreko... :dontunderstand:

I da podelim jos jedno iskustvo,prokrvarila sam u 12 nedelji trudnoce,to je trajalo nekih pa dve nedelje s vremena na vreme,cak sam dva puta bila u hitnoj zbog krvarenja,nisu znali zbog cega je to bilo,kao ima dosta razloga,sve je to proslo hvala bogu, u najboljem redu,sada sam 20 nedelja,radila sam i amniocentezu,rezultati su ok,meni je bilo malo neprijatno probadanje iglom,bas bolno na momenat,ali srecom to kratko traje,radila sam amniocentezu u Visegradskoj na uput,a uzorak nosila privatno,odbili su me u Palmoticevoj i Zvezdari jer imam 31 i dobar dabl test,tako da je i to neka usteda,a preporucili su mi je zbog iksi metode.

iskreno, mislim da postoje mnogo veci cinioci uspeha od odnosa pre ET... Mada ko je u mogucnosti i proceni da treba sto da ne... Ne verujem da moze da skodi... Pogotovo BEZ kondoma...

Mi nismo imali odnos, i uspelo je... Ali smatram da je prvenstveno hiperstimulacija imala uticaj na kacenje bebe...

P.S. Kako mislite da se infekcija moze dobiti odnosom bez zastite ako smo pre VTO-a ispitani i uzduz i popreko... :dontunderstand:

Sperma uvek ima neke bakt.,a za vreme vto oni je u lab.srede da bude ok.Naravno nije reč o opasnim bakt.,ali može da se desi i da se inficira muškarac u međuvremenu.Posle aspiracije i koristimo antibiotik zbog moguće infekcije i ako je et.posle dva dana od aspiracije....?Uvek pitati dr.je moje mišljenje,ali sve imamo izbor.

I da podelim jos jedno iskustvo,prokrvarila sam u 12 nedelji trudnoce,to je trajalo nekih pa dve nedelje s vremena na vreme,cak sam dva puta bila u hitnoj zbog krvarenja,nisu znali zbog cega je to bilo,kao ima dosta razloga,sve je to proslo hvala bogu, u najboljem redu,sada sam 20 nedelja,radila sam i amniocentezu,rezultati su ok,meni je bilo malo neprijatno probadanje iglom,bas bolno na momenat,ali srecom to kratko traje,radila sam amniocentezu u Visegradskoj na uput,a uzorak nosila privatno,odbili su me u Palmoticevoj i Zvezdari jer imam 31 i dobar dabl test,tako da je i to neka usteda,a preporucili su mi je zbog iksi metode.

Odlično je to što si ti trudna!Želim ti laku trudnoću i što lakši porođaj,a što se istog tiče neki preporučuju sex pred porođaj,pošto kažu da sperma izaziva kontrakcije.Da li je to istina nemam pojma još uvek se nisam porađala.

Ko ti je rekao to za zastitu?
Prvi put to cujem.

Koliko sam ja skontala odnosi se preporucuju vece pred ET, zato sto sperma omeksava i ima neki pozitivan uticaj na usadjivanje embriona u matericu. Omeksava taj prostor, pa embrioncici lakse plivaju...

ja od zastite dobijam candidu...

Nije kondom resenje za sve... Nekad moze da izazove vise stete nego koristi, da ne pricam o drugim vidovima zastite...
Verujem da je tako ,ja sam poslusala savet zena koje su prosle kroz postupak pre mene bas na ovom forumu,prof.mi to nije rekao,sex nam je zabranjen tokom cele trudnoce,
tako da se toga sexa pre transfera rado secam :)
Ma ko ce ga znati sta sve utice,ja sam vas poslusala sve i oko ishrane u toku postupka i posle transfera,pomorandze,ananas,posle puter od kikirikija...lezala 3 dana,mada mi to niko od lekara nije rekao...

Verujem da je tako ,ja sam poslusala savet zena koje su prosle kroz postupak pre mene bas na ovom forumu,prof.mi to nije rekao,sex nam je zabranjen tokom cele trudnoce,
tako da se toga sexa pre transfera rado secam :)

Ma ko ce ga znati sta sve utice,ja sam vas poslusala sve i oko ishrane u toku postupka i posle transfera,pomorandze,ananas,posle puter od kikirikija...lezala 3 dana,mada mi to niko od lekara nije rekao...

ahahahahahahahah ova ti je dobra!!! bogami ja nijednom nisam :heart::manikir: pre transfera...uvek sam imala bolove i bila preumorna od silnog putovanja do segedina i nazad ahahahah
ali eto kad smo konačno imali :manikir: ja zatrudnela ahahahhahahhahahahha
i bogami nikad manje sexa nisam imala kao tokom svih ovih vto...:besna:
ćemo da nadoknadimo sad, posle ac dr mi zabranio 2 nedelje...

zvonči hoću i ja u Moskvu ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back